העתיד כבר כמעט כאן. האם הוא אכן מדהים כמו שהיינו רוצים לחשוב? ראיון בלעדי עם OnLive
שירות ה-OnLive שצפוי להגיע לשוק ב-17 ביוני, מבטיח לחולל מהפכה באופן בו אנו משחקים במחשב – לא עוד מרדף בלתי פוסק אחר שדרוגי חומרה, מעתה נוכל להזרים משחקים ישירות מהרשת, מתי שאנחנו רוצים, באיכות גרפית מקסימלית, תמורת תשלום חודשי.
נפל בחלקנו לקיים ראיון קצר עם ג', עובדת בחברת OnLive שהסכימה לענות על מספר שאלות, כאשר הממצאים לא תמיד תואמים את התמונה הורודה שהחברה הציגה לתקשורת עד כה.
בהזדמנות זו נרצה גם להודות לה על נכונותה לשתף פעולה ולחשוף אתכם, הקוראים, לעתיד הקרוב של תעשיית הגיימינג בהשפעת OnLive, אף על פי שהיא ביקשה שלא לפרסם את שמה המלא.
האם OnLive מתכננת לעשות מהפכה בעולם הגיימינג, או רק לספק תחליף לפלטפורמות המשחק הקיימות?
"המהפכה היא החלום, החזון. סטיב (הכוונה היא לסטיב פרלמן, מייסד ומנכ"ל החברה – י.ג.) מודע לעובדה שייתכן ולא הרבה אנשים ישתמשו בשירות בשנה הראשונה, והוא מוכן לכך מראש. יש לו מספר תוכניות שמתפרשות על גבי מספר שנים, את תוכנן אני לא יודעת אך אוכל להבטיח שברוב המקרים יש לו תוכנית ב'.
בגלל זה, כשאנו נשאלים "האם OnLive תחולל מהפך בתעשיית הגיימינג", אנו אומרים "כן" אבל מתכוונים ל"לא". ייקח ל-OnLive זמן לתפוס בשוק, ואנחנו מקבלים את זה."
אמרת "ברוב המקרים יש תוכנית ב'". מתי אין, ולמה?
"בשלב זה סטיב מעדיף לעסוק בדברים אחרים, כל כך קרוב למועד ההשקה הרשמי של השירות. מומחים הבטיחו לנו שזה אמנם אפשרי אך בלתי-סביר שהשירות ייפרץ בעתיד הקרוב ושיש לנו מרווח נשימה בעניין. אנו רוצים לעגן בחוק מספר תקנות ולהכין תוכניות למקרה של פריצת השירות."
מה אם השירות אכן ייפרץ? האם יש תוכניות גיבוי, או שנאלץ להתפנות לעיסוקים אחרים ולחכות עד שהשירות יחזור (בדומה למערכת ההגנה החדשה של יוביסופט)?
"אנו מוכנים למספר מקרי פריצה לשירות, אבל כרגע המצב הוא שרכישות לא יוכלו להתבצע ומשחקים יפסקו באמצע. המערכת לא תעבוד, בגדול. אנחנו עובדים על פיתרון לכל זה, ומקווים להספיק למצוא אותו לפני שהשירות יעלה לאוויר, אבל אם יצליחו לפרוץ לשרתים שלנו, אין כרגע מערכות גיבוי רציניות. עם הזמן יגיעו גם מערכות כאלו. עד כמה שאני יודעת, פתרונות חלופיים כבר יש, ולא סביר שהמערכת תיפרץ בזמן הקרוב."
שמנו לב שקניתם את הדומיין onlive.co.il. האם יש תוכניות להשיק את השירות בישראל בזמן הקרוב?
"במקור רכישת הדומיין התבצעה למקרה של טעות בהקלדה או בלבול בשמות הדומיין. זה קורה להרבה אנשים והיה חבל לוותר על עוד כניסות לאתר שלנו. זהו טריק שהרבה חברות משתמשות בו כמובן.
קצת לפני הרכישה עצמה נולד גם הרעיון להקים חוות שרתים בישראל – שכן אחת הייתה מתוכננת במזרח התיכון מלכתחילה. שום דבר עוד לא סופי, עד כמה שאני יודעת, אז אל תצפו שחוות שרתים שלנו תקום בישראל בזמן הקרוב. במקום זאת הבנתי שיהיו לכם תחליפים מסוימים לשירות."
בשורה התחתונה, האם השירות עובד כמו שהוא אמור לעבוד?
"כן. לא באמת ישבתי ושיחקתי בעצמי, זה לא תפקידי, אבל עשינו עבודה טובה וקיבלנו פידבק חיובי גם בבדיקות הבטא שנערכו בארצות הברית. הביצועים משביעי רצון. יש עוד על מה לעבוד, אבל הבסיס מוצק לחלוטין."
באילו בעיות נתקל השירות עד כה?
"הכרזנו לפני זמן לא רב שמשחקים כבדים במיוחד יופעלו על מספר שרתים במקביל כך שהעומס על השרתים יתחלק. בניגוד למה שאמרנו לתקשורת, זה עוד לא פועל כמו שצריך כשזה מגיע למספר גדול של שחקנים. עם ריבוי חוות השרתים והרחבה לאזורים נוספים הבעיה כביכול תיעלם, מפני שיהיו יותר שרתים. הבעיה היא שככל שנוסיף עוד שרתים כך יתווספו אליהם עוד שחקנים, מה שמחזיר אותנו לבעיה הראשונית ובעצם לא פותר את הבעיה לחלוטין.
המודל העסקי לא משתלם אלא לטווח המאוד רחוק, ועד אז יש סכנה וודאית לתחרות. זה אומר שנצטרך לגייס כספים בעוד צורות מלבד התשלום על המשחקים והשירות עצמו. פיתרון שהוצע לאחרונה הוא הקמת חוות שרתים במקומות בהם מספר הגיימרים שירצו לשחק במשחקים כבדים מאוד – כאלו שדורשים שלושה שרתים או יותר – הוא קטן.
מנגד, אזורים אלו הם מבודדים יחסית, וכך יכול להיווצר מצב שבו יש לאגים קטנים במשחק אם התשתית המקומית לא תומכת במהירות גבוהה מספיק. אני בטוחה שימצאו פיתרון, סטיב לא ייתן לזה להפוך לחיסרון במערכת, ועד שנתרחב כבר נפתור את הבעיה. סטיב הוא בחור שאוהב לדעת כמה שיותר מראש."
אילו דרכים עתידיות לשמש כמקור הכנסה נוסף? ומתי תתרחבו?
"אירופה ורוסיה נמצאות בראש סדר העדיפויות אחרי ארצות הברית, ולאחר מכן אסיה (הכוונה למזרח הרחוק – י.ג.) ואז לאזורים אחרים בעולם. הכל בהתאם לפוטנציאל עסקי שיתברר במלואו עם השקת השירות בארצות הברית וההתעניינות מצד חברות מקומיות באזורים שונים.
לגבי הבעיות הכספיות – המשחקים החדשים לא יהיו זולים מבחינתנו. אולי יהיו פרסומות, שום דבר לא בטוח בתחום הזה. כלומר, פרסומות יהיו, אבל האם בתוך המשחקים או כמה, זו שאלה שלא אוכל לענות עליה."
ג' סיימה לענות ללא הסברים, ולא הרחיבה, ושאלות רבות, בעיקרן על הממשק עצמו, נותרו בכוונה ללא מענה מצידה. עם זאת, מדובר במבט נדיר אל תוך החברה שהבטיחה לחולל מהפכה בעולם הגיימינג, ואם היא תצליח… – ובכן, נגלה זאת בעוד חודשים ספורים בעצמנו.
אתם מוזמנים לעקוב אחר האתר לקראת פרסום חלקה השני של הכתבה, בה נדון בעתיד הגרפיקה וכך נשלים את תמונת עולם הגיימינג בעתיד הקרוב.
תודה רבה, כתבה מעניינת מחכה לחלק ב'
עתיד הגיימינג עלק
איך זה אמור לעבוד בזמן שאנחנו עדיין על קואקסיאלי ונחושת?? וכבל מסכן אחד לחו"ל?!
בינתיים הרבה דיבורים מעט מעשים
הם חברה שמדברת הרבה , בינתיים סך הכל הציגה כמעט כלום וכל הזמן דוחה תאריכי השקה.
אפילו הקונסולה שהם הבטיחו לא תושק בכלל בתאריך כלשהו , אלא רק CLIENT למי שיש לו מחשב גם ככה.
ופתרון ללאגים ? אין… כי סה"כ אתם משחקים ויש לאג גם בין הפעולות שלכם למשחק (ואל תשכחו – זה לא כמו בFPS במשחק רשת שהפעולה לפחות קוראת מקומית במיידי – אלא רק כשהסרבר מקבל הוא מעבד את הפקודה ומחזיר תשובה – כלומר כל לאג יהיה טרגדיה).
בקיצר – כמו שנאמר בTALKRADAR בפודקאסט שלהם:
Service companies have to underpromise and over deliver – so far onlive does the exact opposite – overpromises and underdelivers.
הם הופכים לאט לאט לסוג של בדיחה בשוק העולמי.
זה נשמע כאילו היא לא בטוחה כל כך אם זה עובד
עתיד הגיימינג – כן כן
והוא לא כזה ורוד.
פייטר וליויאור:
יש לזה סיכוי, בדיקות הבטא היו טובות, אבל לצאת מארה"ב בקרוב – כמו שנכתב בכתבה – לא יקרה. בתוך ארה"ב זה יכול מאוד לעבוד.
בטח מה שיהיה זה משחקי פלאש דבילים.
והדבילים שישלמו עבורם.
אף גיימר רציני לא יכנס לזה
ובטח שלא בישראל..
קודם כל תעשו אינטרנט טוב, ולזה יכך עוד הרבה זמן..
קיצור בולשיט 🙂