מיקרוסופט מכריזה סוף סוף על התחלת השימוש בעדכוני מערכת דיפרנציאליים, שיוכלו בקרוב לחסוך לא מעט נפח אחסון ונפחי הורדה במחשבים של כולנו
חלונות 10 הוזכרה לא אחת בתור מי שעשויה להיות הגירסה האחרונה בהחלט של מערכת החלונות בגלגולה כמוצר נפרד אותו ניתן לרכוש לעצמכם בחנות, לפני המעבר לשימוש בפלטפורמת החלונות כשירות מקוון שמוענק לכל דורש (ומשלם?) באופן אחוד.
במסגרת המהפך המחשבתי הגדול הזה שאולי כבר נמצא בעיצומו, אין פלא לראות כי חשיבותם של עדכוני תוכנה מקוונים עבור חברת מיקרוסופט נמצאים במגמת עליה משמעותית, בתור המנגנון המרכזי שיסייע לוודא כי מערכת ההפעלה תשמור על הרלוונטיות והחדשנות שלה ותגיע להיקף השימוש הגדול ביותר האפשרי – וזה אומר שאנחנו מקבלים הרבה, הרבה עדכוני תוכנה עתיים, שעד כה באו לידי ביטוי בתהליך הורדה בלתי מבוטל של מידע בהיקף כמה ג׳יגה-בייטים. בקרוב, העדכונים האלה אמורים להצטמצם בכשליש או אפילו בחצי מנפחם – אם להאמין לעדכון שמספקים לנו אנשי ענקית התוכנה בבלוג המערכת הרשמי כעת.
במיקרוסופט הכריזו על טכנולוגיית ה-UUP (ר"ת Unified Update Platform) החדשה עוד בחודש נובמבר בשנה שעברה, כעוד אחת מהיכולות הרבות שיושקו במסגרת שני העדכונים המרכזיים שמובטחים לנו במהלך השנה הנוכחית – וכעת משתפים אותנו בנתונים ראשונים על יכולותיה שמגיעים מבדיקות שבוצעו עבור חלק מצומצם מחברי תוכנית ה-Windows Insider שמקבלים הזדמנות להתנסות בכל היכולות והמאפיינים החדשים לפני כל השאר.
מדובר במעבר למסגרת של עדכונים דיפרנציאליים, בהם רק קבצים חדשים או קבצים שעברו שינוי כלשהו יורדו ויותקנו במערכת, בעוד שקבצים שלא עברו שינוי ישארו כפי שהם – זאת בהשוואה להורדות עדכונים קאנונית שקיימת בחלונות 10 כרגע, במסגרתה כל הורדת עדכון היא הורדה פיזית של כלל הקבצים והתקנה מחדש של כולם, ללא תלות בשינויים שעברו או שלא בהשוואה לקיים במערכת. השיטה הדיפרנציאלית נהוגה כיום בחלק ניכר מהיישומים, התוכנות והפלטפורמות, ואנחנו שמחים לראות שגם במיקרוסופט סוף סוף מתקדמת אל היישום המתבקש שלה.
הורדות דיפרנציאליות יוכלו להקטין בעשרות אחוזים את נפחי ההורדות הנדרשים במסגרת עדכוני מערכת, כאמור, מה שיהפוך אותם לזריזים יותר, יקטין את רוחב הפס הרדתי הנצרך (במידה ואתם מתבססים על תווך תקשורת שמגביל אתכם בנפחי ההורדה) וגם יצמצם את הנפח המקומי הנדרש במערכת לשם אחסון ההורדה הזמנית – מה שיכול להיות קריטי עבור מחשבי חלונות זעירים ומוזלים בעלי אחסון פנימי מינימלי, אשר הופכים לנפוצים למדי בשוק.
גם יכולת ה-UUP אמורה להגיע לכל משתמשי חלונות 10 במסגרת עדכון ה-Creator's Update הגדול בחודשים הקרובים, ולנו נותר רק לקוות שעומס התכונות החדשות שמרוכז אל תוך אותה נקודת זמן אחת לא יביא איתו יותר מדי תופעות לוואי בלתי רצויות. כך או כך, מבחינתנו מגיע שאפו למיקרוסופט על המאמצים הללו.
מעולם לא הבנתי את זה.
זכור לי ב XP שהייתה תקייה שהכילה את אותם עדכונים, וזכור לי שכבר אז חשבתי לעצמי מדוע לכל הרוחות הקבצים האלו לא נמחקים לאחר ההתקנה?
לשמוע שזה קיים עד היום…מעצבן.
%TEMP%
%PREFETCH%
אפשר לנקות. "ניקוי הדיסק" ולבחור מתקדם שנותן אפשרויות כנ"ל
יותר חשוב שיטפלו בבאגים והמסכים הכחולים.
נראה לי שאתה צריך לעזוב את אקס פי…
כבר שנים שלא נתקלתי במסך כחול. בווינדווס 10 גם לא בבאגים.
אז זהו ששנים הייתי ב xp, 7, 8.1. ודווקא ב 10 (התקנה נקייה ) זה קרא לי לראשונה כבר שלוש ארבע פעמים בזמן האחרון.
קרה לי גם בחלונות 10 אבל הסתבר לי שזה דווקא היה דרייבר של נוידיה שגרם לצרות. המערכת עצמה מאוד יציבה.
הלוואי וזה היה נכון.
כל כמה חודשים אני מוצא את עצמי נלחם בבאג חדש – פעם הדיסק על מאה אחוז עבודה כל הזמן, פעם אחרת אי אפשר להגדיר תוכנות לפתיחה כברירת מחדל, ופעם אי אפשר להקליד ברגע שלוחצים על החיפוש.
אז כן אני לא מקבל מסך כחול, אבל אני מרגיש כאילו קניתי תוכנה בשלב האלפא ועושים עליי ניסויים
פתח לצרות. אם יש בעיה עם מרכיב מערכת אך העידכון הוא רק אינקרמנטלי , אז הבעיה מן הסתם תישאר
בלינוקס זה קיים כבר מינימום 5 שנים, ההורדה של הדלתה
חושב שהגיע הזמן באמת, טחנתם לנו תמקום טחנתם 😛
יש מצב שהווינדוס הזה יתמוך גם במשחקי מחשב אולי ?
איזה עידן חדש ?
שלקחת כסף על עדכונים שאין לי מושג אם הם שווים לי משהו ?
עד הים בכל מבחן מהירות עבודה לא ראיתי שיפור מ- XP
איזה עידן חדש ?
לא ראיתי שום שיפור תוכנתי אמיתי שנים במיקרוסופט
הכל קוסמטיקה
איפה שיפורים ל- HDR ?
12 BIT ?
מהירות תגובה ?
משהו ?
שנה סיפרו לנו על דפדפן חדש של מיקרוסופט
אחד הדפדפנים הגרועים שראיתי .
עד כדי כך גרוע שלא משתמש בו
למדו מגוגל ואנדרואיד קיצור…