כבר שנים שאנו שואלים את האנשים בזלמן מתי נראה גופי קירור חדשים מהחברה, ולכן שמחנו לראות עיצובים חדשים השנה ב-CES, שנוספו מאז הפעם האחרונה בה ביקרנו את החברה.
חברת זלמן הקוריאנית (הדרום קוריאנית יש לציין), היא אחת מיצרניות גופי הקירור האהובות ביותר על משתמשי הקצה. כמעט כל עיצוב אותו הציגה החברה, החל מעיצוב הפרח הידוע של קירור ה-CNPS7000 ועד לעיצוב המגדל של ה-CNPS9000 הועתק מיידית על ידי לא מעט חברות שקיבלו ממנו השראה.
ראשון הוצג לנו ה-CNPS11X Extreme גוף הקירור החדש של החברה לשוק העליון. עם מחיר של כ-80$ בזלמן לא חסכו כאן, ועם קירור מעוצב בצורת האות V מנסה החברה לתעל את האויר במסלולים מכוונים מראש. חלק מהמעברים בין סנפירי האלומיניום נסגרו על מנת לגרום לאויר לזרום לאן שהמהנדסים של זלמן רצו שהוא יזרום, כאשר את האויר דוחף מאוורר PWM חרישי בגודל 120 מ"מ ולערכה מצורף גריז תרמי תוצרת זלמן. גוף הקירור הזה שוקל 600 גרם, והוא כולל 5 צינורות חום ושילוב של אלומניום ונחושת.
גוף ה-CNPS7X מגיע בשתי אפשרויות – Performa הכוללת מאוורר ביצועים ו-Led הכוללת מאוורר לדים שקט יותר. שניהם מגיעים עם מאוורר בגודל 92 מ"מ, 3 צינורות חום והם עשויים משילוב של אלומניום ונחושת עם תג מחיר של כ-50$.
גוף הקירור האחרון הוא הנסיון של זלמן להתחרות בשוק שקצת זר לה – שוק הקירור האיכותי למחשבי היום יום. עם תג מחיר של 30$, ה-CNPS5X בהחלט הולך להתחרות חזק, כאשר הוא לא מעוצב בצורת V, והוא, בניגוד לשני האחרים שמיוצרים בקוריאה, מיוצר במפעל של זלמן בסין. ה-5X שוקל רק 320 גרם והוא יכול להתאים לתושבות 775, 1156 ו-1155.אין צורך לפרק את לוח האם על מנת להרכיב את הקירור – ומעניין לראות מה הביצועים שהוא מסוגל להפיק.
בתחום המארזים הציג זלמן את ה-GS1200 המיוצר בקוריאה. זהו מארז הדגל של החברה בגודל Full Tower, ועם תג מחיר של 275$, קצת חבל לנו שהוא לא עשוי מאלומיניום בלבד. ה-GS1200 כולל לא מעט תוספות, כמו מאווררים קדמיים נפתחים ומגירות נשלפות, יציאת USB 3.0, הכנה לקירור מים ועוד.
מארז ה-Z9 הוא המחליף של מארז ה-Z7 של החברה, ולכן גם הוא מיוצר בסין, ומחירו יהיה באזור ה-80$. אם אתם אוהבים את העיצוב של הסדרה, בוודאי תשמחו לדעת שזלמן תציע אותו גם עם צד טמפ' וחיישן ובורר מהירות נוח למאוורר.
זלמן הציגה לנו גם את ספקי הכוח שלה וגם את סדרת מסכי ה-3D שהיא מוכרת כבר כ-6 שנים. המסכים של זלמן מתבססים על שכבה על המסך שדואגת לקטב את השורות כך שבשילוב של משקפיים פסיביים כל עין מקבלת תמונה שונה. הבעיה היא שכל עין מקבלת רק מחצית מהשורות ומחצית מהרזולוציה.יש שטוענים ששיטה זה נוחה יותר ולא מעייפת, אבל לדעתנו בהחלט ניתן לראות את ההבדל.