מהדורת האלפא של אובונטו 11.04 שוחררה השבוע עם שולחן עבודה חדש
קנוניקל (Canonical), החברה המסחרית שעומדת מאחורי הפצת הלינוקס הפופולארית אובונטו (Ubuntu), שחררה השבוע את מהדורת האלפא הראשונה של גרסה 11.04של מערכת ההפעלה. הגרסה החדשה, שאמורה להיות מושקת ביום האחרון באפריל 2011, זכתה לכינוי Natty Narwhal (לוויתן ארקטי מגונדר, בתרגום חופשי), והיא מציגה מהפכה מסוימת בגישה של מערכת ההפעלה למערכת שולחן העבודה שלה. כפי שהודיע מרק שאטלוורת', המיליארדר שעומד מאחורי קנוניקל, בכנס המפתחים של אובונטו שנערך לאחרונה, החל מהגרסה הבאה של אובונטו, מערכת ה-Unity תחליף כברירת מחדל את שולחן העבודה הוותיק שהיה מבוסס על Gnome. מערכת ה-Unity הוצגה בגרסה הנוכחית של אובונטו (10.10) במהדורת הרמיקס המיוחדת שמיועדת למחשבי נטבוק, וכעת היא עולה לקדמת הבמה כשולחן העבודה שמותקן כברירת מחדל. השילוב הזה גם אומר שהמהדורה המיוחדת לנטבוקים הגיעה לסוף דרכה, וכעת תוצע למעשה מהדורה אחת בלבד לשימוש הצרכני.
ה-Unity מציעה שולחן עבודה "נקי" יותר בו העבודה מבוססת על פס כלים שנמצא בצד אחד של המסך. פס כלים זה משתנה באופן דינמי כדי להציע את התוכניות הפעילות יותר במחשב. המטרה הראשונית שהובילה לשימוש בשולחן העבודה הזה הייתה לחסוך כמה שיותר משטח המסך, בעיה לא קטנה בנטבוקים ומחשבים אחרים שמציעים רזולוציה מוגבלת בשיעור של 1024×600 פיקסלים. ההצלחה היחסית של גרסת הנטבוקים הובילה להחלטה לאמץ את Unity גם עבור המהדורה השולחנית של מערכת ההפעלה הזו.
עם זאת, שולחן העבודה שמבוסס על Gnome – עם שתי שורות העבודה, העליונה לשימוש במערכת והתחתונה להצגת היישומים הפתוחים (והוראות נוספות) – לא נעלם מהשטח לחלוטין. ראשית, כל משתמש יוכל לבחור להשתמש בו בו במקום ב-Unity. שנית, מכיוון ששולחן העבודה החדשה מבוסס על מנוע תלת-ממד מסוים, אם בזמן ההתקנה המערכת לא תזהה את מנהלי ההתקנים המדויקים של כרטיס התצוגה שמותקן במחשב, היא תשתמש בכברירת מחדל ב-Gnome ותציג הודעת שגיאה עם סיום ההתקנה שמסבירה את הבעיה.
מעבר לשינוי המהותי הזה, וכמובן לשיפורים שנמצאים בדרך כלל מאחורי הקלעים שמטרתם לגרום למערכת ההפעלה לעבוד מהר יותר ועם מגוון גדול יותר של התקנים, משתמשי המערכת יגלו שכבר במהדורת האלפא של הלווייתן המגונדר משולב הדפדפן החדש מבית מוזילה (Mozilla), הלו הוא פיירפוקס (Firefox). בדומה למקבילו בגרסת חלונות, גם כאן הדפדפן המותקן כברירת מחדל הוא מהדורת בטה 7. שינוי נוסף הוא התבססות על ה-RC3 של ליבת הלינוקס (Kernal) החדשה 2.6.37. עם זאת, במהדורה הסופית של אובונטו 11.04 תשולב כבר הליבה הבאה, 2.6.38.
להורדה של הלוויתן הארקטי המגונדר, ולפרטים נוספים, בקרו בעמוד המיוחד שנפתח עבור מהדורת האלפא. יש לציין כמובן שמדובר במהדורה שמיועדת בעיקר למפתחים והיא עדיין עמוסה בבאגים.
באופן מצחיק דווקא הרמיקס לא עולה לי על הנייד הקשיש
עושה רושם שאובונטו מנסה להיות יותר ויותר OSX
מתיי מגיע wayland ?
יוניטי לא הכי מעניין, מה אם wayland שהבטחתם ?
למגיב 1..
אם הנייד שלך קשיש תנסה lubuntu
זאת גרסת אובונטו בשולחן עבודה LXDE
מתאים למחשבים חלשים!
המלצתי למישהו להשתמש בלובונטו בHTPC והוא אכן משתמש בו! ונהנה! המערכת מעולה!
מינימום 128 מגה לשימוש!!!!! ממליץ בחום!!!!!!!!!!
רק אני
שמתי לב מה שכתוב שאם מערכת הפעלה לא תזהה כרטיס מסך אז תהייה שגיעה מתיי לינוקס ילמדו לעבוד אם רוב החומרה שיש בלי שגיעה זה תמיד היתה בעיה של לינוקס ביגלל זה הילא תחליף כי מי רוצה שגיעות כבר בהתקנת מערכת הפעלה שהוא לא מזהה את החומרה כרטיס מסך ולך תדע מה עוד לא יזוהה שם אני לא רוצה לישבור את הרואש אותי לא מעניין חוסר ההתאמה של מערכת הפעלה שישמרו את זה לעצמם