מסך 24 אינץ' שולחני פשוט שאליו מחובר מסך 13 אינץ' משני בטכנלוגיה השמורה לרוב לקוראים אלקטרוניים – האם השילוב הזה יכול להפוך לאופנה חדשה?
מסכי דיו אלקטרונית, או E-Ink (וגם טכנולוגיית תצוגה אלקטרופורטית, אם אתם מעדיפים להימנע מהתייחסות למותגים ספציפיים), החלו לככב בשוק עוד אי-שם באמצע העשור הראשון של המאה הנוכחית כשקוראים אלקטרוניים נחשבו לחידוש לוהט – אך מאז נדחקו אט-אט אל השוליים כשטאבלטים וסמארטפונים עם מסכי מגע צבעוניים מתקדמים מחליפים אותם בתור "הנייר החדש".
למרות שנראה כי הימים הטובים ביותר של הקוראים האלקטרוניים כבר מאחורינו, בפועל הטכנולוגיה עדיין חיה ובועטת עם מאות מיליוני יחידות שמבוססות על טכנולוגיית הדיו האלקטרונית אשר ממשיכים להימכר בפינות שונות בעולם – מספיק בכדי לשכנע את חברת פיליפס לנסות לשלב את הקונספט יחד עם מסך LCD סטנדרטי בתור מעין פתרון קסם עבור אלו שאינם נפרדים מה-Kindle שלהם גם ב-2023.
מסך ה-Dual Screen Display 24B1D5600/96 העסקי הטרי של החברה כולל פאנל IPS נפוץ בגודל אלכסוני של 23.8 אינץ', עם רזולוציית 2,560×1,440 פיקסלים וקצב רענון של עד 75 הרץ, עם זמן תגובה ממוצע של 4mSec, ניגודיות סטטית של 1:1,000, בהירות ממוצעת של 250 ניט וכיסוי של 99.8 אחוזים ממכלול הצבעים בתקן sRGB בנוסף לכיסוי 99 אחוזים ממכלול הצבעים בתקן NTSC – שלצידו "הוברג" EPD (ר"ת Electronic Paper Display) בגודל אלכסוני של 13.3 אינץ', עם רזולוציית 1,600×1,200 פיקסלים ותצוגת גווני אפור בעומק של 4 ביט.
התצוגה המשנית הזו אינה זקוקה להארה אחורית ולקצב רענון כלשהו בכדי לפעול, כאשר המידע הסטטי המוצג עליה נותר קבוע במקומו עד שהמשתמש יבחר לרענן אותו בעצמו – וזה הופך אותה לפתרון נוח מאוד עבור קריאה למשך פרקי זמן ארוכים, תוך מאמץ מינימלי של העיניים שמקביל לזה של קריאה מתוך דפי ספר מודפס. הרעיון הוא שמסך ה-LCD הצבעוני הראשי ישמש לכתיבה ויצירה, בעוד שהמשני יהיה פתרון לעיון וקריאה, בתקווה לשיפור טיב ומשך זמן העבודה של המשתמש כאשר שניהם מופעלים זה לצד זה.
שני חלקי המוצר מופעלים בנפרד, כאשר מסך הדיו האלקטרונית מסתדר עם חיבור USB Type-C יחיד שמשמש הן להעברת מידע, הן להעברת אותו DisplayPort והן לאספקת האנרגיה הדרושה בעוד שהמסך הראשי נהנה ממבחר גדול משמעותית עם חיבור DisplayPort 1.2 בגודל מלא, חיבור Gigabit Ethernet, חיבור USB Type-C אחד עם תמיכה באותו DisplayPort וארבעה חיבורי USB Type-A להרחבת ההיצע הזמין מהמחשב שאליו הוא מחובר.
יש גם יכולות ארגונומיות סבירות כמתבקש ממוצע משרדי/עסקי, הם התאמת גובה על ציר של 100 מילימטרים, הטייה בשני צירים וגם אפשרות להתאים את הזווית בין ה-LCD העיקר ל-E-Ink המשני.
הקונספט של המסכים הכפולים נראה מסקרן מבחינתנו, עם פוטנציאל לצבור תאוצה בקרב אותם מיליונים אשר ממשיכים לרכוש ולהשתמש בקוראים אלקטרוניים – אך עם זאת מחיר מדווח צפוי של כ-850 דולר עבור הדגם מבית פיליפס מקלקל את החגיגה במהירות, על כן נקווה שיהיו עוד כמה יצרניות שירימו את הכפפה בקרוב ויעזור למחירים להצטמק בעתיד הקרוב.