לאחר אין ספור שמועות והדלפות חושפת חברת הענק הקוריאנית את הסמארטפון הראשון שלה שמבוסס על מערכת ההפעלה Tizen. האם ההגמוניה של אנדרואיד בסכנה? בואו לשפוט בעצמכם
אחרי שערכה את הופעות הבכורה שלה במצלמות ובשעונים חכמים, מגיעה סוף סוף מערכת הטייזן (Tizen) לשדה הקרב האמיתי – סמארטפונים. הצעד הגדול הזה קורה תודות ללא אחרת מסמסונג, נערת הפוסטר של מערכת האנדרואיד.
מה זה בכלל טייזן?
טייזן היא מערכת הפעלה בקוד פתוח מבוססת לינוקס שנולדה לאחר לכתה בטרם עת של מערכת ה-MeeGo מבית נוקיה ואינטל. סמסונג היוותה את אחת מהתומכות הבולטות של טייזן עוד בתחילת הדרך, ואף שילבה לתוכה את מערכת ה-Bada שלה בשנה שעברה. התוצאה היא מערכת הפעלה צעירה ששואפת לספק חוויית שימוש נגישה ואחידה בכל הפלטפורמות אליהן היא מכוונת – החל מסמארטפונים, טאבלטים, מחשבים ניידים ושעונים חכמים וכלה במערכות מולטימדיה ברכבים, מצלמות חכמות, טלוויזיות חכמות ועוד.
אילן היוחסין של טייזן – נצר לשושלת מערכות הפעלה שלא שרדו את השוק התחרותי |
בדומה למערכת טרייה אחרת, Firefox OS, גם בטייזן שמים דגש גדול על תמיכה ופיתוח בהתבסס על HTML5 ומתגאים בתוצאות גבוהות שמקבלת מערכת ההפעלה במבחני הביצועים לדפדפנים.
Galaxy Z – גלקסי בלי גוגל זה עדיין אותו גלקסי?
באופן לא ממש מפתיע, סמארטפון הטייזן הרשמי הראשון מבית סמסונג שומר על המיתוג והמראה הכללי של משפחת המוצרים הסופר פופולרית של החברה – גוף המכשיר הוא אמנם מרובע ולא מעוגל, אך כפתורי הניווט וכפתור הבית הפיזי בתחתית המסך וגם החיפוי דמוי העור בחלק האחורי של המכשיר זהים כמעט לחלוטין לאלה שתוכלו למצוא במוצרי האנדרואיד העדכניים של החברה.
ה-Z מציע אמנם מעטפת מרובעת, אך שומר על מרבית האלמנטים הבולטים של משפחת הגלקסי |
גם ממשק המשתמש של מערכת ה-Tizen 2.2.1 אותה מריץ ה-Galaxy Z דומה למדי לזה של מכשירי ה-TouchWiz, ולא יהיה זה מוגזם להניח שחלק לא קטן מהמשתמשים הממוצעים כלל לא יוכל להבחין בכך שהמערכת של הסמארטפון היא איננה אנדרואיד.
מבחינת חומרה, ה-Galaxy Z מרגיש כמו שילוב בין ספינת דגל למכשיר ביניים – הסמארטפון מבוסס על שבב מרובע ליבות בתדר מירבי של 2.3GHz (ככל הנראה מדובר כאן בשבב אטום Moorfield מדגם Z3580 של אינטל, אשר מהווה גם היא את אחד הכוחות המניעים למערכת הטייזן), עם זכרון RAM בנפח 2GB, נפח אחסון פנימי של 16GB בתוספת חריץ הרחבה, סורק טביעות אצבע מובנה, מד דופק מובנה, שבב NFC, משדר אינפרא אדום, תמיכה בקישוריות סלולר דור רביעי LTE ועוד מאפיינים נאים, אך מנגד תמצאו בו גם מסך Super AMOLED בגודל 4.8 אינץ' ברזולוציה נמוכה יחסית של 1280×720 פיקסלים ומצלמות של 8 מגה פיקסל בלבד מאחור ו-2.1 מגה פיקסל מקדימה.
מאפיינים של ה-Galaxy Z, אם כך, לא ממש יפילו מהכיסא את מי שכבר ראה את הגלקסי S5 ומקביליו מליגת האנדרואיד. האם המחיר יהיה הטריגר שיוכל לשכנע את המשתמשים לאמץ את טייזן לחיקם? בסמסונג עדיין לא חשפו את הנתון הזה, אז בינתיים נוכל רק להחזיק אצבעות למשהו תחרותי באמת.
האם כמו בימי ה-Bada (וסדרת מכשירי ה-Wave) העליזים, גם הפעם תיעזר סמסונג במחירים קורצים על מנת לדחוף קדימה את מערכת ההפעלה "האישית" שלה? |
ה-Galaxy Z יוצע בשני צבעים, שחור וזהוב, ומיועד להיות מושק במהלך שלושת החודשים הקרובים ברוסיה תחילה – שם סמסונג תשתף פעולה עם ענקית האינטרנט המקומית Yandex שתספק לה שירותי חיפוש ותוכן אשר יתיימרו להחליף את אלו של גוגל שניתן למצוא במערכת האנדרואיד.
סביר להניח כי קבלת פנים חמימה ברוסיה תזרז את השקתו הבינלאומית של ה-Galaxy Z, וכנראה גם את השקתם של דגמים נוספים.
מערכת הפעלה: Tizen OS גירסה 2.2.1
שבב: טרם נחשף – שבב אטום Z3580 מרובע ליבות במהירות מירבית של 2.3GHz מבית אינטל או שבב Snapdragon 800/801 מרובע ליבות במהירות מירבית של 2.3GHz מבית קוואלקום
מסך: Super AMOLED HD, גודל 4.8 אינץ', רזולוציה של 1280×720 פיקסלים
זכרון RAM: נפח 2 ג'יגה-בייט
אחסון פנימי: נפח 16 ג'יגה-בייט
הרחבת micro SD: יש, עד 64 ג'יגה-בייט
מצלמה ראשית: 8 מגה פיקסל, מיקוד אוטומטי, לד פלאש, צילום ווידאו ב-FullHD ב-30 פריימים לשנייה
מצלמה משנית: 2.1 מגה פיקסל, צילום ווידאו ב-FullHD ב-30 פריימים לשנייה
סוללה: ליתיום-יון, ניתנת להחלפה, 2,600mAh
מידות: 8.5*69.8*138.2 מ"מ
משקל: 136 גרם
מחיר צפוי: טרם נחשף
זמינות צפויה: רבעון שלישי 2014, ברוסיה
לגוגל יש סיבה לחשוש? קשה לדעת
סמסונג חייבת תודה גדולה לגוגל ומערכת האנדרואיד שלה, אשר תרמה יותר מכל, כך נראה, להפיכתה של החברה למובילה הגדולה של שוק המכשירים החכמים – בדיוק כשם שגוגל צריכה
סמסונג מעולם לא הסתירה את חוסר שביעות הרצון שלה מהמצב בו כל תעשיית המכשירים החכמים שלה סובבת ותלויה בגוגל ובמערכת האנדרואיד שלה. בסמסונג שואפים להשיג שליטה מלאה גם על החומרה וגם על התוכנה ומאמינים כי יש להם את המשאבים על מנת להשיג זאת, ואולי בצדק – מותג ה-Galaxy של החברה הוא מותג חזק ביותר, ועשוי למשוך את המוני הצרכנים גם ללא מערכת האנדרואיד שהלכה איתו יד ביד עד היום.
האתגר הגדול ביותר של טייזן, כמו כל מערכת הפעלה צעירה, הוא כמובן להשיג את תמיכתם של יוצרי התוכן – בסמסונג משקיעים כבר היום מיליונים רבים של דולרים בנסיון לשכנע מפתחים לתמוך בטייזן בצורה ישירה, כאשר בנוסף קיימת התמיכה ב-HTML5 ופתרונות וירטואליזציה שמבטיחים לאפשר תמיכה באפליקציות מערכת האנדרואיד.
אין ספק שזה ידרוש לא מעט זמן והרבה מאוד השקעה, אך נראה כי סמסונג של היום היא כח גדול מספיק על מנת לדחוף קדימה מיזם כמו טייזן – הסיכוי שמערכת ההפעלה הזאת תהפוך לאנדרואיד הבאה הוא אמנם מינימלי, אך יתכן שבכל זאת תהיה לה זכות קיום בפלח שוק מסויים.
מה דעתכם על ה-Galaxy Z? איזה תמחור עבורו ישכנע אתכם לשקול את טייזן במקום אנדרואיד או iOS? ספרו לנו בתגובות!
אני לא יעבור לטיזן רק בגלל שסמסונג רוצה להשתלט על תחום התוכנה
גם אנדרואיד מוסס על הקרנל של לינוקס שהוא קוד פתוח… ואין שום סיבה שאני יתמוך
בנסיון של סמסונג להשתלט על כל דבר
אסור לתת לסמסונג את כל הכח ביד אחת
אתם מפספסים את הנקודה !
קוד פתוח, לגמרי.
זה אומר שאין מפלצת כדוגמאת גוגל שתעקוב אחריכם ותרחרח לכם בכל תנועה !
כמו כן, קוד פתוח נוטה לקבל תשומת לב ממתכנתים ממש מעולים, מה שאומר שכנראה תוכלו לקבל תוספים מעניינים למערכת ההפעלה.
ל – 2
ה – Bada הרגיש מהר יותר?!
על מה אתה מדבר? כל מעבר מסך הרגיש כמו נצח, המערכת הייתה מגושמת בטירוף ולא ידידותית בעליל!
נבואה ניתנה לשוטים.
לכן, הרשו לי לא להתנבא. מצדי שהסמארטפון יפלוט עשן, העיקר שיעבוד ויתומחר בצורה שפויה.
מעניין אם מישהו זוכר את הWave
כן, ביחד עם הGalaxy S הראשון, שוחרר עוד טלפון בשם Wave. הטלפון הריץ מע' הפעלה בשם Bada ולמרות חומרה קצת גרועה יותר, הרגיש הרבה יותר מהיר והרבה יותר פרימיום מהSGS. ובכל זאת, תמיכה גרועה של סמסונג, ומחסור באפליקציות, קברו את מע' ההפעלה הזאת די מהר. מעניין תוך כמה זמן זה יקרה עם Tizen.
ל-4
אתה, תסלח לי, התגלמות תסמונת הצרכן הלא כל כך חכם שנוטה לפאראנויות.
כי גוגל עוקבים אחריך, אבל סמסונג לא תעקוב אחריך?
עזוב שיש רק סוג אחד של קוד פתוח, וזה קוד פתוח. אם אתה חושש מדברים נסתרים באנדרואיד אתה מוזמן לפתוח את הקוד ולבדוק. מה זה אומר "קוד פתוח, לגמרי."? מה זה ההצהרה הטפשית הזו?
תקשיב, כל החברות "עוקבות" אחריך באותה המידה… והמידה הזו היא שלא באמת מעניין אף אחד בעולם ממך. באמת. אף אחד. אתה לא יותר מפסיק שולי בחייהם של האנשים הקרובים אליך ביותר, ואני מבטיח לך שאתה לא תשאיר אפילו כתם בפינה של דף בספרי ההסטוריה. אז למה אתה חי באשליות שגוגל או סמסונג או כל חברה אחרת בכלל מעניין אותה מי אתה ברמה כזו שהם ישקיעו משאבים בלעקוב אחריך?
אני כבר רואה את זה, סמנכ"ל גוגל יושב במשרד שלו, פותח את המייל שלו, וקורא בשקיקה על תמונות החתולים שצפית בהם אתמול. או אפילו יותר טוב, בוחן את המוצרים האחרונים שהשווית להם מחירים ומכניס את הנתונים לטבלת אקסל, שיהיה, לעתיד, אם מסיבה כלשהי הידיעה איזה קומקום אתה מעדיף תעזור לו להשתלט על העולם.
יאללה, צא מהסרט הגרוע שאתה חי בו.