אפל ומיקרוסופט הציגו את התוצאות הפיננסיות שלהן לרבעון האחרון של 2014, עם מספר נתונים מעניינים במיוחד המרמזים על כיוון החברות בהמשך הדרך
רבעון שיא לאחת, ירידה ברווחים לשניה. יום לאחר יום, הכריזו אפל ומיקרוסופט על התוצאות הפיננסיות שלהן לרבעון האחרון של שנת 2014 (שהסתיים ב-31 לחודש דצמבר). יש לזכור כי זה הרבעון הראשון המלא שהיה לאפל במחירת מכשירי האייפון 6 ו-6 פלוס, כאשר דבר זה בהחלט התבטא במדדים ששברו את כל ציפיות האנליסטים. תחילה, אפל.
אפל הכריזה ב-27 לחודש על נתונים פיננסיים לרבעון עם 74.6 מליארד דולר בהכנסות (עליה של 29.5 אחוז לעומת הרבעון המקביל אשתקד), בנוסף לרווח נקי ורווח למניה של 18 מליארד דולר ו-3.06 דולר בהתאמה. רווח נקי זה מהווה עליה של 37.4 אחוז לעומת רבעון מקביל אשתקד והרווח למניה לרבעון מהווה גם הוא שיפור לעומת רבעון מקביל של שנה שעברה, עם עליה מרשימה ביותר של כמעט 48 אחוז. על פי אפל, מכירות בינלאומיות (מחוץ לארצות הברית) היוו כ-65 אחוז מכלל ההכנסות של הרבעון.
המספרים האלה לא אומרים לכם שום דבר? הנה עוד נתונים מרשימים. בהצהרה הרשמית, אפל דיווחה על מכירות של 74.5 מליון מכשירי אייפון ברבעון, בנוסף ל-21.4 מליון מכשירי אייפד ו-5.52 מליון מחשבי מק. נתונים אלו מהווים עליה של 220 אחוז במכירות אייפון (!!!), עליה של 150 אחוז במכירות אייפד (!!) ועליה של 120 אחוז (!) במכירות מחשבי המק לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. בהחלט נתונים מרשימים.
תוצאותיה של מיקרוסופט אומנם פחות מרשימות (ואף מאכזבות במידה מסויימת) לעומת אלה של אפל, אך גם כאן ניכר שיפור מרשים בנתוני מכירות לעומת שנה שעברה. מיקרוסופט הכריזה ב-26 לחודש על נתוניה הפיננסיים לרבעון של 26.5 מליארד דולר בהכנסות – המהווה עליה של שמונה אחוז בלבד לעומת רבעון מקביל בשנה שעברה – בנוסף לרווח נקי של 5.86 מליארד דולר (המהווה ירידה של 10.7 אחוז) ורווח למניה של 0.71 דולר, ירידה של תשעה אחוז לעומת רבעון מקביל אשתקד. בתגובה לירידה ברווחים, מיקרוסופט הצהירה כי 243 מליון דולרים נוספים הושקעו כחלק מההטמעה של נוקיה בחברה (לאחר רכישתה ב-2013), אך נתון זה רק מסביר כארבעה אחוז בלבד מהירידה הכוללת של כמעט 11 אחוז ברווח החברה.
אך לא הכל עובד כנגד מיקרוסופט הרבעון. טאבלטי ה-Surface וסמארטפוני ה-Lumia רשמו עליה משמעותית, עם 24 אחוז שיפור במכירות הטאבלטים של החברה, מה שמעלה את ההכנסות ממכשירים אלו ל-1.1 מליארד דולרים בסך הכל, ההופך אותם ל"עסק מליארד הדולר" החדש של החברה שהתווסף הרבעון.
בנוסף, מיקרוסופט רשמה עליה של 28 אחוז במכירות מכשירי הלומיה (לעומת רבעון מקביל אשתקד כמובן) עם 10.5 מליון סמארטפונים שנמכרו הרבעון לעומת 8.2 מליון בלבד בשנה שעברה. החברה אף הצהירה על מכירות משולבות של קונסולת ה-Xbox One וה-Xbox 360 של כ-6.6 מליון יחידות, נתון המהווה ירידה של 12 אחוז לעומת שנה שעברה. ניתן לשער כי למרות הדחיפה הגדולה שקיבלה קונסולת ה-Xbox One עקב הורדת מחירה ל-349 דולרים (לעומת 400 דולרים ללא חיישן הקינקט) החברה רשמה ירידה טבעית של מכירות קונסולת ה-Xbox 360 המתיישנת, וזאת הסיבה המרכזית לירידה במכירות אלו.
האם מיקרוסופט באמת תצליח להביא את מכשירי ה-Lumia שלה לרמה של "עסק מליארד דולר"? למרות העליה המשמעותית במכירות הסמארטפונים, החברה מתרכזת בהשקת מכשירים לשוק הנמוך (אסטרטגיה שבהחלט עוזרת לה בנתונים המכירות), אך ללא הימצאותו של מכשיר דגל למערכת ההפעלה ממיקרוסופט עצמה כבר מעל לשנה, אנחנו מקווים שאחד כזה כן יבוא בקרוב להציל את הפלטפורמה.