רוצים כונן בתצורת 2.5 אינץ' שכולל 4 טרה-בייט של אחסון ויכול ללכת אתכם בתיק לכל מקום? סדרת ה-My Passport המעודכנת היא כאן בשבילכם
השלמת הרכישה של חברת Sandisk החזירה את Western Digital האמריקאית לסטטוס של "מפלצת" בתחום האחסון, עם יכולות ייצור עצמיות הן בתחום הכוננים הקשיחים והן בתחום כונני ה-SSD, ועם סדרות מותגים מוכרות ופופולריות בכל אחד מהתחומים.
עכשיו, הכרזה על דור חדש של כוננים חיצוניים מצביעה על כך שבחברה מעוניינים לעשות קצת סדר בבלאגן, וליצור מראה וגישה אחידים כלשהם הן עבור כונני המצב המוצק הזריזים והן עבור הכוננים המכאניים הגדולים והזולים יחסית: הכירו את משפחת ה-My Passport המעודכנת.
הקו העיצובי החדש של WD מספק לנו מעטפת מלבנית בלתי סטנדרטית, עם חלק אחד חלק וחלק שני פנימי מתכתי ובעל חיספוס אלכסוני אשר יחד מעניקים תחושה כאילו מדובר במעין כונן USB נייד גדול שמכוסה בפקק. אפשר לאהוב את זה ואפשר שלא, אך זה בהחלט שינוי בולט לעין בהשוואה למארזים פלסטיקיים חיוורים שאותם היינו פוגשים בשוק כונני האחסון הניידים בעבר ברוב המקרים, שיהיה גם זמין במגוון מרשים של צבעים בוהקים.
מה שמעניין יותר מהעיצוב הוא החומרה שבפנים, כמובן, וכאן הקטגוריה מתחלקת לכונני ה-SSD ולכוננים המכאניים כאמור – עם נפחים של 256 ג'יגה-בייט, 512 ג'יגה-בייט וטרה-בייט עבור אלו בקטגוריה הראשונה, ונפחים של בין טרה-בייט ול-4 טרה-בייט עבור הקטגוריה השנייה.
כונני ה-My Passport SSD החיצוניים יבוססו ככל הנראה על שבבי NAND תלת מימדיים ועל חומרה דומה לזו של כונני ה-SSD הפנימיים מסדרת ה-WD Blue (אם כי אין לכך אימות רשמי). הם יפעלו בהתבסס לחיבור USB Type-C בודד, שיעבוד גם מול חיבורי USB Type-A נפוצים יותר תודות למתאם שנכלל בחבילה, עם מהירויות רציפות של עד 550 מגה-בייט בשנייה הן לקריאה והן לכתיבה ותמיכה בהצפנת AES של 256 ביט.
מחירם המומלץ של כונני ה-SSD הטריים, שנהנים ממימדים קומפקטיים בהחלט עם נפח של 0.04 ליטר בלבד ומשקל של עשרות גרמים, יעמוד על 100 דולר לנפח של 256 ג'יגה-בייט, 200 דולר עבור 512 ג'יגה-בייט ו-400 דולר (לא משתלמים בעליל) לנפח טרה-בייט. הם אמורים להיות זמינים בחנויות השונות כבר כעת.
הכוננים המכאניים החדשים קיבלו את השם My Passport Ultra ויוצעו בעובי שונה בגירסת הטרה-בייט הבודד (13.5 מילימטרים) ובגירסאות בנפח המוגדל (21.5 מילימטרים), כאשר בכל אחד מהמקרים מדובר בנתונים לא רעים בכלל בהשוואה לכונני אחסון אחרים בשוק.
הדגמים השונים יוצעו עם מחבר מסוג microUSB 3.0 אשר יתאים לחיבור לכניסות USB 3.0 או USB 2.0 סטנדרטיות מהצד השני. אין לנו נתונים טכניים מפורטים אודות המשפחה הזו, אך סביר בהחלט להניח שמדובר בכוננים בעלי מהירות סיבוב בסיסית של 5,400 סל"ד – ויש גם תמיכה בהצפנת AES של 256 ביט ואחריות למשך שלוש שנים, בדומה לדגמי ה-SSD.
המחירים של כונני ה-My Passport Ultra יחלו ב-80 דולר לנפח של טרה-בייט, ויגיעו עד ל-140 דולר משתלמים הרבה יותר לנפח 4 טרה-בייט, והזמינות הרשמית אמורה להגיע בהמשך החודש הנוכחי.
שווה לקנות, או שאין כאן שום בשורה אמיתית בהשוואה למה שכבר נמכר מזמן? בואו לספר לנו מה דעתכם.
אם הוא נדפק..הלך לכם 4 טרה של מידע… פשוט להתאבד.
אותו דבר על כל אמצעי אחסון אחר.
מה אמרת בעצם?
מה שאני אומר בעצם..תקנה 3 כאלה ותגבה.
מי צריך ברזל? תגבה הכל בענן
כמה עולה היום 4 טרה בענן?
נותן לי יותר ביטחון מאשר ענן.
לא משנה רמת האבטחה והאמינות, בסופו של דבר המידע שלי אצל מישהו אחר.
וברור שהייתי רוכש כמה קטנים יותר מאשר אחד ענק, זה חכם הרבה יותר..לא כל הביצים בסל אחד וכו'..
אפשר פשוט הרבה גדולים 🙂
פעם חברת סיגייט המהוללת הוציאה עדכון קושחה לברקודה 7200 של 750 גיגה.לי היה אחד כזה לא מגובה עם כל התמונות של משפחה לדורות וצילומים ומה לא.אין מחיר לדברים האלה..באמצע עדכון כשל התהליך והלך ה mbr .שיחזור עלה לא זול ולא כל דבר שוחזר.נזק אדיר..מאז..3 דיסקים מגובים שמורים במקומות שונים ומוגנים.
אם יש לך יותר בטחון בדיסק פיזי בודד בבית מאשר בחברת גיבוי מסודרת בענן – אתה חי בסרט לא נורמלי, נכון זה הדאטא שלך אצל מישהו אחר (פאקינג תצפין… תכווץ בראר עם ססמא חומרים רגישים, לא צריך להסתבך יותר מדי) אבל זה פי מליון יותר בטוח מהדיסק המסכן שאתה סוחב בתתיק משאיר בבית מוגן בכספת, דיסקים פיזיים מתים, כל הזמן, כל יום כל דקה, אני יודע על בשרי – איבדתי חומרים על דיסקים שהלכו לי, גם מגנטיים וגם SSD, שילמתי אלפי שקלים על שחזורים. בענן החברה מחוייבת למידע שלך משפטית, הם מגבים אותו עם ריידים ביתירות, גיבוי של גיבוי וכל מה שצריך כדי שהסיכוי לאבד את המידע שלך באמת ישאף לאפס, וכל זה בשביל כמה דולרים מסכנים בחודש. בימינו מי שלא מגבה את החומר החשוב שלו בענן בחברה מסודרת וגדולה – מסכן את החומר שלו (בלשון המעטה)
יArik Topaz הכל תלוי מה אתה מגדיר "חומר חשוב"… בשביל אחד מדובר במסמכים של מגה בייטים בודדים, בשביל אחד מדובר בכל התמונות מכל הטיולים שלו בעולם וזה יכול להגיע לכמה ג'יגות, ולאחד מה שהכי חשוב זה בכלל אוסף הפורנו שלו שכבר צריך הרדיסק 5 טרהבייט יעודי 😀
אצלי למשל באופן אישי קבצי עבודה חשובים וכאלה יושבים בדרופבוקס, אבל יהיה מבחינתי טראומתי באותה מידה לאבד את כל סיפריית המדיה (HTPC) שלי (אני לא מאמין בסטרימינג).
יש מצבים שבהם גיבוי בענן הוא פחות רלוונטי, כמו למשל זה.
לכן במקום לשים את כל המדיה שלי על כונן 4TB, אני שם הכל על כונן 4TB, ואז עוד פעם על עוד כונן 4TB לגיבוי שיושב ללא שימוש ורק מסתנכרן מידי פעם..
מת על זה כאשר כל מיני מומחים מספרים לי שאני חי בסרט.להזרים כל התמונות של כל החיים כולל כל הקבצי וידאו של כל החתונות וכל מה שמקליטים היום ב 4k לענן..
לפי מיטב זכרוני בזמני היו סומכים יותר על גיבוי רובוט בלוקציות שונות ומוגנות במקום להסתמך על ענן..
יקר מדי
לך תדע.
מארז הוא מארז. אם כבר, היו הולכים על תאנדרבולט 3
או USB -C . וואו, מארז שונה ! אפשר לחשוב !
נראה לי, עולם האחסון מתנהל כמו אינטל לפני עידן הרייזן.
כלומר, עוד מאותו הדבר.
עד שלא יצא מישהו שינענע את היצרנים ( 2 בתכל'ס, כן ? ), נמשיך
לראות "חידושי" פח ופלסטיק "מרשימים" כאלה.
Vlad Leshinsky :
זה ברור שלרוב האנשים המבינים בעניין, הם ירכשו זוג של 2TB או זוג של 4TB עבור הגיבוי.
אדם שמבין בתחום מחזיק גיבויים במחשב הברזל שלו בבית עם מספר של כוננים, לא על התקן נייד.
שאר העולם? נכווה ונפגע ולכן יש חברות שחזור, בכי והמון כאב… כזה העולם וכך הוא ימשיך להתנהל, לא חושב שצריך להרחיב על איך העולם עובד.
Assaf Singal:
גיבוי בענן אצל אמאזון S3 עולה היום כ 0.023$ פר GB, רוצה לגבות 4TB? בכיף… 92 דולר בחודש.
אחלה עצות אחיטופל, בפועל כפי שאמרו, ניתן לרכוש למחשב הביתי עוד 1-2 כוננים קשיחים של 1-2TB (תלוי בגודל הגיבוי, למשפחה רגילה ולאדם רגיל, כונן של 1TB יספיק לגיבוי הרציני ביותר, לא לשירים ולמוזיקה).
לכן, רכישת 1-2 כוננים למחשב הביתי או אפילו רכישת כונן חיצוני נוסף, מעלה את רמת הגיבוי בכמה דרגות, הכי בסיסי והכי זול שיש.
ענן לא ענן זה ברור לכולם, השאלה מה המחיר.
askme:
הכוננים הם בעלי תקן USB TYPE C, פשוט החיבור הפיזי אל הכוננים עצמם הוא לא שגרתי, זה הכל. אז מה הקשר בין קידום הטכנולוגיה לבין זה שהכוננים אשכרה מגיעים עם כבלי TYPE C?
יוצא לך לקרוא את הכתבות עד הסוף לפעמים?
זה שהם מגיעים עם כבל TYPE C ובצד השני משהו אחר, זה כבר עניין החברה שבחרה בזה, זכותם.
askme:
ברור, זה מגיע עם חיבור MICROUSB 3 וכיוון שאלו כוננים קשיחים, אין מה לצפות ליותר מבאיזור ה 100-120MB העברה במידה וזה כונן של 5400 וכו' מגנטי.
אין שום צורך ב USB TYPE C כרגע עבור הכוננים הללו, לכל העולם יש מחברי USB כך שהטענה פה פשוט… לא ברורה לאיזו מטרה תכלס.
במידה והיו מייצרים את ה SSD עם מחברי USB3 רגילים אז הייתי אומר שיש כאן משהו מסריח, אבל זה לא.
הנה כאן בשבילכם….. במחיר של 4000 שקל
רק כונני SSD באים עם USB TYPE C.
הקשיחים הרגילים לא ( נכון לידוע עכשיו )
אז טעיתי וטעית.
.
Eyal Darshan 🙂
זה ממש יקר 🙁
רוצה לקנות ביחד? לחסוך את העלות השקית מהחנות ??
XD
לא אמינים. עד עכשיו יש לי כונן שהלך ולא מוכנים לתקן למרות שההארדיסק שבתוך הקופסא באחריות.