אינטל חושפת פרטים על ערכת שבבים חדשה שתואמת את מעבדי ה-Core i7, ומיועדת לשוק המיינסטרים. אז בסופו של דבר היא לא שכחה את הקהל הפשוט יותר.
ערכת השבבים החדשה, ששם הקוד שלה הינו Ibex Peak, תהיה מחליפתה העתידית של סדרת ערכות השבבים P4X, ולכן גם קבלה את השם הרשמי P55, מה שמעיד על יעודה לשוק הבינוני שמחפש ביצועים מספקים במחיר הגיוני למדי. אינטל הודיעה כבר על ההשקה שתתבצע בחודש הקרוב, אך זו תהיה ללוחות האם שמבוססים על ה-X58 ומעבדי ה-Core i7, המיועדים לשוק הגבוה, ולכן ערכת ה-P55 תהיה לפתרון ביניים, וניסיון העבר מלמד כי זהו הנתח העיקרי של החברה.
ערכת השבבים תתמוך במעבדים בעלי שם הקוד Lynnfield, שהינם מרובעי ליבה, ובמעבדי ה-Havendale, שהינם מעבדים כפולי הליבה ובעלי ליבה גרפית מובנת, כאשר שניהם יכילו בקר זיכרון שתומך בערוץ כפול בלבד (Dual channel) ומיועדים לתושבת ה- LGA1160, שצפויה להיחשף רק באמצע-סוף השנה הבאה.
ה-P55 תהיה ערכת שבבים בעלת שבב בודד, שכן את בקר הזיכרון שמוקם עד היום על גבי הלוח אם, העבירה אינטל אל המעבד עצמו, ולכן שבב זה משמש כגשר דרומי, מחליפו הרשמי של ה-ICH10, שבנוסף לתקשורות עם התקני הקלט/פלט כגון כוננים קשיחים, חריצי הרחבה והתקני USB שונים, הוא יתקשר גם עם המעבד דרך אפיק התקשורות DMI (ר"ת Direct Media Interface). בעבר אפיק זה שימש לתקשורות הפנימית של ערכת השבבים, בין הגשר הדרומי לגשר הצפוני, אך בעקבות העברתו של בקר הזיכרון אל המעבד, הדבר לא נחוץ יותר, ולכן אינטל הפנתה את ההתקשרות אל המעבד בלבד.
גם בתחום הגרפי והתמיכה בכרטיסי המסך נשמט מתפקידה של ה-P55, שכן המעבדים הם אלו שמכילים את נתיבי ה-PCI Express 2.0, כאשר הם יתקשרו ישירות עם כרטיס המסך. דבר זה בעצם צפוי להעניק תוספת בביצועים, שכן התקשורות הינה ישירה ולא עוברת דרך שום שבב נוסף שלרוב מאט את קצב העברת המידע. ה-P55 תתמוך גם בטכנולוגיית ה-SLI וגם בטכנולוגיה המתחרה CrossFire, בתצורה שכאשר מותקנים במערכת שני כרטיסי מסך, מספר הנתיבים מחולק ל-X8 לכל כרטיס מסך.
ערכת השבבים החדשה תכיל לא פחות מ-14 חיבורי USB 2.0, שישה חיבורי SATA 2 בעלי אפשרות למערכי RAID שונים, תמיכה בכרטיס קול בעל היכולת להשמיע תכנים בהבחנה גבוה (HD) וכרטיס רשת יחיד. אינטל כבר הציגה ארבעה דגמים שעתידים לצאת, הDP55KG–, ה-DP55SB, וה-DX58SO שצפויים להחליף את לוחות ה-P45 וה-X48, ו-DP55WG שמיועד לשוק מחשבי המדיה. כולם תומכים בזיכרונות מסוג DDR3 בלבד.
בדומה למעבדי המיינסטרים של אינטל, גם ערכת השבבים התואמת P55 תושק רק ברבע השלישי של השנה הבאה, מה שמציב המתנה די ארוכה לאלו הרוצים ליהנות מביצועי ה-Core i7 במחיר הגיוני.
14 יציאות USB?!?!?! מה TF
14 יציאות USB!? בשביל מה!?!?!?
בוא נספור אותן
1- מודם
2-עכבר
3-מקלדת
4-מצלמת רשת
5-מדפסת
6-ג'ויסטיק
7-עוד ג'ויסטיק לPES2009 🙂
8-כבל לפלא
9-HD חיצוני
10-עוד HD חיצוני
11-?!?!?! נגמר בוא נמציא – מחמם לקפה
12- מאורר קטן
13- מנורת קריאה
14- עוד מחמם לשוקו !?
בקיצור שטויות במיץ לא צריך כל כך הרבה חיבורים
לא הבנתי לגמרי לגבי Lynnfield
אם יוצעו 2 מהדורות בלבד (4 ליבות כלליות או 2 כלליות + מעבד גרפי) או יותר (2/4 ליבות בלי/עם מעבד גרפי).
מסקרן גם לדעת אם שילוב הבאס הראשי והפריפראלי על שבב אחד יגרום להתחממות יתר ויגביל תדרים.
אם כן, זה ייתן ל-X58 יתרון משמעותי. אם לא, זה יהפוך את X58 למיותר לחלוטין עבור המשתמש הביתי, הגיימר, האוברקלוקר או כל מי שלא מפיק תועלת מריבוי מעבדים, רוחב באס ה-DDR או תמיכה ב-2X16Xpci-e 2.0 (דברים שמשפיעים הרבה פחות משמקובל לחשוב).
אוףף…ציפיתי מאינטל
שיאפשרו פעולת 2 כרטיסי מסך במהירות X16….
חבל מאוד…!
צרפתי אתה חי בסרט
אתה פשוט חי בסרט , איך יאפשרו בדיוק 16X2 אם עדיין לא פיתחו את הטכנולוגיה של 32X1?
והרי ידוע שכרטיסים בודדים הרבה יותר מקובלים מאשר צמדים של כרטיסי מסך…
PCI-E2 כפול 8 שווה לPCI-E 1 כפול 16.
מאכזב
הדברים שכואבים לי בP55 בסדר עדיפות יורד:
1) תומכת רק במעבדי עד 4 ליבות
2) תומכת רק בDual Channel
3) מההצהרה מסתבר שלא יהיה מעבד High-End עם ליבת גרפיקה שיוצאת איתו
עד עכשיו ערכות השבבים של ה-X נבדלו בעיקר בגישתם לגיימרים. ערכות ה-P היו ערכות ביצועים גבוהים לכל דבר פרט למי שרצה מספר כרטיסי מסך ושאר ההבדלים היו זניחים או קשורים לצרכים שמחוץ למיינסטרים.
עכשיו, אם לצורך העניין אני רוצה מחשב חזק לעיבוד גרפי של 2D, או לעיבוד מדעי כלשהו, אני צריך לרכוש את ה-X. הייתי שמח להיות מסוגל להסתפק ב-P, עם 8 ליבות, גישה טובה לזיכרון (triple), וליבת גרפיקה onchip. זו פעם ראשונה שאינטל מגבילה עיבוד בערכת שבבים מסוג P. למה שאני אצטרך לשלם עכשיו פרמיה על features של גיימרים? מאד מאכזב ומרגיז.
יש לכם טעות…
ערכת השבבים לא מכילה בקר זכרון כפי שכתבתם… הוא מובנה במעבד.
חברה, יש פה סלט רציני!!!
קודם כל:
ה- LYNNFIELD יהיה עם 4 ליבות, בלי ליבה גרפית.
ה- HAVENDALE יהיה 2 ליבות עם ליבה גרפית(שתיהיה אפשרות לבטל אותה).
ובכלל המעבדים האלה יושבים על תושבת LGA-1366
וקצת באסה שהם עדין בגודל של 45 ולא 32
כל הנתונים ועוד בלינק: שזה עמוד על מפת הדרכים של אינטל
http://www.tomshardware.com/news/intel-product-roadmap-2009,6384.html
שוק המיינסטרים ?תפסיקו לכתוב לעצמכם
מספיק עם הסלנג והביטויים הלא ברורים
כתבה על כלום בלי פרוט והסברים
האמת היא שאתה גם תורם לסלט
אבל אני לא מאשים אותך, גם Tom's Hardware טועים לפעמים.
את הנתונים המלאים (גם אם לא בצורה הכי נוחה) אפשר למצוא בטבלה שבאמצע העמוד הזה בויקיפדיה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Nehalem
ההבדל במספר הפינים נובע מן הסתם מהממשקים השונים שמשמשים את המעבד / באס (QPI מול DMI). שימו לב שקיימת גם תושבת LGA1567 שנועדה לריבוי מעבדים. אלה מעבדים בעלי 2 ממשקי QPI, אחד לצ'יפסט והשני לקשר ישיר עם מעבד אחר.
ב12 לנובמבר יש כנס של אינטל בארץ
ואני חושב שהם יעשו סדר בבלאגן המוזר הזה את מי נראה בכנס ? 😛
מי יכול להשתמש בכלל בלוחות
שתומכים DDR3 נכון להיום כשמחיר הזכרונות בשמיים . כל הלוחות העכשוויים שתומכים ב DDR3 הם מחוץ לתחום לכל משתמש ממוצע בגלל המחיר האסטרונומי של הזרונות DDR3 …
13 -2GB תראה 630 ש"ח -זה בשמיים ?
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1852
זה מחיר בשמיים ?
ל 14
כן, ב400 ש"ח אתה קונה 4 GB DDR2 שלא נדבר על זה שאם אתה קונה DDR3 אתה צריך לקנות או 3 או 6GB…
שה פי 3 במחיר ופי 1.5 בכמות שאתה צריך כדי להפעיל דברים בצורה נורמלית = פי 4.5 עלות… זה לא יקר לדעתך?
ושלא נדבר שהבאת את זה מהחנות הכי זולה שאף אדם שפוי לא יקנה שם…