במסיבת העיתונאים לסיכום שנת 2008 אשר ערכה אינטל ביום ג השבוע, הודיעה מקסין פסברג כי כלל היצוא של חברת אינטל ישראל בשנה החולפת הגיע ל-1.39 מיליארד דולר, בהשוואה ל-1.54 מילארד דולר בשנת 2007. זוהי ירידה של כ-10% במכירות, אך אינטל נשארה היצואן הפרטי הגדול בישראל. הירידה במכירות נובעת בעיקר ממכירת FAB18 בקרית גת לחברת נומוניקס (Numonyx) הממשיכה להפעיל ולייצר שבבי זיכרון.
אינטל ישראל היא אחת מהמעסיקים הגדולים במגזר הפרטי, בשנת 2008 היה מספר המועסקים בחברה 6,470. במהלך השנה ביצעה אינטל רכישות גומלין מספקים בשוק הישראלי בסך של 640 מיליון דולר, ומעל ל-3 מיליון דולר משנת 2006. מעל 90% מתוך 1.4 מיליארד דולר שהושקעו בבנית והתקנת הציוד החדש של FAB28 בקרית גת שולמו לחברות ישראליות. סך המענקים שתקבל אינטל מהמדינה בעבור הקמת FAB28 מסתכמים ב-525 מיליון דולר, שהם 15% מעלות המפעל בפריסה למספר שנים בהתאם להתקדמות הפרויקט.
מפעלי הייצור
מנהל מפעל הייצור החדש של אינטל, אורן ריס, מסר כי המפעל עבר את שלבי ההרצה וקיבל החודש הסמכה ליצור בתפוקה גבוה. "בקרוב נוכל לומר כי בכל מקום בעולם יש משהו מקרית גת" אמר אורן ריס. המפעל בקרית גת מייצר על פרוסות סיליקון של 300 מילימטר בטכנולוגית 45 ננומטר את מעבדי הפנרין ורכיבים נוספים.
מפעל FAB8 בירושלים, שהיה המפעל הותיק ביותר של אינטל בעולם (הוקם ב-1985 וייצר למעלה מ-22 שנים), סיים את פעילותו בתום הרבעון הראשון של 2008 ומרבית עובדיו נקלטו ב-FAB28. המפעל הוסב לפעילות ייצור אחרת וכעת הוא מכונה IDPJ (ר"ת International Die Prep Jerusalem). ההסבה מתקדמת בהתאם לתכנון והמפעל אמור להתחיל לפעול בסוף 2009. פעילות המפעל מתמקדת בקבלת פרוסות סיליקון מוכנות מהמפעל בקרית גת, חיתוכם לשבבים והדבקתם על סרט, כהכנה לזיווד ואריזה סופיים המתבצעים במפעלים במזרח הרחוק.
מרכזי הפיתוח
מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה מוביל כבר שנים פריצות דרך טכנולוגיות כמו הפלטפורמה הניידת סנטרינו ומעבדי הפנרין. במהלך 2008 עבד מרכז הפיתוח על פלטפורמת הניידים Montevina, התומכת במעבדי פנרין משופרים וטכנולוגית WiFi משופרת, כמו כן הושק המעבד הנייד הראשון בן ארבע ליבות. רוני פרידמן, מנהל קבוצת המחשבים הניידים, הרחיב על תוכניות הפיתוח של אינטל לשנה הקרובה והסביר כי עובדים שם על מעבדי ה-Sandy Bridge ואינטגרצית מעבד גרפי יחד עם המעבד הראשי.
חטיבת התקשורת האלחוטית הניידת (MWG), אשר בראשה עומד דן אלדר, השלימה את בדיקות התאימות של שבבים חדשים לרשתות התקשורת של היצרניות המובילות כגון מוטורולה, סמסונג, אלווריון, והואווי. השבבים החדשים של אינטל מוטמעים במכשירים ניידים חדשים שיושקו בעתיד. לקראת סוף השנה יושק שבב תקשורת המשלב ארבעה תקנים שונים, GPS, WiFi, WiMax, ו-Bluethooth, שגודלו לא יעלה על רוחב אצבע.
פסברג נשאלה לגבי פיטורים צפויים בחברה והשיבה כי ארגון יחידת הבינוי והתחזוקה העולמי של אינטל הכריז על ארגון מחדש בנובמבר בשנה שעברה ובמסגרתו צפויים פיטורים גם בישראל. אולם זה יהיה שולי מבחינה מספרית ואינטל תשתדל למצוא פתרונות חלופיים לחלק מהעובדים. לגבי קיצוצי שכר וימי עבודה, קיימות תוכניות מגירה אך כרגע אין כוונה להוציאם לפועל והם ישארו בגדר תכניות לשעת חירום.
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
אינטל
באמת צריך להוריד את הכובע בפני המפעל הזה שנקרא אינטל 🙂