דיונים חדשים בפורומים
-
משבר הזיכרון של 2026 – למה ה-RAM וה-SSD שלכם בזינוק מחירים ואיך שורדים את זה?
Sagi PC ·חברים, אני בטוח שגם אתם, כמוני, רגילים שהטכנולוגיה תמיד הופכת ליותר זולה עם הזמן. אבל בתור מי שחי את שוק החומרה יום-יום במעבדת המחשבים שלי בחיפה, אני רואה בחודשים האחרונים תופעה הפוכה ומדאיגה: המחירים פשוט טסים למעלה. אנחנו בעיצומו של "משבר ה-AI" – ענקיות הטכנולוגיה שואבות את כל מלאי ה-HBM והשבבים, והשאריות שמגיעות אלינו לשוק הביתי מתייקרות מרגע לרגע. במאמר החדש שפרסמתי, אני צולל לתוך "מאחורי הקלעים" של מפעלי השבבים ב-2026 ומסביר למה הסטנדרט של 16GB RAM הוא כבר מזמן לא המלצה, אלא חובה למערכות -
עזרה בבניית מחשב נייח לגיימינג
Shoe707 ·1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 לכל היותר, אלא אם יש משהו באמת באמת שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וניתוחים סטטיסטים (פשוטים, SPSS וכאלה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ורמקולים אבל לא חובה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריכה הכל מהכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוב
-
מעבדי ה-Ryzen AI 400 נוחתים בשולחן העבודה: חברת AMD מביאה את שבבי הבינה המלאכותית למחשבים הנייחים
חברת השבבים מביאה את טכנולוגיית הדור הבא שלה אל תושבת ה-AM5 עם סדרת המעבדים החדשה אך בוחרת באסטרטגיה זהירה שמשאירה את הצרכנים הביתיים מחוץ לתמונה בינתיים לכתבה
-
בעיה בטלגרם
הטלגרם זרק אותי ולא נותן להתחבר שוב ממתין לקוד לנייד ולא נשלח כבר יומיים מנסה. מי מכיר?
-
מחפש המלצה לכרטיס מסך
היי, מעוניין לקנות כרטיס מסך לטובת משחקי מחשב חשוב לי שהכרטיס יהיה איכותי ככל האפשר במסגרת התקציב. התקציב הוא 3000-3500 יש לי מעבד דור 12 אינטל i9 עם לוח z690 gaming x DDR4 יש לי ספק כח 650W ( מודע לזה שכנראה אצטרך לשדרג גם את הספק - זה לא חלק מהתקציב.) אשמח להמלצות ההמונים :)