משחק המציאות המדומה The Climb מבית חברת Crytek הגרמנית ביטל את השימוש במנגנון ה-DRM, אך הסיבה לכך עשויה להיות עגומה וללא קשר ממשי לפיראטיות
ימים ספורים אחרי ששמענו את החדשות (המשמחות?) אודות ביטול השימוש במנגנוני ההגנה המתקדמים של חברת Denuvo במסגרת המשחק Doom החדש, מגיעה לה ידיעה בלתי צפויה אודות משחק נוסף, שלישי בחודש האחרון, שמוותר רשמית על שירותי החברה – The Climb, הכותר הייחודי של חברת Crytek הגרמנית.
The Climb הוא משחק בלעדי לפלטפורה של חברת Oculus ולמשקפי ה-Rift שלה, שהושק בסוף חודש אפריל השנה ושם את השחקנים בנעליו (ועיניו) של מטפס אקסטרים בסגנון חופשי, במקומות מרשימים ומרהיבים שונים ברחבי הגלובוס, אשר דורשים לא מעט דיוק ועדינות בכדי להגיע אל פסגתם בשלום.
לא כל המתנסים התרשמו מהשילוב בין קמפיין משחקיות שניתן להשלים בתוך פחות משלוש שעות לבין תג מחיר מומלץ של לא פחות מ-50 דולר, אך הרוב הסכימו כי מדובר בכותר שהותאם בהצלחה רבה ליקום המציאות המדומה והציע איכות ויזואלית מהמתקדמות בתחום נכון לעכשיו – מה שאולי היווה את הסיבה לבחירה ב-Denuvo, שאמורה הייתה להגן על המשחק מידיהם של הפיראטים, שידועים בנטייתם להצדיק את הבחירה שלא לשלם על תוכן בעל תג מחיר כשהוא בעל ערך שאינו "משתלם" מספיק מבחינתם.
עתה, ההגנה של Denuvo נעלמת מהכותר כאמור, אך לא משום שהוא נפרץ בהצלחה – אלא לכאורה בשל שינויים פנימיים אשר מתרחשים בחברה שהביאה לנו את מנועי ה-CryEngine, את סדרת Crysis, את Far Cry המקורי ועוד. לפי דיווחים מגוונים ושונים ברשת מהשבועות האחרונים, בחברה מתקשים לשלם משכורות בזמן לעובדיהם ברחבי אירופה, ובחלק מהמקרים מתקשים לשלם את המשכורות נקודה – כשחלק מהמעידים מצהירים על אנשים שלא קיבלו את התשלום לו הם זכאים כבר חצי שנה (!).
התנהלות שכזו מצביעה ללא צל של ספק על בעיות פנימיות קשות, ונראה כי הפסקת השימוש ב-Denuvo במקרה זה עשויה להגיע בשל הסכמה הדדית בין הצדדים, או אולי דרישה חד צדדית כלשהי מצד מפתחת מנגנון ה-DRM, על ביטול הסכם שימוש שקשור בתזרים התשלומים הנדרשים.
עם או בלי קשר להפסקת העבודה עם מגנון הגנת הקבצים הפופולרי, אנחנו מקווים שב-Crytek יצליחו לצאת בהקדם מהמצב הלא פשוט בו הם נמצאים כרגע, לכאורה, וימשיכו לקדם את הטכנולוגיות בעולם הגיימינג – תוך כדי שהם נותנים מענה הגון לעובדים שלהם, כמובן.
החברות מבינות שהגנת קבצים פוגעת יותר מאשר מועילה, אם למשחק יש פוטנציאל, של 4 מיליון שחקנים, ההגנה מורידה כ-70%, בזמן שאחוז לא משמעותי ירכוש את המשחק כשאין להשיג פרוץ. משחקים טובים באמת (כמו סרטים וסדרות טלוויזיה), רק מגדילים את הפרסום והבאזז על ידי העותקים הפרוצים, שממילא לא עולים ליוצרים אגורה שחוקה, וזה עוד לפני תכני אונליין וכדומה, שמושכים את הגיימר הפיראט לקנות עותק חוקי.
לא חושב שאתה צודק.
מעניין לראות נתונים של מישהו שחקר את הנושא.
לדעתי הם מפסידים 30% מהקונים ברגע שיש פריצה מיד עם ההשקה או ממש בסמוך לזה.
מעבר לזה באמת שהם לא מפסידים ואפשר לוותר על ההגנה אחרי שלוש ארבע חודשים של מכירות.
מצד שני יש כאלה שלא קונים כשיש הגנה אבל הם מיעוט זניח.
אני חלק מהמיעוט הזניח. שונא את התלות בחיבור אונליין