מהיום ישראלים יוכלו ליהנות מהזרמה ישירה של שירים ללא הגבלה ברישום חודשי – בעוד פלטפורמה שנוספת אל המגוון המקומי
שנים אחרי שהפך זמין באופן מעשי בשקט תעשייתי ולאחר מספר חודשי הכנות ובחינות אחרונות – שירות הזרמת המוזיקה הצרפתי Deezer מושק רשמית בשוק הישראלי, בתור סנונית שתוכל לשכנע גם את שאר השחקניות שטרם החליטו על עמדתן בנוגע לארץ הקודש לבצע את הצעד המתבקש.
Deezer היא אפליקציה מתחרה ל-Spotify, Pandora, Apple Music ו-Google Play Music אשר מציע סטרימינג של מוזיקה מתוך מאגר גדול ברישום חינמי לשירות הכולל הצגת פרסומות – או בתשלום חודשי של כמה דולרים שמעלים את ההצעות המסחריות ומעניק גישה לאיכות גבוהה יותר ומגוון רחב יותר.
בשירות מצהירים על קרוב ל-44 מיליון שירים בסך הכל ו-36 מיליון שירים באיכות גבוהה במאגר המקוון שלהם, כולל עשרות אלפי שירים ישראלים זמינים, ומעל ל-30,000 ערוצי רדיו דיגיטליים אשר משרתים כ-16 מיליון צרכנים רשומים, מתוכם מעל שליש שבוחרים לשלם בעבור היישום מדי חודש. Deezer זמינה למערכות iOS, למערכות אנדרואיד, למחשבי חלונות, מחשבי OS X ואפילו ל-Windows Phone לדורותיה, סימביאן ולמערכת ההפעלה של בלאקברי, כמעט בכל מוצר שאותו ניתן להעלות על הדעת.
שירות בסיסי עם פרסומות וקצב ניגון של 128 קילו-ביט לשנייה יוצע חינם לגמרי, כאמור, כאשר שירות חודשי באיכות משופרת (320 קילו-ביט לשנייה) ללא פרסומות יתומחר בישראל ב-20 שקלים חדשים, ואילו שירות משפחתי עם עד שישה משתמשים מקבילים, אפשרות הורדת שירים ואיכות השמע המירבית (פורמט FLAC בדגימת 16 ביט עם קצב 44 קילו-הרץ) יעלה 40 שקלים חדשים מדי חודש – יקר מעט יותר מהצעות של שירותים מתחרים שכבר זמינים בישראל כמו Tidal ו-Apple Music.
לא מדובר בפריצת דרך לשוק המקומי, כמו שהיוותה Netflix לתחום תוכן הוידאו בעת כניסתה לישראל בשנה שעברה, אך בהחלט ניתן לקוות שזה עוד צעד קטן אל עבר קבלת המאסה הקריטית הנדרשת שתשכנע גם את Spotify, השירות הגדול ביותר בתחום סטרימינג האודיו, את Pandora ואת Google Play Music לקפוץ אל השוק הישראלי רשמית – ללא צורך להתבסס על שירותי VPN ו'פטנטים' דומים. מה דעתכם? בואו לשתף בתגובות.
בינתיים האפליקציה עובדת ממש רע אצלי, אני לא יכול לחזור אחורה בשירים, ובתפריטים אני לא יכול לגלול שמאלה, כי זה כל הזמן חוזר לצד הימני ביותר. אני חושב שזאת פשוט הסבה מקולקלת לימין-שמאל.
זה יכול לעבוד עם Echo של אמאזון?
אם אתה כבר משתמש במוצר אמאזון, למה שלא תשתמש בשירות ה-PRIME שלהם שעולה 5 שקל פחות ונותן לך פי 10 יותר?
מקווה שמבחר השירים בסגנון הרוק והמטאל יגדל, חסר לי כמה דברים שם.
נו, התקדמנו. YouTube Red, Play Music, Spotify… הם נראים קרובים מתמיד.
ממליץ על Radiotunes, שכולל עשרות ערוצים. 7 דולר לחודש (ממוצע השוק) או חינם עם פירסומות. כולל פירוט של מה שמושמע (עכשיו לפני ואחרי) וכמה DJ טובים.
מה יש בשירות שאין באמאזון Prime שנותן:
1. שירות מוסיקה לכל הז'אנרים.
2. משחקים חינם ובונוסים מטורפים וכמובן חשבון Premium ב-Twitch Prime.
3. משלוח מועדף.
4. מבצעים מועדפים.
5. סטרימינג סרטים.
6. הנחה קבועה של 20 אחוז לעותק פיזי לכל Pre Order.
וכל זה ב-10 דולר לחודש.
מה יש בשירות הנ"ל ובשירותי מוסיקה אחרים שאמאזון לא מביאים?
שימו לב גם להבדל מחירים – כל מה שהזכרתי עולה 35 שקל, ובשירות שפורסם בכתבה השירות עולה 40 שקל.
שהמשלוח המועדוף הוא רק לארצות הברית
הספרים שכלולים בPRIME הם רק באנגלית והKINDLE לא תומך בתרגום לעברית מתוך האפליקציה מה שהופך את הקריאה למאוד לא נוחה.
שהציפייה ישירה דרך הPRIME לא כוללות כתוביות בעברית או תמיכה בנגן חיצוני שהוא לא הדפדפן, לצורך העניין תמיכה בקודי הייתה יכולה להיות מעולה.
ולגבי שירות המוזיקה האמת שאף פעם לא ניסיתי.
נכון לכיום אני משתמש באפל מיוזיק ב20 שקלים לחודש ואני די מבסוט מזה, יש שם כמעט כל אלבום אפשרי לשמיעה מיידית, אפשר לסדר את זה בספריה והכל מתנהל בנוחיות.
הדבר היחיד שמפריע לי באפל מיוזיק זה שלעומת יוטיוב שם אין השמעה אוטומתית או הצעות לשירים דומים לשיר שאתה שומע באותו רגע.
מה שדי מאכזב.