החברה האמריקאית מגייסת את המותג HGST שבבעלותה עבור משפחה מעודכנת של מוצרי אחסון לעולם השרתים, כולל כונן עם 8 פלטות מסתובבות בתוך גז הליום בעל נפח מרשים
הם גדולים, איטיים וזוללי הספק לא קטנים – אבל הכוננים הקשיחים עדיין כאן איתנו, ומסרבים להיכנע במסגרת המאבק מול שבבי ההבזק, עד הסוף המר (או המתוק עבור הצרכנים) שבו יאבדו את הלגיטימיות שלהם בצורה מלאה ומוחלטת.
עולם כונני ה-SSD אמנם כבר לקח לעצמו את ההובלה בכל הנוגע לדחיסות נפח האחסון הכללית, עם כונני 2.5 אינץ' בגובה 7 מילימטרים שמגיעים לנפחים של 4 טרה-בייט (בהשוואה ל-2 טרה-בייט בלבד עבור כוננים מכאניים בגובה 9.5 מילימטרים), אך הקשיחים ממשיכים להנות מיחס מועדף בין המחיר לנפח האחסון הזמין, ומקווים להמשיך לעשות זאת בשנים הקרובות – וגם לצמוח בנפח האחסון במקביל, כפי שמדגימה כעת חברת Western Digital.
היצרנית, אשר השלימה לאחרונה את רכישתה של חברת סאנדיסק במטרה להפוך לכוח משמעותי גם ביקום טכנולוגיות האחסון של הדור החדש, מכריזה על הרחבת ההיצע תחת המותג HGST עבור שוק השרתים והשוק הארגוני, באמצעות צמד סדרות כונני SSD חדשות בתצורות 2.5 אינץ׳ עבה ו-3.5 אינץ' (וגם בתצורת כרטיס PCI-Express) ובנפחים של בין 400 ג׳יגה-בייט ל-7.7 טרה-בייט, וגם כונן קשיח מכאני חדש ממשפחת ה-Ultrastar He – בנפח שיא של 12 טרה-בייט.
כונן ה-3.5 אינץ׳ החדש מסתובב במהירות 7200RPM וכולל שמונה פלטות מגנטיות שמבוססות על טכנולוגיית ה-SMR (ר"ת Shingled Magnetic Recording) לקבל נפח מרשים של 1.5 טרה-בייט לכל פלטה, כאשר תא ההליום האטום בו הן נמצאות מקטין את החיכוך ביחס לתא מלא באוויר ומאפשר את דחיסתן בקרבה גדולה יותר, לקבלת צפיפות האחסון הנדרשת. הכוננים החדשים יהיו זמינים עם חיבורי SAS של 6 ג'יגה-ביט בשנייה ו-12 ג'יגה-ביט בשנייה, מה שמבהיר כי אינם מיועדים לשוק הצרכני הביתי – אך סביר להניח שברגע שמחסום טכנולוגי זה נפרץ היישום למשתמשים "הפשוטים" כבר יגיע במוקדם או במאוחר, ויאפשר לכולנו להרכיב מארזי NAS או מחשבים שולחניים עם הרבה מאוד נפח אחסון במימדים מוגדרים.
ראוי לציין שגם המתחרה האחת והיחידה שנותרה ל-Western Digital בתחום הקשיחים, Seagate, הבטיחה להשיק כונן מכאני בנפח 12 טרה-בייט במהלך הרבעון האחרון של שנת 2016 – אם כי בינתיים לא ראינו את המוצר הזה הלכה למעשה, ונראה שהזמן שלה למימוש ההצהרה הולך ואוזל. Western Digital, מצידה, מבטיחה כעת כי תשיק גם כונן קשיח בנפח גדול עוד יותר של 14 טרה-בייט במהלך השנה הבאה – מה שכבר יביא אותנו לנפח של 1.75 טרה-בייט לכל פלטה, לכאורה, וככל הנראה ימתח עד תום את הפוטנציאל של ה-SMR, לפני המעבר המיוחל לטכנולוגיית ה-HAMR המסקרנת, שתוכל להעניק לתחום האחסון הזה עוד כמה שנות חיים לצד ה-SSD.
מה ההבדל בין SMR ל-HAMR?
כל משתמש חייב לתכנן שלא להפגע מאובדן מידע עקב קריסת דיסק ענק כזה. וזה אומר בד"כ RAID "אמיתי".
תהיה בטוח שמי שקונה דיסק קשיח כזה כבר מתוכנן לו בראש גיבויים עצבניים ויתירות…
כשכונני פלאש יעלו כמו הקשיחים אז בהחלט הם יוכלו להיעלם…
אז מה היתרונות של הקשיחים אל מול SSD חוץ ממחיר לג'יגה ונפח אחסון?
האם ה SSD אמינים יותר?