אחרי צמד מוצרים מוזרים ואלמוניים יחסית, טכנולוגיית המקשים האנלוגיים מגיעה גם למוצרי המיינסטרים
כניסתן של המקלדות המכאניות לחיינו היוותה אירוע חשוב ומשמעותי מאוד במונחי עולם הציוד ההיקפי, שנאבק באופן תמידי על היוקרה שלו בעידן בו גם המוצר הזול ביותר בקטגוריות השונות שמרכיבות אותו עשוי להיחשב 'טוב מספיק' עבור חלק גדול מהמשתמשים. עכשיו, יתכן שאנחנו רואים ניצנים ראשונים להתפתחות הגדולה הבאה של הטכנולוגיה והשוק – המקלדת המכאנית האנלוגית.
המקלדות המכאניות המוכרות לנו כיום הוכיחו לנו שמקשים הם לא סתם חתיכות פלסטיק משעממות, אלא עולם ומלואו שיכול להיות מתקדם ושונה מאוד בכל מוצר, עם מנגנוני לחיצה מיצרניות שונות, עומקי לחיצה, עוצמות הפעלה ועוצמות מירביות, אורך חיים, גימור ואפילו הקול שיוצרת כל הקלקה שכולם הפכו לאלמנטים אשר צריך לקחת בחשבון. רק דבר אחד נותר קבוע בכל המקלדות האלה – העובדה שכל לחיצה על מקש ביצעה פעולה או שתי פעולות מוגדרות מראש, באופן בינארי וללא אפשרויות נוספות.
המקלדות המכאניות האנלוגיות מעוניינות לשנות גם את המאפיין הזה. על ידי יצירתו של מערך ייעודי הכולל מקור אור אחיד ומקלט חוזר, נוצרת יכולת להבחין לא רק בין לחיצה לאי-לחיצה במקשי המקלדת, אלא גם בעוצמתה של הלחיצה, בהתאם למרחקו היחסי של המקש מאותו מקור אור, באופן אשר יוצר מספר גדול של נקודות אמצע, באופן שאינו שונה מאוד מטכנולוגיות ה-Force Touch לחישה תלת מימדית שהחלו להופיע בחלק מהמכשירים החכמים שלנו – כאשר היכולת הזו יוצרת דרגת חופש פוטנציאלית חדשה בדרך שבה אנחנו משתמשים במקלדות ושולטים איתן בכל דבר שמופיע על גבי הצג שלנו.
הטכנולוגיות האנלוגיות זכו להכרה ראשונית בקרב חובבי המקלדות במסגרת צמד מיזמים שענו לשמות Wooting One ו-Aimpad R5, אבל עכשיו נראה כי יש סיכוי שהרעיון יצבור תאוצה ממשית עם ההחלטה של חברת Roccat הגרמנית לנסות את מזלה איתו – באמצעות מקלדת ה-Isku+ החדשה שלה.
ב-Roccat החליטו לפעול בשיטה מדורגת וזהירה יחסית, ויציעו יכולת שליטה אנלוגית רק עבור שישה כפתורים במקלדת – כפתורי ה-WASD שמשמשים לרוב לשליטה במשחקים, וכפתורי ה-Q וה-E שנמצאים לצידם. בדיוק כמו במכשירים חכמים, גם בעולם המחשבים ברור כי ללא תמיכה תוכנתית וקושחתית יהיה קשה ליישם מנגנוני שליטה אנלוגיים ביישומים השונים, ועל כן נראה שלעת עתה בחברה מכוונים לכך שכפתורי השליטה יאפשרו למשתמשים להתאים את מהירות התזוזה שלהפ במשחקים ללא צורך בביצוע לחיצות נפרדות באורכים שונים, אלא על ידיד לחיצה אחידה על המקשים בעוצמה משתנה.
המשתמשים ללא ספק יזדקקו לזמן בכדי להיפרד מהרגלים קיימים ולהתרגל מחדש ליכולות האנלוגיות המעניינות, וגם המפתחות יצטרכו להציג כאן שיתוף פעולה – אבל בסופו של דבר, יתכן מאוד שזו הטכנולוגיה אשר תהפוך לטרנד הגדול החדש בשוק, ותסייע לו להמשיך לפרוח למשך מספר שנים נוספות.
מסכימים איתנו, או משוכנעים שהטכנולוגיה הזו לא באמת תעבוד ולא באמת תתרומם לעולם? שתפו אותנו בתגובות.
לא הבנתי.
אני פה על תקן פקק.
אני לוקחת הנחת עבודה שיוצאת מ 3 תמונות האנימציה של החייל:
אז מה זה אומר כל זה?
שיבטלו את הפעולה של ה SHIFT (לריצה) ואת CTRL (להליכה) ובמקומם יהיה ניתן לעשות זאת על ידי נקישות (מעין קוד SOS) על המקש?
_לדעתי אני מה זה לא קשורה אבל בכל זאת… תענו.
לפי מה שאני זוכר שקראתי עליה, ככל שמפעילים יותר לחץ על מקש ה W למשל, הדמות במחשק תרוץ יותר מהר
זה לא מבטל שום דבר, זה פשוט תהיה עוד אפשרות למי שיש את המקלדת הזו
הבנתי שמשחקים קיימים יתמכו במקלדת הזו כבר כשתצא