יצרנית החומרה הוותיקה השיקה דגם DDR4 מעודכן – ואנחנו לקחנו אותו לסיבוב בדיקה
יצרנית החומרה Corsair חוזרת בשנים האחרונות להוות שם דבר בכל הנוגע לרכיבי חומרה שונים דוגמת זכרונות דינאמיים, ציוד היקפי, מארזי מחשב וכדומה. ב-Corsair דואגים ברוב המקרים לשמור על המסורת ולהשיק מוצרים חדשים בעלי שמות מותג מוכרים – כזה הוא גם זיכרון ה-DDR4 אשר נחת אצלנו לבחינה.
הסדרה אשר מוכרת כ-Dominator Platinum נמצאת כבר מספר שנים בשוק, כאשר לאחרונה ראינו מקלות בתקן DDR4 מקבלים את השם הזה ומגיעים במהירויות גבוהות ומכובדות בהחלט.
ה-Dominator Platinum הקלאסיים הללו נוצרו עוד בימיו המוקדמים של עידן ה-DDR4 למחשבים במהירות של 3000Mhz, שנחשבה אז לגבוהה ולא מובנת מאליו ליכולתו של כל מעבד לנצלה. מקור השם פלטינום ברור מאליו, כאשר רואים את החלק הכסוף, הקשת הזאת שמהווה חלק מגוף הקירור של מודול הזיכרון.
עם זאת, כשנחתה אצלנו החבילה מ-Corsair הופתענו לגלות משהו מעט…שונה.
ככה נראה הפלטינום החדש, Dominator Platinum RGB. המודולים הינם שחורים לחלוטין, כולל לוח המעגל המודפס שבפנים.
אותן ערכות DDR4 ניתנות לרכישה במגוון רחב של קוניפגורציות ונפחים. אלינו הגיע סט בעל 4 מקלות בנפח של 8GB כל אחד, סט שכמובן מיועד למערכת בעלות ארבעה ערוצי זיכרון דוגמת X299 של אינטל. טווח המהירויות גם הוא יחסית מגוון, מ-3000Mhz ל-3600Mhz עם תזמונים מהירים במיוחד. הסט שהגיע אלינו מגיע במהירות של 3200Mhz עם תזמוני 14-14-14-34, שהיא אחת מההגדרות הזריזות ביותר לזיכרונות מתקדמים כיום.
כמובן ש-RGB הוא חלק מהשם, ומההופעה. מי זאת Corsair כיום בלי RGB? ישנן חמש נורות בכל צד של מקל הזיכרון, יחד עם לוגו במרכז. ישנו מופע אורות מעניין גם בחלק שמתחת לקשת המתכתית. לפניכם סרטון הדגמה:
על דפוס התאורה ישנה שליטה מלאה ומתקדמת במיוחד ב-iCue, תוכנת השליטה המרכזית של Corsair. המרובעים הללו שעל ראש מקלות הזיכרון מקבלים דפוסי תאורה יחודיים להם בשל הצורה הלא-סטנדרטית.
כפי שצוין, המקלות שלנו מגיעים במהירות מאוד מכובדת של 3200Mhz ובתזמונים של CL14-14-14-34. ניכר מאוד כי ב-Corsair בחרו רק את השבבים האיכותיים ביותר שיש ליצרניות הזיכרון להציע. במקרה שלנו, לכל מקל מודפסים 8 שבבים בצד אחד, והם תוצרת סמסונג מסוג B-die שנחשבים לבכירים שבשבבי הזיכרון בשוק.
בכל הנוגע לתמחור, עד כה הסדרה הייתה מהיוקרתיות שיש ל-Corsair להציע וזה לא השתנה. עם מיקום גבוה מעל לזיכרונות דוגמת Vengeance RGB ה-Dominator Platinum יהיו מומלצים בעיקר לחובבי הלוק הספציפי הזה.
מחיר של ערכה כזאת בתצורת 4X8GB 3200Mhz הינו 705 דולר, בעוד ערכת Vengeance RGB Pro במהירות 3200Mhz CL16 ונפח זהה תעלה 380 דולר בלבד. כן. ירידה למקלות Dominator Platinum 3000Mhz CL15 כבר תוריד משמעותית את המחיר ל-420 דולר בלבד, אך שבבי הזיכרון שבו לא מקבלים את גמישות האוברקלוקינג שמקבלים עם שבבי סמסונג מובחרים.


רצינו לדעת עד כמה אפשר למתוח את זיכרונות ה-Dominator Platinum RGB החדשים, ולכן החלנו בהמהרה שלהם. מערכת הבחינה כוללת מעבד Core i7 7820X בעל שמונה ליבות ולוח אם X299 Aorus Master תוצרת Gigabyte.
תוצאה טובה שהגענו אליה היא מהירות של 3466Mhz תחת שמירה של כל הגדרות המהירות האחרות כברירת מחדל. המתח הנדרש ליציבות מלאה הינו 1.4v בלבד לזיכרון, מתח שנחשב למכובד ונמוך יחסית להמהרה שכזאת. חציה של קו 80GB לשניה במהירות קריאת זיכרון מהמעבד היא לא דבר שכל ערכה מסוגלת להתקרב אליו.
נחמד לראות שיש ערכת זיכרון חדשה מבית Corsair. המיתוג מעט משונה לנו שכן אין טיפה אחת של פלטינום בזיכרונות הללו שכן הם שחורים לחלוטין. ניתן להניח שהמחשבה מאחורי זה היא שערכת הצבעים תהיה פשוטה ככל הניתן לאפשר לנורות לעשות את העבודה.
בכל הנוגע למהירות, אנחנו מתרשמים מאיכות המקלות, אך זה לא דבר שטרם ראינו. מדובר בשבבי סמסונג בכירים, שאפשר למצוא בזול יותר ללא תוספות RGB ומיתוג יוקרתי של Corsair. התוכנה המעולה היא בונוס טוב, והמיתוג כמובן מבית טוב. אי אפשר לטעות עם Corsair. אלו מכם שמתחברים לערכת הנושא ימצאו כאן מוצר מענין במיוחד.