Razer DeathAdder & Microsoft Habu אין זה סוד שתעשיית המשחקים בעולם היא אחת הרווחיות ביותר, עם רווחים שנתיים שנאמדים (למרות הפירטיות) בעשרות מיליארדי דולרים, הנכנסים ישירות לכיסן של החברות המובילות בתעשיה. בביקורת זו אנו עוסקים בשני עכברי גיימינג חדשים, מבית Razer ומיקרוסופט. עד לאחרונה, היו שתי החברות מתחרות ישירות על ליבם של הגיימרים, אך שני העכברים אותם אנו בודקים הפעם נראים כמעט כתאומים זהים (ולא בכדי) – ה-DeathAdder של Razer וה-Habu של מיקרוסופט. שני העכברים הללו הושקו בתחילת השנה ומהווים לא רק את חוד החנית של שתי החברות בתחום עכברי הגיימינג אלא גם את הסנונית אשר בישרה על תחילת שיתוף הפעולה ביניהן – שנמשך עד היום. בביקורת זו נעמיד אותם זה מול זה, כדי לבדוק האם שיתוף הפעולה אכן נשא פרי והאם שתי החברות מרוויחות ממנו במידה שווה.
החלק הארי של הרווחים נובע ממכירות של קונסולות משחקים, המשחקים עצמם והציוד ההיקפי, וכשיש שוק שמגלגל כסף – יש גם מי שיקפוץ על העגלה בתקווה לשלשל חלק מהכסף הזה לכיסו.
נתחיל אם כן עם ה-DeathAdder, העכבר האחרון בסדרת עכברי הגיימרים המהוללת של Razer, אך נזכיר תחילה כי חברה זו הייתה למעשה החלוצה בתחום עכברי הגיימינג, כאשר כבר בשנת 2000 היא השיקה את ה-BoomSlang – עכבר שנחשב בזמנו למדויק בעולם והיווה נקודת מפנה ביחסן של חברות אחרות בתחום, כגון לוג\'יטק ומיקרוסופט, לכל נושא הציוד ההיקפי הייעודי לגיימרים.
בשבע השנים שחלפו מאז השקת ה-BoomSlang (שהיה עכבר גולה חוטי, דבר שנחשב ממש פרהיסטורי בימינו) שוק העכברים חווה מהפכה של ממש, ומושגים שכלל לא ניתן היה לדמיין, שלא לדבר על לקשר לעכברים, כגון אינפרא-אדום, לייזר, DPI, רזולוציה ועוד הפכו למושגי יסוד בתחום. גם Razer לא שקטה על שמריה והשיקה עכברים מתקדמים, המיועדים לגיימרים, שזכו להצלחה רבה וקטפו שבחים בביקורות ברחבי העולם, כמו גם אצלנו, כאשר סיקרנו את עכברי ה-DiamondBack וה-CopperHead של החברה.
בהתאם למסורת הענפה של Razer, ה-DeathAdder הינו עכבר חוטי נוסף המבטיח לספק את חוויית המשחק האולטימטיבית לגיימרים הדורשים את הדיוק המירבי והמהירות הגבוהה ביותר. אם טרם שמתם לב לתבנית מסוימת בשמות ש-Razer מעניקה לעכברים שלה, נסביר כי כולם קרויים על שם נחשים ארסיים – חיה ש-Razer עושה שימוש במוטיבים שלה כמעט ללא הרף (מעט אירוני, בהתחשב במיקומם של נחשים ביחס לעכברים בשרשרת המזון). על פניו, ה-DeathAdder מהווה צעד אחורנית מבחינת Razer, שכן בעוד חיישני הלייזר המתקדמים כובשים את השוק בסערה, עכבר זה מבוסס דווקא על חיישן אינפרא-אדום בעל רזולוציה של 1800DPI, נתון שמצביע לכאורה על נחיתות בדיוק לעומת עכברי גיימרים המבוססים על חיישן לייזר, כגון ה-G7 של לוג\'יטק וה-Copperhead של Razer עצמה.
אך לא כך הם פני הדברים, שכן בעוד שאכן מדובר בחיישן אינפרא-אדום, זהו אינו חיישן סטנדרטי אלא, כפי שמכנה אותו החברה, 3G InfraRed Sensor, או בעברית – חיישן דור שלישי. אמנם הוא לא מאפשר לנו לבצע שיחות וידאו עם משתמשים בעלי עכברים דומים מרחבי העולם, אך Razer טוענת שבניגוד לחיישני הלייזר הוא מספק דיוק מירבי על משטחים שאינם אחידים (טענה שהופרכה על ידינו בעבר ), מאפשר תנועה מהירה יותר ללא איבוד העקיבה ומציג זמני Lift-Off (פרק הזמן שבין הרמת העכבר מעל משטח העבודה ועד שהחיישן מזהה את הפעולה ומפסיק את העקיבה) קצרים מבעבר.
אמנם מבחינה טכנית גרידא זהו חיישן האינפרא-אדום המתקדם ביותר שקיים, אך השאלה הנשאלת היא האם אכן המשתמש יוכל להרגיש את השיפורים הללו, או שמא מדובר בתיקונים קוסמטיים שנועדו לצרכי שיווק ותו לא.
בהמשך הביקורת נעמיד את הטענות של Razer למבחן ונבדוק האם ה-DeathAdder שומר על המוניטין המצוין שיצא לחברה, כיצרנית המובילה של ציוד מקצועי לגיימרים.