כונני ה-SSD המובילים הבאים של חברת הענק לשוק הביתי צצים לביקור באתר הרשמי – ואז נעלמים בשנית
כונני NVMe בתקן PCI-Express 4.0 החדיש מלווים אותנו כבר שנה, אך דווקא כמה מהשמות הגדולים ביותר בעסק עדיין לא הצטרפו אל החגיגה באופן מלא – וזה כולל גם את סמסונג, שלא ממש ממהרת להציג לנו את הסדרה החדשה שלה עבור השוק הביתי שתוכל להתקדם מעבר לרף של 3.5 ג'יגה-בייט בשנייה על אף שלל עדויות לקיומה אשר צצות להן בפינות הרשת בחודשים האחרונים. עתה, נראה שאנחנו קרובים מאי-פעם להצטרפות מובילת שוק האחסון אל החגיגה – עם עמוד רשמי עבור דגמי ה-980 Pro החדשים שנצפה (ותועד) באתר רשמי לפרק זמן קצר לפני שהתפוגג.
דגם ה-PCI-Express 4.0 הראשון של סמסונג שמכוון לשוק הביתי (או לכל הפחות לקצה הכי עליון שלו) והיורש לאחת הסדרות הפופולריות והנחשבות ביותר בתחום ה-SSD נחשף יחד עם מלוא המפרט הטכני שלו – ועל אף ההתלהבות הכללית מכך שהענקית הקוריאנית סוף סוף פועלת לחדש ולרענן את ההיצע שלה השאיר אותנו גם אם לא מעט סימני שאלה משמעותיים.
למרות ההוזלה ההדרגתית במחיר שבבי ההבזק שהפכה כונני SSD בנפחים גדולים של מעל לטרה-בייט למשתלמים ועממיים יותר, נראה כי בסמסונג החליטו להגביל פעם נוספת את סדרת ה-980 Pro המובילה החדשה לנפחים שבין 250GB ל-1TB – וזאת למרות המעבר להתבססות על שבבי NAND בתצורת TLC צפופה יותר בהשוואה לשבבי NAND בתצורת MLC בדור ה-970 Pro.
דגמי ה-980 Pro מתבססים על בקר SSD חדש מתוצרת עצמית של סמסונג תחת הכינוי Elpis, עם יכולת למצות את מלוא הפוטנציאל של מחבר ה-M.2 ולספק מהירויות העברה רציפות של עד 7,000 מגה-בייט בשנייה שנייה בקריאה, לצד מהירות של עד 5,000 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, כאשר גם ביצועים אקראיים עם קבצי 4KB קטנים שמגיעים עד ל-1,000,000IOPS גם בקריאה וגם בכתיבה נשמעים כמו שיא חדש בשוק הביתי – אך עם זאת חסרון יחסי נוסף שמתגלה בדור החדש הוא אחריות בהיקף מצומצם משמעותית, אשר מכסה כתיבה של 30 אחוזים מנפח הכונן בכל יום מדי חמש שנים (לעומת אחריות להיקף כתיבה של 66 אחוזים מנפח הכונן בכל יום למשך 5 שנים במשפחת ה-970 Pro).
גם נפח הכתיבה הנוכחי עבור ה-980 Pro הוא לא רע בכלל ואמור לרצות חלק גדול מהמשתמשים – אך ראוי לציין כי היקפי האחריות הגדולים היו אחת מההצדקות העיקריות למחירים הגבוהים של סדרת ה-Pro בעבר, עבור צרכנים שיודעים מראש כי הם זקוקים ומעוניינים באמינות המירבית ומוכנים להשקיע את המשאבים עבורה. כל זה כבר לא יהיה נכון בגלגול החדש, בו היקף הכתיבה המכוסה תחת האחריות הרשמית יהיה זהה למעשה לזה של כונני סדרת 970 EVO הזולה יותר.
אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה תאריך הזמינות הרשמי של דגמי ה-980 Pro ומה יהיה מחירם המומלץ, אך סביר להניח כי הוא יהיה גבוה משמעותית ממחירי המיינסטרים של כונני ה-NVMe העדכניים, גם אם נבחר להתמקד אך ורק בכוננים תומכי תקן PCI-Express 4.0 – ומתוך הערכה סבירה זו קשה להבין ולהסביר את ההחלטות של היצרנית. מצד אחד ההתקדמות המתבקשת משבבי MLC לשבבי TLC הופכת את הכונן לצפוץ ודחוס יותר וגם מקצצת את אורך החיים הצפוי לו, ומנגד בסמסונג בוחרים שלא לנצל את הטכנולוגיה המודרנית בכדי לספק נפחים מוגדלים ורלוונטיים יותר לשנת 2020.
נקווה לפירוט והסברים טובים יותר אודות ה-980 Pro, וגם דגמי PCIe 4.0 אחרים של החברה, בהקדם האפשרי.
האם לשים בכונן זה משחק שמערכת הפעלה עליו
יתן לי ביצועים מקסימאליים ?
או
לשים בכונן נוסף D את המשחק ?
הרבה תלוי במשחק עצמו.
התקנת משחק בכונן SSD משפיעה על טעינה של מפות או שלבים בראש ובראשונה, ויש כותרים שיפעלו היטב בצורה דומה גם על כונן SSD בסיסי מאוד וגם על הכונן המשוכלל ביותר, בעוד שמשחקים אחרים מתבססים על טעינה של אלמנטים גדולים מאוד מהאחסון הבלתי נדיף בכל פעם מחדש ולכן באמת יפעלו טוב יותר (מהר יותר) עם כוננים מהירים ומתקדמים כמו זה שבכתבה.
תודה
כלומר אם אני פותח פילטרים ברזולוציה מקסימאלית 4K
זה בעייתי ודורש כוח רב מכרטיס מסך ואולי כונן ?
ואני עושה תמיד כמה מטלות בו זמנית
אז עדיך 2 -3 כונני NVMe ?
ולשיםן משחק בכונן שלא C
במשחקים לא רק שאין הבדל בין NVME PCI-3 ל PCI-4 אלא בקושי יש הבדל בין SATA SSD לבין כל NVME
תראה כאן:
אם כבר אתה קונה כונן חדש, הייתי ממליץ לקנות כונן איכותי של NVME PCI-3, כמו SAMSUNG EVO PLUS 970 , הדור האחרון של NVME PCI4 זה בזבוז כסף טהור.
אם מדובר בעריכת וידאו ב4K בפרימייר וכו, יהיו הבדלים ממשיים ?
אבל זה pcie3 vs sata ssd
תודה
התכוונתי אם יש הבדל בן gen3 לgen4 בתוכנות עריגת וידאו.
ההפרש במהירות בין SSD ל-NVME gen3 הרבה יותר גדול מההפרש בין gen3 ל-gen4.
אני מניח שאפשר להסיק מזה משהו לגבי ההבדל בינהם.
אנסה למצוא השוואה ספציפית בין gen3 ל-gen4