בתערוכת E3 בחודש שעבר המצב היה בהחלט צמוד, ויש לא מעט שטענו שמיקרוסופט אף הצליחה "לנצח" ולספק מסיבת עיתונאים, הכרזות וחשיפות מעניינות יותר מאלו של היריבה סוני, אך בינתיים בשוק, הפערים בין שתי הקונסולות הביתיות המובילות הופך לגדול מאי פעם.
לפי דוח של האתר vgchartz, שאוסף נתוני מכירות מקיפים ומעמיקים של משחקים וקונסולות, ה-PlayStation 4 של סוני חצתה את רף 23 מיליון הקונסולות שנמכרו כבר בחודש מאי 2015 – וזו הובלה של מעל ל-10 מיליון יחידות (!) על ה-Xbox One של מיקרוסופט אשר עומדת על מכירות של 12.8 מיליון קונסולות. ה-Wii U של נינטנדו, שהושקה שנה מוקדם יותר מהשתיים האחרות, טרם חצתה את רף 10 מיליון היחידות, אגב.
פער כל כך גדול בשלב מוקדם יחסית שכזה בדור הקונסולות השמיני עשוי להצביע על ניצחון מוחץ עבור סוני בטווח הארוך, אך למרות זאת ממש לא כדאי להספיד את מיקרוסופט בינתיים – ממש כפי שבדור הקודם קונסולת ה-PlayStation 3 הייתה זו שהשתרכה מאחור במשך שנים לאחר השקה מגמגמת, ובסופו של דבר הדביקה את הפער ואף עקפה את ה-Xbox 360 עם מכירות כוללות של כ-85 מיליון יחידות, כך גם ה-Xbox One עוד עשויה לבצע קאמבק מרשים – אולי אם תתחיל להתרכז יותר במשחקים ופחות בשימושים מוספים כגון הזרמת מדיה וניגון אפליקציות של מערכת החלונות.
WOW כנראה שכל הפיצ'רים האלה שיש לXBOX לא שווים כמו הההפרש (הקטן) בין יכולות החומרה 😀
כמה שאני מבין , הPS4 יותר מכוונת גיימרים וכנראה זה מה שהולך, לעומת XBOX שיותר שהגיימינג הוא אופציה אחת מתוך ערכת מולטימדיה שלמה.
קראתי איפה שהוא (לא יודע עד כמה זה נכון) שכמעט כל עדכון של PS4 בא כדי לחדד ולשפר את החוויה של הגיימינג, לעומת הXBOX שרוב העדכונים שלה הם למערכת עצמה ולפיצ'רים שלה.
האמת שזה לא קשור לא ליכולות טכניות של החומרה ולא לפיצ'רים, זה נטו שיווק.
לא חושב שסוני עובדים בשיווק יותר טוב ממייקרוסופט.
בסופו של דבר כשאתה בא לקנות משהו, אתה קונה מה שמתאים לך והרוב הכריע.
זה לא חייב לבוא בעקבות השקעה יזומה, לפעמים זה פשוט המצב הטבעי בשטח..
ממה שאני מכיר, רוב מי שמחזיק ב"סוני" עושה את זה פשוט כי זה מה שהוא מכיר… בכל זאת הפלייסטיישן קיים בתודעה הרבה יותר זמן מה-XBOX.
וואלה יש מצב, בכל מקרה כל הכבוד לסוני. נתנו אחלה נוק אאוט למייקרוסופט.
אולי המצב הזה יגרום למיקורוסופט לחזור לעולם הגיימינג על PC, במקום להשקיע על קונסולה כושלת…
אני בספק, זה שהם מוכרים פחות לא אומר שהם לא מוכרים 🙂
אם הם באמת יקנו את amd תהיה השפעה על השוק של הקונסולות הקונסולות
כושלת? היא מכרה 13 מיליון יחידות… אתה מכרת פעם משהו ב-13 מיליון יחידות?
אפשר לייצר ולמכור מוצר ריווחי מאוד ולהיות מיליונרים, גם אם איפשהו בעולם יש מישהו שמוכר ומצליח אפילו יותר ממך.
צר לי, אבל 13 מיליון יחידות בשנתיים זאת ממש לא הצלחה! יותר נכון הפסד שהופך לכדור שלג גדול.
אז האם לדעתך הX360 היה כשלון? כי הוא מכר פחות באותה תקופת זמן.
http://www.vgchartz.com/article/259876/xbox-one-vs-xbox-360vgchartz-gap-chartsmay-2015-update/
לא הבנתי. ראית את הדוחות הכספיים של מיקרוסופט והטענה שלך שה-XBOX ONE הוא לא הצלחה עסקית מבוססת עליהם?
הטענה שלי שקונסולה צריכה להגיע למכירות של 20 מיליון יחד' לפחות על מנת להפוך להצלחה,
ואין קשר לרווחיות של מיקרוסופט אני מתמקד כעת בקונסולה בלבד.
אגב, רק להמחשת העניין הקונסולה של סוני PS2 מכרה קרוב ל-140 מיליון יחד'…
ומי בדיוק הסמיך אותך לקבוע מה נחשבת "הצלחה" ומה לא?
היסטוריה מכירות של קונסולות בעבר אפשר ללמוד ממנה המון…
בבקשה:
הקונסולות המצליחות במכירות.
דור 8 ביט:
1. NES נינטנדו 62 מיליון יח'
2. סגה מאסטר סיסטם.
דור 16 ביט:
1. SNES סופר ניטנדו 49 מיליון יח'
2. סגה מגה-דרייב 29 מיליון יח'
דור 64/32 ביט:
1. PSX סוני 125 מיליון יח'
2.סגה Saturn
8 מיליון יח'
דור 128 ביט.
1. סוני PS2 קרוב ל-140 מיליון יח'
2. מיקוסופט XBOX קרוב ל-24 מיליון יח'
3. סגה Dream cast (הקונסולה שאהבתי) קרוב ל-11 מיליון יח'.
דור 16 ביט:
תוך פחות משנתיים מההשקה? מי אמר?
XBOX360 מכרה 10 מליון יחידות באותו פרק זמן מההשקה.
PS3 מכרה 13 מליון יחידות באותו פרק זמן מההשקה.
כל אחת מהן עברה את ה80 מליון בסופו של דבר. האם הן נחשבות לכישלון בעיניך?
לא חושב שאפשר לדבר במונחים של כישלון, אפילו אם מדובר במכירה של 10 מיליון יחידות בשנתיים.
נניח (ואני סתם זורק פה מספר) שהחבר מרוויחה מכל קונסולה 50$ לאחר כל ההוצאות, הרי שמדובר בהכנסה סכום של 500 מיליון דולר בתוך שנתיים.
עכשיו נניח ש30% מכל מי שרכש יעשה גם מנוי live או איך שזה לא נקרא, אז מדובר פה בסכומי עתק.
מה זה חשוב כמה המתחרה עשתה, מדובר פה בהכנסות אדירות בפרק זמן קצר יחסית!
כישלון כלכלי אכן, אתה לא לוקח בחשבון פרמטר נוסף…
X360 ,PS3, משכו את הקונסולות מעל 8 שנים ואפילו עדיין מנסים.
מבחינת רווחיות לתוחלת חיים של קונסולה זה יוצא פחות מ-80 מיליון יח'.
PS2 בתוחלת חיים של 6 שנים 139 מיליון יח'.
עדיין, לפי הקריטריונים שלך, כל הקונסולות של נינטנדו עד הwii וכל הקונסולות של סגה ללא יוצא מן הכלל היו כשלון כלכלי. ואילו חברות שכל העיסוק שלהן היה בקונסולות משחק בלבד (כלומר ללא הכנסות מתחומים אחרים). אז איך לדעתך החברות האלה בכלל שרדו כל כך הרבה שנים?
הם שרדו כי יש להם עוד תחומים, ניטנדו שורדת בזכות המון תגמולים והפצות דיגיטל לתחום הניידים.
יפן שוק קטן אבל מאוד רווחי.
סגה ממזמן סגרה את חטיבת החומרה שלה, סגה גדלה על חומרת ארקייד עוד לפני הקונסולות.
כיום סגה שורדת מפיתוח בלבד ותגמולים מהפצות דיגיטל.
דוגמה לזאת תמצא אלת חברת קונמי שמנסה לאמץ את המודל העסקי החדש, אם זה לא מאוחר מידי.
מיקרוסופט וסגה הם תאגידים חזקים שיכולים לספוג הפסדים, אבל גם זה יפסק.
לדעתי אני בספק אם בכלל יהיה דור הבא לקונסולות המוכרות PS, XBOX יהיה פה שינוי קיצוני מאוד.
אז לדעתך כל הקונסולות חוץ מps/pst/wii היו כישלון כלכלי. מעניין מאד. רק שכמה הודעות למעלה, הבאת רשימה של קונסולות שקראת להן "הקונסולות המצליחות במכירות", ועכשיו אתה פתאום טוען שגם הן היו כשלון כלכלי?
מה לא מובן פה? הבט במספרים מדור לדור של קונסולות המכירות יורדות במספר יח' ביחס לרווח שמגולם בתוכו-
עלויות פיתוח, הפצה ושיווק.
מסקנה: צריך להיות מתאבד בשביל להוציא לשוק קונסולה חדש אלא מכן אתה מקורב לנסיך סעודי כלשהו.
אז הבאת את נתוני המכירות של הדור השלישי, הרביעי, החמישי והשישי כדי להראות שיש טרנד של ירידה, והשמטת בכוונה את נתוני המכירות של הדור השביעי, שמראות בבירור שהטרנד הזה הפסיק – כל אחת מקונסולות הדור השביעי מכרה יותר מכל קונסולה בדור השלישי או הרביעי (גם אם אתה מוריד את השנתיים האחרונות בחיי הקונסולות שלטענתך "חיו יותר מדי").
זה לא משנה את העובדה שהקונסולות מדממות למות.
רואים את זה כבר היום, כמעט אין הבדל טכנולוגי מהדור הקודם. מבלי לקחת בחשבון שהדור הנוכחי לא מצליל להתמודד עם 1080P.
מה יהיה שכבר היום אנחנו רואים בעולם הגיימינג ניצנים של דור ה-4K.
אני אישית לא יודע איך בדיוק סוני וגם מיקרוסופט יוכלו להרוויח מקונסולות שמסוגלות להתמודד עם 4K, באיזה תג מחיר קונסולה כזאת תימכר ללקוח ועדיין תייצר רווח לסוני…?
מה שאתה אומר בעצם זה שאחרי שהקונסולות כמעט חיסלו את שוק הpc לפני עידן ההפצה הדיגיטלית עכשיו קורה הפוך בגלל חומרה מתקדמת וחנויות דיגיטליות?
…וגם את הטענה הזו מפריך הדור השביעי של הקונסולות, כאשר דווקא הקונסולה שלא תמכה בHD בכלל (wii) היא זו שמכרה הכי הרבה והכי מהר.
וגם שרותי STREAM שקורמים עור וגידים כגון: onLIVE.
זה מוזר כי בינתיים הפורטים יוצאים גרועים.. משקיעים באופטימיזציה לקונסולות הרבה יותר, ואם מוציאים פורט נורמלי לpc זה הרבה אחרי ההשקה המקורית
תכל'ס גם פורט גרוע נראה טוב יותר על PC.
לגבי זמן השקה, אני חושב שרוקסטאר כמפתחת למדה את הלקח מההשקה של GTA V למחשב.
מה שאומר ש1.גם כשנראה ש"צריך להיות מתאבד כדי להוציא קונסולה חדשה", מסתבר שעדיין אפשר להצליח בענק אם חושבים מחוץ לקופסה, ו2. היות שגם המתחרים כרגע פונים גם לאותו "שוק אחר לגמרי", הרי שגודל השוק כולו הוא הרבה יותר גדול כרגע ממה שהיה בעבר אי פעם.
זה בנוסף לעובדה ש(לא משנה מה שתגיד) כל קונסולות הדור הקודם בהחלט נחשבו להצלחה מסחרית, וקונסולות הדור הנוכחי מוכרות בינתיים בקצב מהיר יותר מקודמותיהן (חוץ מwii-u, אבל זו לא חכמה), אז לא הייתי מספיד את הקונסולות כל כך מהר.
אם ה-Wii כל כך מוצלח אז למה הוא נעלם מהר מאוד מהמדף, מהסיבה שלחשוב מחוץ לקופסה זה לא מספיק בשביל לייצר רווח.
זה לא הצלחה מסחרית יותר נכון אילוצים מסחריים וכלכליים בין השותפים העסקיים בעניין.
אני לא מספיד כבעל כמה קונסולות בעצמי, אבל מה שאני ואתה כגיימרים חושבים הם התאגידים חושבים אחרת…
וכמודל עסקי הקיים ביחס לכיוון התפתחות שוק הגיימינג, אני לא רואה איך הקונסולות ישרדו.
ושוב אתה סותר את עצמך. אמרת ש ps3/x360 לא נחשבות להצלחה מסחרית כי הן החזיקו 8 שנים בשוק שזה יותר מתוחלת החיים ה"תקנית" של קונסולות שהיא לטענתך 6 שנים. ועכשיו אתה קורא לWii כישלון כי היא החזיקה בשוק "רק" כמו מה שטענת בעצמך שהוא תוחלת חיים של קונסולות?
בקיצור, נראה לי שאין לך שום אמת מידה עקבית למה נחשב להצלחה של קונסולה (חוץ מאשר "כמו ps2"), ואתה סתם מוצא תירוץ למה כל קונסולה לדעתך לא נחשבת להצלחה.
בפועל, אמת המידה להצלחה מסחרית או כלכלית של קונסולה היא הרבה יותר מורכבת מאשר כמות המכירות או הזמן שלה בשוק, ומושפעת הרבה יותר ממכירות המשחקים (גורם שהתעלמת ממנו לחלוטין), כמו גם מכמות הרווח/הפסד ממכירת כל קונסולה (יחסית למחיר הייצור) – יש קונסולות שנמכרו ברווח מהיום הראשון, בעוד שאחרות נמכרו במחיר הפסד במשך שנים, (מתוך כוונה להרוויח על מכירות המשחקים כנ"ל).
הצלחה מסחרית 80 מילון יח' ב-9 שנים וואו…
מעניין למה סוני וגם מיקרוסופט עברו לארכיטקטורה של X86 כנראה בגלל הצלחה המסחרית בעבר.
ואגב, דווקא משחקי AAA על קונסולה הם לא מייצרי רווח גדולים לחברות.
לא רק PS2 הייתה קונסולה מצליחה, שכחת את SNES אומנם 16 ביט אבל הצלחה מסחררת לזמנו.
מה לעשות זמנים משתנים וטכנולוגיה מתאימה את עצמה, לקונסולות המוכרות היום אין עתיד העידן הזה.
snes מכרה 49 מליון יחידות – פחות מכל קונסולה בדור האחרון.
אני לא מצליח להבין על בסיס מה אתה קובע אילו קונסולות נחשבו להצלחה ואילו לא, מהם הקריטריונים שלך? כי בינתיים זה נראה שאתה בוחר אותם באקראי.
בסופו של דבר, אם אכן הרוב המוחלט של הקונסולות נחשבות לכשלון מסחרי לטעמך, למה לדעתך יש קונסולות בכלל? החברות כל כך אוהבות להפסיד?
לקונסולות בדור האחרון היו יותר חיי מדף מאשר ה-SNES.
SNES הושק ב-1990 N64 החליף אותו ב-1996, אבל למעשה ההשקה של סוני עם הפלייסטיישן 1 הרגה את ה-SNES כבר ב-1994.
ככה שזה ממש לא בר השוואה. למעשה אם ה-PS1 לא היה יוצא לאור, לדעתי SNES היה מסיים את חייו עם 60 מליון יח' לפחות.
בכל מקרה, המודול העסקי של הקונסולה המוכרת כיום לא יכול לשרוד יותר, אני מתאר לעצמי שסוני ומיקרוסופט כבר עובדים על משהו בעניין…
אני לא רואה פתרון טכנולוגי לקונסולה שתריץ משחקים אפילו ב-1440P עם 60fps, במחיר אטרקטיבי ללקוח.
בדיוק חשבתי על זה.. הטלוויזיות הולכות לכיוון ה4k בחמש שנים הקרובות, וקונסולות בכוונה לא עולות יותר מ3000 ש"ח.. אז או שיצליחו לעשות אופטמיזציה מטורפת ולהגיע ל30 fps על 4k במחיר נורמלי, או שיעשו קונסולות עם חומרה מפלצתית במחיר תואם
לדעתי המודל של מכונת סטים הוא הכיוון הראליסטי יותר.
יש גם יתרון משמעותי לגיימרים עם תהיה חומרה אחת בסגנות מכונת סטים, לא תהיה יותר בעיה של משחקים אקסקלוסיביים.
אתה חושב שסוני ומייקרוסופט יבנו קונסולות על פלטפורמה של סטים? נראה לי לא הגיוני
בהחלט לא הגיוני, לחזק את המתחרה הכי שאפתנית שלהם 🙂 לא רעיון כל כך טוב.
מה גם שמפתחות המשחקים לא עושות אופטימיזציה למחשב כמו שהן נאלצות לעשות לקונסולות.
מכונת סטים לא תחזיק מחזור ארוך כמו של קונסולות ללא שדרוגים יקרים, תהיה חזקה ואימתנית אשר תהיה.
אני חושב שכל עוד מסכי fhd הם השולטים בשוק סוני ומייקרוסופט יכולים להיות רגועים (סוני בעצמה יצרנית מסכים מובילה…) כש4k יהפוך לסטנדרט הם כנראה ילכו על 4k בהגדרות מדיום ומטה.. קונסולות אף פעם לא הצטיינו בגרפיקה מהממת.. או שיקרה איזה תהליך שיוזיל מאוד את מחיר החומרה.. בינתיים מה שיש זה קונסולות fhd שרוב מי שמשתמש בהן לא מבין דבר וחצי דבר על הבדלי גרפיקה בין קונסולה למחשב. נהנה מהחוויה של משחק בסלון על שלט וזהו
אגב, סליחה על הבורות.. המעבד הגרפי של הקונסולות מקביל לאיזה דגם של מחשב? R9 280?
הרבה פחות מה280.
לPS4 יש כרטיס שווה ערך לHD 7870 (נותן 1.84 teraflop)
לXB1 יש משהו שדומה לHD 7790 (נותן 1.31 teraflops)
לשם השוואה, ה280 נותן משהו כמו teraflops 4.0
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Radeon_HD_7000_Series
הPS4 עם יותר יחידות עיבוד פעילות מ7850 אבל פחות מ7870 ומבחינת ביצועים קרוב ל7850.
הxone עם 776 יחידות עיבוד לעומת 896 ב7790 ו640 ב7770 אבל קרוב יותר ל7770.
מדהים עד כמה הכל עניין של תאימות של המשחקים.. מה שיש על הקונסולות זה בקושי כרטיס מסך סטנדרטי
זה לא רק תאימות, זה פשוט שהמשחקים של הקונסולות פועלים על רמת פירוט נמוכה במיוחד. (בערך כמו לשחק על המחשב ב-LOW, פתאום כבר לא צריך כרטיסי מסך מפלצות…)
"בקושי כרטיס מסך סטנדרטי" זה APU ,הליבה המובנת היא אותה הליבה המובנת כמו Pitcrain וBonaire רק שבמקום שזה יהיה ליבה בפני עצמה זה חלק מDie גדול יותר שנקרא APU ,עם גישה לאותו זכרון GDDR5 שבמקרה הזה משמש את כל המערכת ולא רק את המעבד, וה270X שמבוסס על Pitcrain בצורתה המלאה מריץ משחקים טוב מאוד גם כיום ,GTA 5 עובדת על 1920X1200 ב50-60FPS בהגדרות גבוהות ,אז כן אולי זה לא ה980Ti שלך אבל זה לא אומר שכרטיסי Midrange הם obsolete , הם תמיד היו ותמיד יהיו השוק הכי גדול של AMD וnVidia , מה שכן , הXbone מבחינת ביצועים בהחלט נחות משמעותית עם נפילה גדולה ביחידות העיבוד וביצועים כללים + DDR3 עם eSram במקום GDRR5 "טהור" שמראה שמייקרוסופט בהחלט קיצצה מבחינת חומרה.
לא, הם יעשו את מה שסגה עשתה בסוף שנות 90. יפתחו משחקים ולא ייצרו ברזלים יותר.
הרעיון במכונת סטים מערכת הפעלה ייעודית למשחקים ללא תשלום, חומרה X86 בהתאם ליכולת התקציב של הלקוח.
הרווח לנו הגיימרים במיוחד, שנוכל סוף כל סוף לשחק בכל המשחקים, לא עוד פאקינג… אקסקלוסיביים.
אני חושב שהקונסולות דווקא חשובות לגיימרים, גם לגיימרים של המחשב.
דמיינו שיום אחד כל חברות הקונסולות היו מפסיקות לייצר ועוברות לפיתוח משחקים בלבד, כך שפלטפורמת המחשבים הייתה הופכת בלעדית.
כמה זמן אתם חושבים שהיה לוקח למחירי המשחקים במחשב (שבדרך כלל זולים מבקונסולות) להרקיע שחקים, ולמחירי החומרה לגיימרים גם כן?
התחרות בריאה לכולם. הלוואי וכל החברות יצליחו ומצידי שיצאו עוד מתחרות.
אני אפוקליפטי או מציאותי מה אתם חושבים ? 😀
אני מעדיף לקנות משחק ב150 שיעבוד כמו שצריך ולא משחק שבור כמו arkham Knight שאפשר לקנות לו cd keys כרגע ב80 שקל…
שילמתי 80$ במכירה מוקדמת על המשחק ותראה מה קיבלנו.. עזוב זה גועל נפש אמיתי.. לא מבין איך לא תובעים אותם
לא ברור לי למה הם לא דחו את מועד היציאה למחשב? הרי הם ידעו כמה שבורה הגרסה.
עדיף לחטוף חיצים על דחייה מוצדקת שבסופה מוצר מוגמר טוב, מאשר לחטוף חיצי רעל על מוצר מקולקל ושבור שמזיק גם לשם של החברה.
היה את השיתוף פעולה עם nividia, נתנו אותו עם כרטיסי מסך… אם היו דוחים אותו זה היה לא רלוונטי
כנראה זה כל הקוד של gameworks הקללה של משחקי המחשב נכון לעכשיו. על הקונסולת את את התוספות האלו ושם המשחק עובד דיי בסדר.
כן, זה נקרא PC.