צ'יפזילה הכריזה על ארבעה דגמים חדשים ומשודרגים קלות לסדרת מוצרי ה-14 ננומטר הראשונה שלה, שכבר הספיקה לגרום להרמתן של כמה גבות בעקבות ביצועים פחותים מאלו של הדורות הקודמים אשר נצפו בביקורות ראשוניות
משפחת מעבדי ה-Core M החדשה של אינטל, אותה היא הציגה לראשונה מוקדם יותר השנה, הדהימה אותנו כשהצליחה לדחוס ארכיטקטורת Core מלאה (שתי ליבות עיבוד, ליבה גראפית מדור 8 של אינטל) לשבב בעל מעטפת תרמית של 4.5 וואט בלבד תודות לתהליך ייצור פורץ דרך ב-14 ננומטר. המשמעות של המהלך הייתה ברורה – מכשירי חלונות מלאים ואמיתיים שיהיו דקים, קלים, חסכוניים וחרישיים כמו מתחריהם המבוססים על שבבי ARM.
הציפייה שלנו לבואם של מוצרים מבוססי Core M הייתה גדולה מאוד, אך בתקופה האחרונה החלו להגיע דיווחים לא כל כך מעודדים שסיפרו על כך שלכל תעלול יש גבול ולמזעור מאסיבי כל כך של המעטפת התרמית יש גם כן מחיר בלתי מבוטל – שהתבטא בהגבלת תדרים אגרסיבית במיוחד וביצועים מפתיעים לרעה שאף הקשו על ביצוע פעולות בסיסיות מאוד בחלק מהמקרים, בעיקר באולטרבוק היוגה 3 פרו של לנובו שהיה מוצר ה-Core M הראשון שנחת בידי המבקרים למיניהם.
עתה מציגה אינטל ארבעה דגמים חדשים במשפחת ה-Core M של דור ה-Broadwell, אשר מצטרפים לשלושת הדגמים המקוריים – אולי במטרה לתקן חלק מאותם חסרונות בולטים בהיבט הביצועים. הדגמים החדשים זהים לאלו שהוכרזו קודם לכן בכל המאפיינים פרט לתדרי העבודה של הליבות, וכאן מגיע השינוי הגדול לכאורה בדמות תדר בסיס של 300MHz לליבה הגראפית בכל הדגמים החדשים – לעומת תדר בסיס של 100MHz בלבד בדגמים המקוריים אשר לכאורה הביא לביצועים מקרטעים במסגרת פעולות כמו ניגון סרטי וידאו, גלילת אתרים בדפדפן וכדומה.
השיפור בתדרי העבודה אמור לספק ביצועים מאוזנים וסבירים יותר, אם כי טרם ברור מה הביא ליכולת להגביר את המהירויות היות והדגמים החדשים מציעים מעטפות תרמיות זהות לאלו של הדגמים הנוכחיים (4.5 וואט כבסיס, עם יכולת התאמה דינאמית להספקים של בין 3.5 וואט ל-6 וואט בהתאם לבחירת היצרנית המטמיעה). במילים אחרות, לא ברור האם התדרים המוגדלים נובעים כתוצאה משבבים איכותיים וחסכוניים יותר אשר יורדים מפסי הייצור הטריים ב-14 ננומטר או שמא מדובר כאן בפשרה אחרת שביצעה אינטל – פשרה שעשויה לחזור ולנשוך את המשתמשים בישבן בדיעבד.
מעבדי ה-Core M המעודכנים עתידים להיות זמינים עבור יצרניות המחשבים במהלך הרבעון הנוכחי, ועל כן מוצרים ראשונים שיעשו בהם שימוש ינחתו רק מתישהו בתחילת השנה הבאה, במה שיהווה את הגל השני של מכשירים מבוססי Broadwell אחרי תקופת חגי סוף השנה האזרחית.
מעבדי ה-Core M של אינטל הם ללא ספק פלא הנדסי, כזה שגם עובד בפועל ומקרב את אינטל צעד גדול נוסף בדרך לבטל את היתרון היחסי הגדול ביותר שיש לארכיטקטורת ה-ARM על פני מוצריה – השאלה הגדולה ביותר כעת היא כמה בדיוק יצטרכו המשתמשים להתגמש על מנת להנות ממחשב PC שעטוף בעור של טאבלט אנדרואיד או iOS.