עבור לתוכן

אם הירח יושמד מה יהיו ההשלכות של זה על העולם?

Featured Replies

• תגובות 54
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הקטע עם הכחול שזה הכי חם נכון

אם תקחו גפרור ותדליקו אותו האש תיהיה כתומה

אם תדליקו את הגז תראו שהאש כחולה והיא הרבה יותר חמה

אני יודע שזה לא קשור

אבל בקשר לכוכבים הממש ענקיים שלא רואים אותנו ממטר, הם רחוקים מאוד מפה? וראיתי גם שאחד מהם הוא כחול, זאת אומרת שהוא מאוד חם?

פורסם

כןX כל השאלות...

פורסם

סתם לידע כללי, עוד כמה מליוני שנים הירח יתנתק מהכבידה של כדוה"א ויעוף לו לחלל...

פורסם

שמעתי על זה פעם... כל שנה הוא מתרחק בכמה מטרים אם אני זוכר נכון...

פורסם

אבל בקשר לכוכבים הממש ענקיים שלא רואים אותנו ממטר, הם רחוקים מאוד מפה? וראיתי גם שאחד מהם הוא כחול, זאת אומרת שהוא מאוד חם?

אני חושב שלא

כאילו, זאת אופציה (אולי, אני לא בטוח)

אבל אני יודע שכאשר כוכבים מתרחקים מאיתנו/מתקרבים אלינו הצבע שלהם משתנה לכיוון אדום/כחול (אני לא זוכר איזה צבע לכל כיוון)

אז יכול להיות שהכוכב הספציפי הזה מתרחק מאיתנו/מתקרב אלינו מהר מאוד ולכן הצבע שלו מוטה לכחול, זה לאו דווקא אומר

שהוא באמת כחול (יש מצב שאני טועה לחלוטין וכתבתי כרגע מלא שטויות, אז אם יש כאן מישהו שמבין יותר בנושא דעתו תעזור)

פורסם

הסטייה בצבע נובעת מהמהירות (אפקט דופלר, בדיוק כמו עם גלי קול).

כעיקרון הצבע כן עוזר ללמד על טמפרטורת פני הכוכב.

ככל שגוף חם יותר, הוא ייפלט קרינה אלקטרומגנטית בתדר גבוה יותר. בתחום הספקטרום הנראה, זה אומר שסגול 'יותר חם' מכחול, שיותר חם מצהוב, כתום, אדום, וכו'.

האור שנפלט מכוכב מסויים מרוכז בדר"כ (על ציר התדר) סביב תדר מסויים (לפי הטמפ' שלו) שבמקרה שמתאימה לצבע נראה - זה הצבע שבו ייראה לנו הכוכב.

אם לא - אנחנו נראה את אחד הקצוות של הספקטרום - אדום, או כחול/סגול.

פורסם

מעבר להשלכות של גאות ושפל ומחזורי החיים (שהם כשלעצמם מספיק הרסניים)

הירח בין שאר שימושיו הוא משמש גם כקולט אסטרואידים (בגלל כח הכבידה שלו) וסופות סולריות.

הקירבה שלו לכדור הארץ מצילה אותנו הרבה פעמים מפגיעת אסטרואידים שהוא סופג. מה גם שבלעדיו ישבר האיזון וכדור הארץ יזוז נקודת הסיבוב שלו ויתרחק מהשמש

בקיצור -אם הלך הירח -הלך כדה"א - אולי לא מיידית אבל בזמן 0 (של כוכבים) וכמה שנים או עשרות שנים עד שכל מה שאתם מכירים לא יהיה.

פורסם

הירח סופג אסטרואידים וסופות סולאריות?

הרי הזמן שבו הוא מסתיר את השמש מזערי, וגם כוח המשיכה שלו הרבה יותר קטן מזה של כדה"א.

מה שמגן על כדה"א מאסטרואידים הם ענקי הגז (צדק ושבתאי) וחגורת האסטרואידים שמפרידה אותם מהפלנטות הפנימיות.

פורסם

גם הירח סופג כמות נכבדה של מתחי מטאורים ושביטים, אבל אין ספק שאת העבודה המרכזית עושים ענקי הגזים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים