כרטיסי ה-Radeon Instinct מעוניינים בחתיכה מעוגת הלמידה החישובית, ומאשרים את מעטפת ההספק של ארכיטקטורת הדור החדש
ימים ספורים לפני שצרכנים ראשונים יוכלו להניח את ידיהם, לכאורה, על כרטיסי מסך שכוללים את ליבת ה-Vega החדשה מ-AMD – אנחנו מקבלים השקה רשמית של דגם נוסף שפותח בהתבסס עליה, ואשר גם הוא (ממש) לא מותאם לצורכי הגיימינג שלכם: הכירו את ה-Radeon Instinct MI25, ואת ה-Radeon Instinct MI8 וה-Radeon Instinct MI6 שמצטרפים אליו.
דגמים חדשים אלו אמנם נראים ממש כמו כרטיסי מסך (ואפילו כרטיסי מסך בעיצוב חינני למדי), אך הם אינם כאלה – מדובר במאיצי עיבוד ייעודיים לעולם הלמידה החישובית והבניה המלאכותית, שאמורים להוות תשובה ראשונה מסוגה מאת AMD למשפחת ה-Tesla המצליחה של המתחרה, כאשר מה שמבהיר זאת טוב יותר מכל דבר אחר הוא היעדר חיבורי הוידאו בצד היחידה. אין כאן שום יכולות תצוגה, אלא רק תוספת כוח עיבוד מאסיבית, בעיקר ליישומים אשר דורשים ביצוע של הרבה מאוד חישובים פשוטים יחסית בדיוק חלקי ובמקביל.
בדומה ל-Radeon Vega Frontier Edition, גם ב-MI25 תמצאו ליבת Vega גדולה (Vega 10) מלאה, עם 4,096 יחידות עיבוד וגם 16 ג׳יגה-בייט של זכרון HBM2 מהיר, לצד הצהרה על ביצועים מירביים של 12.3TFLOPS בדיוק 32 ביט סטנדרטי ו-24.6TFLOPS בדיוק 16 ביט שמהווה את אותה שיטת עבודה נפוצה ומועדפת ביישומי ה-Deep Learning למיניהם.
מדובר בביצועים שנמוכים במעט מאלו ששמענו עליהם בהקשר של דגמי ה-Frontier Edition, אך ה-MI25 בהחלט יש טריק מעניין משלו להציע – הדגם הזה מאשר את הדיווחים על מעטפת תרמית גבוהה יחסית של 300 וואט (דגמי ה-Tesla המקבילים בתצורת PCI-Express עומדים על מעטפת של 250 וואט), אשר לא מונעת ממנו מלהתבסס על קירור פאסיבי, ללא מאוורר כלל, במעטפת באורך של 26 סנטימטר ובעובי כפול (Dual Slot). מרשים בהחלט עבור ביצועים שכאלה, כאשר ב-AMD אף מוסיפים שמן למדורה ומצהירים כי ההצעה שלהם מציעה ביצועים מירביים טובים יותר מה-Tesla P100 המוביל של NVIDIA, לצד יעילות גבוהה יותר של כ-82GFLOPS לכל וואט של אנרגיה מושקעת, למרות הצריכה הכללית המוגדלת.
הביצועים המוצהרים של ה-Instinct MI25 מעידים על תדר עבודה של כ-1,500MHz לערך, בהשוואה לביצועים מירביים של 13.1TFLOPS אשר רמזו על תדר עבודה של כ-1,600MHz עליהם שמענו בהקשר של צמד דגמי ה-Frontier Edition – ועתה, עם כל הנתונים הללו, בתוספת לצריכת הספק מוצהרת של 300 וואט ל-Frontier Edition בעל קירור האוויר ו-375 וואט של מעטפת צריכה ל-Frontier Edition בעל קירור המים, אנחנו מוכנים לבצע ניחוש מושכל כי תדרי העבודה והביצועים של ה-MI25 יהיו למעשה דומים מאוד עד זהים לאלו של הכרטיס לשוק המקצועני שיתומחר בכ-1,200 דולר. במקביל, תדר העבודה הגבוה יותר, יחד עם הביצועים המשופרים במעט וצריכת ההספק המוגדלת שמגיעה כפועל יוצא, יהיו שמורים לדגם המתקדם והיקר יותר בעל מערכת הקירור הנוזלית.
בנוסף ליכולות החומרתיות, הסיפור המרכזי כאן הוא באופן טבעי גם התמיכה התוכנתית – בפלטפורמת ה-ROCm המפתחת של AMD, לתמיכה בשלל סביבות פיתוח ועיבוד ללמידה חישובית כדוגמת TensorFlow ו-Caffe.
אנחנו עדיין לא יודעים כמה יעלה ה-Radeon Instinct MI25, וזה לא כל כך משנה עבור רוב צרכנים הביתיים – זה רק עוד שלב מסקרן שמעניק לנו עוד כמה פיסות מידע במסגרת ההמתנה הכמעט בלתי נסבלת למוצר שאמור לעזור לעולם כרטיסי מסך להתעורר מעט ולהפוך לתחרותי יותר, בייחוד לנוכח המחסור במוצרים (בשל שגעון המטבעות הדיגיטליים) אשר מקפיץ את המחירים כלפי מעלה בזמן זה.
הכל רק לכריית ביטקוין?… מקוה שיש מטרות טובות יותר.
ישומים של AI ו deep learning שהופכים להיות נפוצים ושימושיים, דורשים כח עיבוד עצום שאפשר לממש אותו על מעבדים גרפיים.
גם שירותי מחשוב ענן, יודעים למכור לך שירותי ליבות גרפיות בעיקר למטרות האלו
Assaf Cohen
Adam Brener