הקדמה ומבט מקרוב
ה-Geforce RTX 2080 של NVIDIA מקבל רענון – ואנחנו לקחנו את הדגם הרענן לסיבוב על מנת לאמוד את תוספת הביצועים אותה מקבלים בעבור המחיר
בשבועות האחרונים החלה NVIDIA ברענון כרטיסי המסך הקיימים שלה בסדרת ה-Geforce החדשה, ה-RTX. אנחנו מאמינים שלרענון הזה שתי מטרות עיקריות, כאשר אחת מהן היא מענה לכרטיסי המסך החדשים מבית AMD והשניה היא הזזה של יחידות ממחסני היצרניות השונות.
לרענון נתנה NVIDIA את השם SUPER – ואנחנו חושבים שהיא בהחלט יכלה לבחור במשהו קצת יותר ידידותי למשתמש. לא היינו מתנגדים לשם כמו RTX 2085 למשל במקום RTX 2080 SUPER.
בעוד ש-NVIDIA נתנה את טיפול ה-SUPER ל-RTX 2060 ו-RTX 2070 במטרה לתת תשובה ותחרות ל-AMD, אי אפשר שלא לגרד קצת את הראש ולשאול לצורך איזו סיבה גם RTX 2080 קיבל רענון. בכל זאת, קשה להתלונן כשאין ממש תחרות בסגמנט הזה של מעל ל-600 דולר.
בגדול, NVIDIA עשתה שני שינויים בין RTX 2080 הסטנדרטי לבין דגם ה-SUPER. כמות מעבדי ה-CUDA הפנימיים עלתה מ-2,944 ל-3,072 (תוספת של 4%), ומהירות הזיכרון האפקטיבית עלתה מ-14Gbps ל-15.5Gbps. תדר פעולת הליבה בעת משחק עולה רשמית מ-1710MHz ל-1815MHz, על אף שהתדרים בפעול גבוהים מכך בשני המקרים.
כן, אלו הם השינויים שנעשו, והם הקטנים ביותר מבין כל השדרוגים עד כה. מדובר למעשה באחד הרענונים הצוננים שראינו בשנים האחרונות. המחיר המצוי של RTX 2080 עד להשקת ה-SUPER היה כ-690 דולר. נכון להיום דגמי ה-RTX 2080 SUPER מתחילים מכ-740 דולר, ולמעשה זה תג המחיר של הדגם אותו קיבלנו לביקורת מ-Gigabyte. מחיר של רכישה ישירה מאמאזון יסתכם בעלות של כ-3,250 שקלים. ניתן כיום בעת הרכישה להרשם לשנה רביעית של אחריות לדגם הזה, לא רע.
כאחד הדגמים הזולים ביותר שזמינים כיום ל-RTX 2080 Super, הדגם הזה של Gigabyte בשם Gaming OC 8G כבר נותן המהרה מהמפעל וקירור 2.5 סלוטים מתקדם.
יציאות התצוגה כוללות מכלול של 3 מסוג DisplayPort 1.4, אחת מסוג HDMI 2.0 ויציאת USB Type-C המיועדת לפרוטוקול VirtualLink למשקפות VR. יציאת ה-USB לא משמשת להעברת מידע מהסמארטפון, לתוהים.
דרישת החשמל מהכרטיס היא חיבור של 8PIN וחיבור של 6PIN מספק הכח. יחד עם הירידה הכללית במחיר פר הספק, והעליה ההדרגתית באיכות ספקי הכח, מציאת ספק כח איכותי כיום יסתכם בעלות מינורית בהשוואה למחיר המפלצתי של כרטיסי מסך כמו זה.
עובי כרטיס המסך הוא 2.5 סלוטים. חשוב לוודא שבלוח האם יש מספיק מקום לכרטיס המסך הזה במידה ורוצים להתקין כרטיסי הרחבה נוספים או בנוגע לתאימות במארז. אורכו של הכרטיס הוא 28.6 סנטימטרים, כך שהוא למעשה לא ארוך במיוחד בהשוואה לדגמים רבים אחרים באיזור המחיר.
גוף הקירור עצמו בנוי בשיטה מסורתית למדי אצל Gigabyte כאשר יש פלטה אחת שיושבת על הזיכרון הגרפי ומייצבי המתח, וגוף קירור נוסף שכולל חמישה צינורות נחושת ומניפות אלומיניום לאורך הכרטיס. על גבי כל זה ישנם שלושה מאווררי 92 מילימטרים נשלטים. בין דגמים שונים כמות הצינורות וגודל המפינות משתנה. לכן, לא תמיד טוב להשוות בין קירור אחד לאחר בדגמי Gigabyte.
יש גם פלטה אחורית שמשמשת לקירור הזיכרון הגרפי וגב הליבה הגרפית באמצעות פדים תרמיים. תוספת לא רעה שגם מגנה על הלוח מנזקים פיזיים.
הלוגו בצד כרטיס המסך דולק ב-RGB וניתן לשלוט עליו דרך תוכנת השליטה של Gigabyte, ה-Fusion RGB 2.0.
בואו נעבור למבחני הביצועים ונראה כיצד השדרוג הטכני מועיל בתוספת ביצועים מול RTX 2080 הסטנדרטי.
אחלה סקירה, אהבתי המיוחד את הגרף האחרון של מחיר לביצועים+הצעה קטנה לשיפור: כמו שהוא עכשיו נראה שהפרש המחירים בין השורות בגלל שהרווחים זהים. לשים את ציר המחיר (Y) ככזה שייצג את הערך האמיתי יעזור לדעתי להעביר את הנקודה אפילו טוב יותר של תוספת משמעותית כספית עם תמורה שולית מאוד לביצועים בסגמנט הגבוהה.
אגב, זו תופעה נפוצה וסבירה בהחלט לאור מצב השוק. אם אין תחרות בטופ (ואין) אז NV יכולה לדרוש כמה שהיא רוצה. כשאין אלטרנטיבה הרבה יותר קל לפתוח את הארנק כי "אין ברירה, אני חייב כל FPS אפשרי".
כדאי גם להוטסיף את ה1080 להשוואות. עולה שליש ונותן פייט לסדרה מעליו.
מאוד אהבתי את החלק האחרון. מאוד נכון ורלוונטי. לא הייתי משלם היום יותר מ400 דולר (RX 5700 XT). (חחח וקניתי את הRX580 ב100 דולר :P)
אין ספק שהוא הכרטיס הכי פחות "מרשים" מבין כל שלושת הריבראנדים, ובאופן כללי הכי מלהיב מבחינת התמורה הכללית למחיר.
גם אם התמחור היה טוב יותר, ה-2070S עושה עבודה נהדרת בצמצום הפערים וכמובן עולה פחות.
בקטגורה הזו יחס מחיר לכסף כבר לא רלוונטי ממש. זה למי שיש לו והכסף הוא לא גורם מגביל במיוחד
לא חושב שהבנת אותי, הכוונה ביחס מחיר לעומת הדגם הרגיל, לא בשוק עצמו.
עקרונית הוא נותן יותר ביצועים עבור אותו מחיר MSRP, פשוט 2080 יורד במחיר
יש פה סוג של אחיזת עניים מצד אחד יוצאים כרטיסים יקירים מאוד שאין שום דבר שיודע ממש להשתמש בהם שמבחינת עלות תועלת ??? . כיום חוץ מ 3 כותרים אין למעשה משחקים שמשתמשים ב RTX אולי זה בכלל מיועד לשוק אחר (לא של משחקים)
https://www.youtube.com/watch?v=9_XDlIxAkFs&t=471s
לא ממש אחיזת עיניים, פשוט שיווק אגרסיבי שנחוץ (לראיית NV והמנכל שלה) כי המוצר פשוט לא מוכר את עצמו ואינו משכנע בצורך בו.
NV ימשיכו לדחוף את הפיצ'ר הזה על מנת ליצור לעצמם יתרון (נוסף) על פני AMD ואינטל שיכנסו לתמונה עוד כשנה.
כולם אומרו וזה נכון גם לעכשיו- RT אינו בשל כרגע ויהיה רלוונטי רק כש-NV ירדו ל-7NM בתהליך הייצור (AMD יצטרכו למצוא פתרון אחר כי הם כבר שם אך בלי שום יכולות RT)