כדי להוביל את הארגון להצלחה ולשגשוג חייבים לטפח בו תרבות המעודדת יזמות, חדשנות ויצירתיות. יש אמצעים שונים ומגוונים לעידוד יזמות ויצירתיות בארגון, ובפועל מנהלי הארגון נדרשים לטפח סביבת עבודה המעודדת יזמות וחדשנות באמצעות תהליכים שונים ושילוב טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות.
מהלכי החדשנות בארגון מבוססים בעיקר על יכולתם של מקבלי ההחלטות ועובדי הארגון להפעיל מיומנות יצירתית בתחומים הניהוליים והייעודיים של העסק. כיום כבר ידוע כי יצירתיות אינה בהכרח תכונה מולדת מאחר שניתן לטפח ולפתח אותה במסגרת הלימודים באקדמיה ובהמשך הדרך כחלק בלתי נפרד מתהליכי השינוי והלמידה המתקיימים בארגון.
סביבת עבודה מעודדת יצירתיות
ארגונים רבים מעוניינים לעודד את העובדים שלהם להציע מנועי צמיחה חדשים, לחשוב על דרכים יעילות לשיפור ולייעול משמעותי של תהליכי העבודה הקיימים, להציע פתרונות יצירתיים לבעיות ולאתגרים איתם הארגון מתמודד, ולשתף רעיונות מקוריים ויצירתיים כדי להוביל את הארגון להצלחה ולאתר הזדמנויות חדשות שיאפשרו לארגון לחדור לשווקים חדשים. לכן, חשוב לתכנן מרחבי עבודה משותפים וחללים ייעודיים המאפשרים לעובדים לשוחח ולשתף רעיונות, מאחר שברוב המקרים החדשנות והיזמות מתחילה באינטראקציה בין עובדי הארגון, לעיתים בפינת הקפה או במטבחון.
אחד מהאמצעים החיוניים לטיפוח סביבת עבודה המעודדת חדשנות ויצירתיות הוא מהלך לבחירת ולהטמעת כלים דיגיטליים חדשניים בארגון. כך לדוגמה, ניתן להטמיע בסביבת העבודה פלטפורמות מתקדמות טכנולוגית לעבודה בצוותים ולשיתוף ידע בקלות, ומומלץ להטמיע גם כלים כמו צ'אטבוטים ולוחות וירטואליים מאחר שהם מאפשרים לשתף רעיונות בקלות וביעילות וכך העובדים מפתחים חשיבה יצירתית בקבוצות, ויש תיעוד לכל התהליך.
חשוב לציין כי טיפוח סביבת עבודה המעודדת יצירתיות וחדשנות היא המפתח להצלחת הארגון, במיוחד כיום כאשר ארגונים מתמודדים עם שלל אתגרים, שינויים מהירים בשווקים, תחרות גבוהה וכד'. לכן, יש לעודד את עובדי הארגון לחשוב על רעיונות מקוריים ולהציע פתרונות יצירתיים המבוססים על עבודה בקבוצות, סיעור מוחות ושימוש נכון בטכנולוגיות המתקדמות.
חדשנות טכנולוגית
מחקרים רבים הוכיחו כי חדשנות טכנולוגית היא המפתח להצלחת הארגונים, לכן יש לעצב סביבת עבודה המותאמת לתרבות היזמות והחדשנות בארגון. אם בעבר היה נהוג לתלות תיבה מפח שבה העובדים יכלו לשלשל פתק עם רעיון חדש או הצעה חדשנית ומקורית, הרי זו דוגמה לגישה לא רצינית, וכיום יש לעודד ולאמץ חדשנות טכנולוגית וכך העובדים יכולים להשתמש בטכנולוגיות המתקדמות באופן יצירתי והם זוכים לכלי עוצמתי המתאים גם לטיפוח רוח היזמות בחברה.
הטכנולוגיה החדשנית מהווה פלטפורמה מושלמת לפיתוח פתרונות חדשים ולעידוד יזמות בקרב עובדי הארגון. לכן הארגון חייב להשקיע באמצעים טכנולוגיים שיעמדו לרשות העובדים ויסייעו להם לשתף רעיונות, לעשות סיעור מוחות בקלות, לעבוד בקבוצות על רעיון חדשני ועוד.
הקשר בין לימודים ליזמות
כדי לעודד יזמות, חדשנות ויצירתיות בארגון נדרש ידע וניסיון, וחשוב להכיר טכנולוגיות חדשות המתאימות לטובת הנושא. המעסיקים יודעים כי עליהם לגייס מנהלים איכותיים שסיימו בהצלחה תואר ביזמות, כלומר תואר שני במנהל עסקים במסלול התמחות ביזמות, שיווק ודיגיטל. במהלך הלימודים לתואר שני במנהל עסקים, הסטודנטים נדרשים לבחור מסלול התמחות, וההתמחות ביזמות מעניקה להם ידע וכלים מתקדמים בתחומי הניהול, היזמות, השיווק והדיגיטל, והם מפתחים מיומנויות המותאמות לעולם העסקי והתחרותי, וכמובן גם לעידן הדיגיטל הנוכחי.
תוכנית הלימודים לתואר שני במנהל עסקים במסלול ההתמחות הייעודי כוללת קורסים מתקדמים בתחומים כמו יזמות, בניית תוכנית עסקית, התנהגות צרכנים בעידן הדיגיטל, מערכות מידע, מסחר אלקטרוני, יזמות טכנולוגית, תקשורת שיווקית, תכנון אסטרטגיה שיווקית, מימון, תמחור שיווק דיגיטלי בפלטפורמות השונות, ניהול קמפיינים בדיגיטל וכו'. לכן, הבוגרים המשתלבים בארגון מביאים יכולות וידע הנחוצים לטיפול יזמות ויצירתיות בארגון, והם מהווים חלק משמעותי בהובלת הארגון להישגים מרשימים.