לאחר ששמענו מה שהיה למבקרים ולמיליונים ב-Steam להגיד, אתם מוזמנים לגלות מה מסתתר בסיכום השנה החולפת בעולם הגיימינג, על פי GameGems
שנת 2016 נגמרה לה רשמית, ועכשיו אפשר לסכם ולהגיד שזאת הייתה שנה מאוד מאוד מוצלחת לגיימרים, אולי קצת פחות לארנק שלהם. ללא ספק כמות המשחקים האיכותיים שיצאו השנה הייתה יוצאת דופן, וזה בדיוק הזמן לסקור את המשחקים המוצלחים ביותר שיצאו השנה.
Final Fantasy 15
יותר מעשור מעריצי סדרת פיינל פאנטזי חיכו לכותר החמש עשרה בסדרה, וכמובן כשמצפים למשהו כל כך הרבה זמן, המציאות דופקת בדלת ומגלים שהתוצאה הסופית ממש לא מושלמת. אז כן, לא באמת הייתה סיבה לזמן הפיתוח הארוך, והמשחק לא חף מהחלטות עיצוביות שנויות במחלוקת, אבל למרות הכל פיינל פאנטזי 15 הוא הרפתקה אחת מיוחדת ובלתי נשכחת.
במשחק אתם נכנסים לנעליו של הנסיך נוקטיס, שיוצא לטיול קצר למדינה שכנה יחד עם חבריו, אבל לפתע הם מוצאים עצמם נרדפים ע"י צבא של אומה עויינת, לאחר שזו פלשה במפתיע לממלכה שלהם כשהם לא היו שם. כעת עליהם לנסות ולהחזיר מלחמה ואת השליטה בממלכה, והמשחק עוקב אחר המסע שלהם להשגת מטרה זו. המשחק ניסה לעשות הרבה דברים שונים ממשחקים קודמים בסדרה, חלקית הצליח לו יותר וחלקית פחות, אבל בסה"כ מאוד מאוד נהנתי ממנו, ולכן הגיע לו להכנס לרשימה.
Pokemon Sun & Moon
סדרת משחקי פוקמון היא אחת מסדרות המשחקים הותיקות ביותר בשוק עם יותר מ-20 שנים של משחקים מאחוריה, ולמרות התפתחויות שונות בסדרה, בד"כ לא היו הבדלים משמעותיים בין משחק למשחק בדרך בה כל משחק מתנהל.
אבל אז הגיע Pokemon Sun & Moon כמו משב רוח רענן, ויצר לראשונה הרפתקה באזור ללא מכונים וליגה, כך שאתם אף פעם לא יכולים לדעת מה יקרה בעוד חמש דקות. ולצד עלילה מעניינת, פוקמונים חדשים וגרפיקה משודרגת זוהי סה"כ אחת מחוויות הפוקמון הכי כיפיות שחוויתי בשנים האחרונות.
Uncharted 4: A Thief's End
חברת נוטי דוג בד"כ לא מאכזבת, והכותר החדש שלה בסדרת משחקי האקשן הרפתקאות Uncharted, הוא באמת מלא אקשן ומטורף מתמיד.
הכותר הרביעי מתרחש כשלוש שנים לאחר סוף המשחק הקודם, כשנתן דרייק חובר לאחיו, שחשב שהוא מת, ויחד הם יוצאים למסע חובק עולם במרדף אחר אוצר פיראטים אבוד. זהו אחד המשחקים הטובים יותר בסדרה וללא ספק מדובר בכותר שנכנס לרשימת משחקי החובה לפלייסטישן 4.
Firewatch
לא רבים הם המשחקים שקהל היעד שלהם הוא מבוגרים, ואני לא מדברת על משחקים המיועדים לגילאי 18 בגלל אלימות יתר או תכנים בלתי הולמים, אלא נטו עלילה שעוסקת בנושאים מהחיים של מבוגרים. וכזה הוא Firewatch, שבו אתם נכנסים לנעליו של בחור בשם הנרי, שמסיבותיו שלו מחליט לקבל עליו עבודה בתור שומר יערות, עבודה מבודדת שבה הקשר היחיד שלו לעולם החיצון הוא מכשיר הקשר שמחבר אותו לדליילה, הבוסית שלו שיושבת במגדל תצפית אחר.
המשחק עוקב אחר מערכת היחסים המתפתחת בין הנרי לדליילה, וכן אחר המסתורין מאחורי סדרה של ארועים מוזרים שמתרחשים ביער השקט בד"כ. על אף הסוף השנוי במחלוקת, החוויה שהוא מספק פשוט מוצלחת ומשאירה אתכם יותר פעם אחת על הקצה.
The Witcher 3: Blood and Wine
אז כן, מדובר בהרחבה למשחק ולא בכותר עצמאי, אבל זאת הרחבה שמרגישה יותר כמו משחק בפני עצמו. CD Projekt Red לא מאכזבים, ושלא כמו כל כך הרבה DLC-ים מודרניים שמוסיפים במקרה הטוב כמה שעות משחק בודדות, הפרק החדש בעולם של The Witcher 3 מוסיף לכם הרפתקה באזור חדש לחלוטין שתיקח לכם לא פחות משלושים שעות לסיים.
ולא רק זה, מדובר באזור יפייפה עם דמויות חדשות, אתגרים חדשים ועלילה מעניינת שקל לשקוע בתוכה.
Inside
אחד המשחקים המטרידים יותר ששחקתי בהם, Inside הוא משחק פאזל פלטפורמה מהסטודיו שהביא לנו כמה שנים קודם לכן את Limbo, האפל לא פחות.
במשחק אתם שולטים בילד אלמוני בחולצה אדומה, שמנסה לברוח מגורם לא ברור. לא רק שכל המשחק גורם לכם להרגשת אי נוחות, וזה מבלי לשפוך אפילו טיפת דם אחת או להוציא מילה אחת, הסוף שלו זה אחד מרגעי ה"מה לעזאזל" הכי גדולים שחוויתי אי פעם במשחק מחשב (וזה לא הולך ברגל).
XCOM 2
סדרת משחקי XCOM, היא אחת מהנציגות הבודדות כיום לז'אנר האסטרטגיה בתורות, והיא עושה עבודה כמעט מושלמת. XCOM 2 מתרחש כ-20 שנים לאחר מאורעות המשחק הראשון, האנושות הפסידה לחייזרים, וכעת אתם בתור קבוצת גרילה צריכים להלחם נגד הצבא המאורגן של החייזרים שמחזיק בידיו טכנולוגיה מתקדמת פי כמה משלכם.
במהלך המשחק תצטרכו לנהל את הבסיס שלכם ולשלוח חיילים למשימות שונות כדי למנוע את הפעלתה של תוכנית העל של החייזרים, ולהחזיר את השליטה על כדור הארץ לבני האדם. אם אתם אסטרטגים חובבים, אוהבים לשלוט על כל מהלך ומהלך, ולא פוחדים מהרבה אתגר, XCOM 2 הוא משחק שאסור לכם לפספס.
Dark Souls 3
אם כבר מזכירים את שנה שעברה, בפרק הקודם היה משחק במשבצת משחקי המזוכיזם, אותם משחקים שההצלחה שלכם בהם בנויה אך ורק על היכולת האישית וההתמדה שלכם. אותם משחקים שבגללם כל כך הרבה ג'וייסטיקים תמימים פגשו את הקיר.
אז ב-2015 זה היה Bloodborne והפעם תופס את מקומו הראוי Dark Souls 3 מאותו הסטודיו, משחק אקשן תפקידים שיפגיש אתכם עם הלבן בעיניים של בוסים מטורפים ואוייבים חסרי רחמים. עם גרפיקה חדשה, בוסים אימתניים ואתגרים חדשים, זהו בהחלט אחד המשחקים המוצלחים השנה.
Doom
כשדום החדש הוכרז הוא התקבל בלא מעט חששות מהמעריצים שגדלו על סדרת המשחקים הותיקה, בייחוד לאתר המשחק השלישי בסדרה שהדעות עליו מאוד חלוקות. אבל ID Software לא אכזבו, והתוצאה היא משחק שהוא דום בכל רמ"ח איבריו, מרמת הקושי, המפלצות, והאקשן הבלתי פוסק.
בהחלט חוויה עבור מי שגדל על הסדרה, אולי קצת פחות למי שלא יכול לעכל כל כך הרבה GORE במקום אחד (בכל זאת, Gore מפוקסל בדום 1-2 זה לא אותו דבר כמו התלת מימד של היום).
Battlefield 1
כשמותג משחקי מלחמה מוכר מחליט לגוון, הוא חוזר לעבר. אז הפעם סדרת Battlefield לוקח אותנו לשדות הקרב של מלחמת העולם הראשונה, ומציגה קמפיין לא רע, מולטיפלייר נהדר וכמובן איך לא, גרפיקה מטורפת שאי אפשר להוריד ממנה את העיניים.
המשחק עושה עבודה מעולה בלגרום לכם להרגיש שאתם ממש באמצע שדה הקרב, עם פיצוצים וכדורים שורקים מעל הראש שלכם ושל חבריכם, ומספק חוויה מצויינת לכל מי שאוהב את ז'אנר משחקי היריות המלחמתיים.
Stardew Valley
זה די מעניין שזאת השנה השנייה שאני מזכירה משחק שנוצר ע"י יוצר בודד והופך לאחד המשחקים המצליחים והמוצלחים באותה שנה. אז פעם שעברה זה היה Undertale והשנה יש לנו את Stardew Valley – שילוב בין משחק תפקידים לסימולטור חקלאות, שלוקח השראה ממשחקים כמו Harvest Moon ו-Animal Crossing.
בתחילת המשחק הדמות שלכם יורשת חווה מוזנחת בעיירה קטנה בשם Stardew valley. משם עליכם לטפל בחווה ולהגדיל אותה, ליצור קשרים עם השכנים והתושבים האחרים בעיירה, ואתם יכולים אפילו למצוא לה בן או בת זוג. זהו בהחלט משחק עם פוטנציאל התמכרות גבוה לכל האנשים שאוהבים לגדל את הירקות הדיגיטליים שלהם, ולדעתי אפשר להפליג ולהגיד שהוא אחד המשחקים המוצלחים בז'אנר.
Overwatch
נסיים עם משחק שהוא ללא ספק מועמד לאחד ממשחקי השנה של 2016 – Overwatch, משחק היריות אונליין המצליח של בליזארד, סטודיו שידוע ביכולת שלו לקחת ז'אנר, להלביש עליו את הסגנון שלו וללטש אותו לרמת כיפיות בלתי ניתנת לתיאור.
ב-Overwtach אתם משחקים באחד ממצבי משחק שונים, כשבד"כ המטרה היא להגן או להתקיף נקודה מסויימת במפה או על מטען נוסע. לשם כך עליכם לבחור באחד מתוך עשרים ומשהו גיבורים, שלכל אחד סגנון משחק שונה ויכולות ייחודיות, ולהצטרף לקבוצה של אנשים באינטרנט נגד קבוצה יריבה. למרות שלא מדובר במשהו שלא נעשה קודם, בליזארד השכילו ליצור דמויות עם עיצוב שתופש את העין וכן משחקיות שהייתה מלוטשת ומאוזנת כבר מהרגע הראשון.
מדי פעם הם ממשיכים להוסיף דמויות ומפות חדשות, ולשחרר קומיקס או קטעי וידאו שמרחיבים את העלילה של עולם המשחק. זהו משחק נגיש ומהנה גם עבור אנשים שלא נגעו במשחקי יריות קודם לכן ואפשר בקלות לשרוף עליו מאות של שעות.
סבטה ס. היא מפתחת אתרים וגיימרית בנשמה, אתם מוזמנים לעקוב אחריה בערוץ היוטיוב שלה GameGems
overwatch number one easy
From the end
Inside בהחלט תיאור מגניב נכתב כאן.
Xcom 2 _ אני עכשיו משחקת אותו עכשיו בפעם השניה, הפסדתי במשחק הראשון כי לא התנהלתי נכון, לפי דעתי גם בפעם השניה אני עומדת להפסיד בגלל זוג פעולות מאוחרות… אבל נראה.
עצרתי שניה את XCOME בכדי לנסות את FC_PRIMAL…… מה לכל הרוחות צריך לעשות ב FARCRY הזה?
far cry primal -אם לא התחברת אין מה להמשיך כי המשחק לא מתקדם מבחינת משחקיות, אישית אני אוהב את המשחקים של fc וקצת התאכזבתי ממנו (במשחקיות)
אמ;לק?
לא דיברת על Tomb-Rider המצויין!!! אני חושב שהוא צריך היה להיכלל בעשירייה