תערוכת CES 2017 – יצרניות לוחות האם מציגות קירות שלמים של לוחות אם חדשים ונוצצים, ואנחנו בחרנו עבורכם את הפייבוריטים שלנו
תערוכת CES 2017 היא חגיגה לעולם המחשבים והחומרה. כעת, עם השקתו של מעבד ה-Core i7 7700K של אינטל לתושבת LGA1151 החליטה אינטל גם לרענן את ערכות השבבים שלה כשבהן מובילה Z270 החדשה.
אחד ההבדלים הבולטים בינה לבין Z170 הוא התמיכה ב-Optane, טכנולוגיית אחסון NAND שעולה שלב ומקרבת עוד קצת את מהירויות השימוש באמצעי האחסון לאלו שמקבלים בזיכרון ה-DDR4 המהיר במיוחד.
מפרט טכני – ערכת השבבים אינטל Z270
- תושבת מעבד: Intel LGA1151 למעבדי דור 6 ודור 7 של אינטל
- תמיכה בזיכרון: דו-ערוצי, מסוג DDR4 או DDR3L
- ממשקי SATA: שישה באופן טבעי, אפשרות לבקרים צד-שלישי
- תמיכה ב-PCI-Express: עשרים וארבעה ערוצים, חלקם לממשקי אחסון M.2, חלקם לממשקי PCI-Express 3.0 X1
- ממשקי USB מקסימליים: 10 מסוג USB 3.0 ו-14 מסוג USB 2.0
- מעטפת חום: 6 וואט
עברנו בין הבינתים אצל החברות השונות והחלטנו לאסוף מספר לוחות אם מכל יצרן שתפסו את תשומת ליבינו. ברשותכם, נתעסק מעט באסתטיקה ונניח למפרטים הטכניים שכן הם דומים עד מאוד בין לוחות האם השונים. באתר היצרן תוכלו למצוא את המספר המדוייק של היציאות והממשקים החשובים לכם.
אסוס – אפל, מתכתי ולא מפחד מ-RGB
ברור לנו שבאסוס מבינים עיצוב, ולשמחתינו בכל דור לאחרונה העיצוב הולך ומשתפר. שלושת לוחות האם המעניינים ביותר בהם נתקלנו בתערוכה הם שלושת אלה. ה-Z270-A מוביל את שוק הביניים, ה-Z270F STRIX הוא לאלא שרוצים להשקיע וה-ROG CODE מיועד לקצה העליון.
בעבר, ההפרדה בין לוחות אם מתקדמים לבין סטנדרטיים באסוס הייתה גסה מאוד. היו לכם לוחות אם ב-400 עד 750 שקלים בערך, ולאחר מכן הקפיצה לסדרת ROG (ר"ת Republic of Gamers) הייתה בכ-1200 שקלים ויותר מכך. לאחרונה צמצמה אסוס את הפער באמצעות סדרות ביניים כמו ה-Pro Gaming שמשלבות בין השתיים.
כאן משתמשת אסוס במותג הגיימינג שנולד בעולם כרטיסי המסך שלה, ה-STRIX. לוחות אם מסדרה זאת מקבלים גוון אפור ואחיד משמעותית מהסדרה "הפשוטה". זאת, יחד עם אלמנטים פשוטים של תאורת RGB. בדרך כלל יכולת האוברקלוקינג בלוחות הללו דומה למה שתמצאו בעליונים של הסדרה הסטנדרטית.
לוח ה-ROG CODE לוקח זאת צעד אחד קדימה עם תכונות חשמליות מתקדמות, יותר ממשקי תצוגה וכרטיס קול איכותי יותר לרוב. זאת, יחד עם גופי קירור גדולים יותר ויותר אלמנטים של RGB על גבי הלוח.
GIGABYTE – המון לוחות חדשים, יותר מתקדמים הם יותר מוארים
בענקית הלוחות מטאיוואן עסוקים בתאורה צבעונית גם הרבה אחרי חג המולד. שלושת הלוחות שבחרנו להתמקד בהם דומים לנקודות המחיר בהן בבחרנו גם ללוחות אסוס. יש כאן אחד שמתומחר בכ-850 שקלים, אחד בכ-1100 שקלים ואחד נוסף בכ-2000 שקלים.
המותג AORUS של GIGABYTE נולד לפני כמה שנים כשהחליטה למתג מחדש את עולם המחשבים הניידים שלה. מאז הוא מזוהה בעולם הניידים כמותג מקביל ל-Alienware ודומיו. הפעם לוקחת החברה את המותג המזוהה ומלבישה אותו כמותג גיימרים על לוחות האם שלה, אם תרצו מקביל ל-ROG של אסוס.
ה-Z270-Gaming K3 הוא לוח אם שכולל מה שכל גיימינג ממוצע צריך. החל ממערכת קירור וחשמל ראויה לאיזור המעבד, דרך כרטיס קול מובנה מתקדם וממשק PCI-Express מחוזק לכרטיס המסך ועד לנורות אדומות הניתנות לתכנות. ה-Gaming 5 ו-Gaming 9 לוקחים את זה כמה צעדים קדימה, עם גופי קירור מתקדמים יותר, תמיכה ב-SLI והרבה יותר נורות. ה-Gaming 9 הוא בעל מערכת אספקת חשמל המיועדת לאוברקלוקינג קיצוני במים וחנקן נוזלי. מערכת הקירור שלו אפילו מכילה צינור ופתחים לשילוב במערכת קירור מים.
ASRock – שחור ולבן על פני אובססיה ל-RGB
כאן המחיר הוגר הרבה יותר, החומרה פחות נוצצת והתכונות החשובות כלל לא נעלמו. באסרוק מאמינים באיזור, וכך נולד ה-Z270 Taichi. נושא ערכת צבע של שחור ולבן, קצת RGB סביב גוף הקירור לערכת השבבים ומספיק תכונות לכל גיימר ויוצר תוכן ממוצע.
בלוח אם זה תמצאו שני ממשקי M.2 לכרטיסי SSD יחד עם תמיכה ב-SLI לכרטיסי מסך, 8 ממשקי SATA לכוננים קשיחים סטנדרטיים ומערכת חשמל בעלת 14 שלבים המקוררת היטב למעבד. המחיר אמנם גבוה מהממוצע ללוח אם, כ-1000 שקלים כשיגיע לישראל, אך ביחס לתחרות זה נחשב מחיר מעולה.
השני הוא ה-Extreme4, מיתוג אותו אנו מכירים עוד מאז דור P67. לוח אם זה מכיל מעט פחות ממשקים אך עדיין שומר על מערכת קירור ראויה, נורות RGB ותמיכה ב-SLI לכרטיסי מסך. במחיר של כ-800 שקלים לוח אם זה מהווה את היחס הטוב ביותר של אסרוק בין מחיר לתכונות לאלו שאוהבים אוברקלוקינג ולא מוכנים לוותר על האפשרות למערך מתקדם של כרטיסי מסך, ממש כמו דורות ה-Extreme4 הקודמים.
MSI – יש טיטאניום חדש
כאן בחרנו להציג לכם שני דגמים המהווים את שתי קצוות הסקאלה בליין לוחות האם החדש של MSI. ה-Z270 TOMAHAWK הוא לוח צנוע יחסית. ערכת הנושא היא בעיקר אפור ועם מעט לדים אדומים. כאן לא תמצאו תמיכה ב-SLI לשני כרטיסי מסך של NVIDIA ולא עודף של ממשקי M.2. בתג מחיר של כ-650 שקלים, לוח האם הזה מציג אוברקלוקינג, שישה ממשקי SATA וכרטיס קול מתקדם ולא הרבה מעבר. מצד שני, המחיר אינו גבוה משמעותי ממחיר לוחות תקציביים שלא מיועדים בבסיסים לגיימינג, על אף ששימוש לצורך זה לא משנה משמעותית את יכולות הלוח.
ה-Z270 XPOWER GAMING TITANUM (נשימה), הוא לוח האם המתקדם ביותר של MSI מעולם. במחיר של כ-2500 שקלים אל תצפו לקבל כאן חוסרים בממשקים. שלושה M.2 לכונני SSD לצד שישה ממשקי SATA ואפילו U.2 לכוננים נוספים נמצאים בלוח הזה. מערכת ה-PCI-Express בנוי לקבל ארבעה כרטיסי מסך במערך משולב.
מערכת הספקת החשמל למעבד מכילה חיבור 8PIN לצד 4PIN נוסף לאלו המבצעים אוברקלוקינג קיצוני תחת חנקן והליום נוזלי. לוח האם הזה בנוי לנסות ולשבור שיאי אוברקלוק עולמיים. מערכת החשמל מיועדת לספק עד 375 וואט לתושבת המעבד, אך מסוגלת בפועל לספק משמעותית יותר במידה וצריך. אפילו ממשקי ה-PCI-Express מקבלים תוספת כח בדמות מחבר 6PIN על גבי לוח האם שיספק 75 וואט נוספים במידה והמשתמש צריך כרטיס מסך שלישי ורביעי.
מה אתם חושבים? במידה ותשדרגו ל-Z270 באיזה חברה תבחרו ומאיזה דגם? האם תסתפקו בלוח אם תקציבי שלא ממותג לגיימרים או שאתם מעדיפים את ערכות הנושא הצבעוניות? שתפו בתגובות!
תשאל אותי מה אני הייתי לוקח שתעשה כתבה דומה על הלוחות של הרייזן …נראה לי שהייתי הולך על גיגהבייט למה יש יותר טוב??
רוב הלוחות נראים לי למצועצעים מדיי, התאורה עוד מילא אבל למה כל הפלסטיקה המיותרת מעל חיבורי ה IO ?
סתם על מה לחתוך את הידיים בהתקנה של קירור גדול..
מוזר, כל הארט הזה על הפלסטיק… יש מודינג ויזואלי, אבל הם מיעוט קטן. אולי החברות האלה חושבות שכל גיימר הוא גם מודר בפוטנציה.
אילו רק המארזים היו מושקעים באותה מידה…
כבר הרבה זמן לא קניתי מחשב שולחני…
מה זה בדיוק הסלוטים שיש?
רק 3 או 4 סלוטים של PCI-E?
ומה זה הסלוטים הקטנים האלו?
אז בסך הכל 6 עד 8 סלוטים כולל הקטנים?
עדיין מחברים כרטיס רשתכרטיס קול בימינו לסולטים האלה בימינו? זה כבר 2 סלוטים תפוסים…
בדרך כלל כרטיסי הרשת והקול מובנים על לוח האם. הסלוטים הקטנים הם lane אחד של pci-e. ניתן להתקין עליהם כל כרטיס הרחבה לא גראפי. הסלוטים הארוכים הם 16 lane pci-e ונועדו לכרטיסים גראפיים בעיקר, או מערכי עיבוד דוגמת xeon phi.
X99
רק Gigabyte. הימים של אסוס, MSI וכו פגו בשנות ה 2000 המוקדמות…
כמו שחשבתי… מאז ומתמיד היה לי את הכישרון לקנות את האיכותי?(כמובן שזה כרוך במחקר לפני הקנייה)
אחד שלא מבין…אז מה באמת החברה הטובה ביותר בשוק הזה?
מה הלוח הטוב במחיר הנוח ביותר ל7700k
תודה מראש
אני ממליץ על מותג גיגה בייט בגלל שהם אמינים ולדעתי כל הממשק שלהם ממש פשוט(או שזה בגלל שאני רגיל אליהם) ניסיתי אסוס ו לא אהבתי בקשר לדגם ספציפי של המותג אתה צריך להחליט לפי הדרישות שלך
כל החברות שהוזכרו בכתבה טובות, אין הכי טובה בשוק, בכל טווח מחירים יש חברה שתציע לוח עם פיצ'רים עדיפים, או שיותר מתאימים לך באופן ספציפי.
לכן זה מאוד תלוי בקונה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
דווקא בתור אחד שמתכנן מודינג נוסף (שיהיה כסף וזמן) העיצוב של רוב הלוחות מפריע לי, מצועצע מידיי, ואם נגיד הTheme שלי מתאפיין בUV עם צבעים קרים כמו כחול, לוחות עמוסים בתאורה ובצבעים אדומים כתומים לדוגמה לא יתאימו, הייתי רוצה לראות יותר לוחות בעיצוב ניטרלי כמו הAsrock והאסוס השחור שהציגו כאן, שיתאימו לכמה שיותר סגנונות מודינג שונים.
שטויות סדרה ראמפייג של אסוס עד סדרות גיימינג של msi…