האם טאבלט Xoom שהומהר למהירות 1.504GHz מסמל את המגמה החדשה בתחום האוברקלוקינג?
הסמארטפונים (ובייחוד אלו העוצמתיים ביותר, שכבר זכו לכינוי "סופרפונים") והטאבלטים שצצים כפטריות אחרי הגשם בתקופה האחרונה מביאים איתם ביצועים שמעולם לא חלמנו שנראה בשוק המכשירים הניידים, והמגמה רק תלך ותגדל, עושה רושם, כאשר מושגים שפעם שמענו רק בשוק המחשבים כמו מהירות מעבד, כמות RAM, ליבה גרפית,בנצ'מארק, ריבוי ליבות ועוד הופכים לסטנדרט גם כשמדברים על סמארטפון או טאבלט.
רמת הביצועים המתפתחת בצעדי ענק לא נעלמה גם מעיני האוברקלוקרים למיניהם, כך נראה, ובזמן האחרון ניתן לראות עוד ועוד מכשירים שזוכים לתוספת מהירות שלוקחת את הביצועים שלהם עד לקצה, יחד עם תוצאות בנצ'מארקים ייעודיים כמו Quadrant ו-Basemark שהופכים גם הם למוכרים ומפורסמים יותר ויותר. עד כה זכו מספר לא מועט של סמארטפונים ומכשירים ניידים להמהרות כאלו ואחרות, וביניהם ה-Nexus One, ה-Motorola Droid (שהגיע למהירות של 1.3GHz ממהירות בסיסית של 550MHz), ה-Nexus S, ה-Palm Pre, ה-Galaxy S (שהגיע למהירות של 1.6GHz) ועוד רבים אחרים, כאשר אפילו ה-Nook Color זכה לאוברקלוק.
כעת מגיע תורו של טאבלט ה-Xoom מבית Motorola להציג את יכולותיו האמיתיות. הטאבלט שהרשים בתערוכת ה-CES הגיע לחנויות רק ב-24 בפברואר, אך זה ממש לא מנע מחובבי ההמהרות להביא אותו עד למהירות מדהימה של 1.504GHz (לעומת 1GHz מהירות סטוק) – וגם להריץ בנצ'מארקים ולהראות לעולם את התוצאות.
משאיר אבק לשלל המתחרים שלא הומהרו | עוד שימוש מעניין לטאבלט שלכם |
האוברקלוקינג הקיצוני מגיע ממשתמש הנושא בכינוי coolbho3000 מהפורום xda-developers.com שמהווה במה מוכרת לכל אותם המשתמשים שנהנים להוציא את המיץ מהגאדג'טים החדשים בשוק. האוברקלוקר הריץ מספר בנצ'מארקים על הטאבלט המומהר, והתוצאות שהתקבלו מרשימות למדי – ציון של 3105 ב-Quadrant (לעומת ציון של 2226 במהירות הבסיסית, מה שממחיש שהשיפור בביצועים המעשיים עולה ביחס לינארי כמעט בהתאם לעלייה במהירות),, זמן של 355 מילי שניות בבנצ'מארק תוכנת ה-SetCPU (שהיא זו שבעזרתה התבצעה ההמהרה עצמה, לעומת זמן של 534 מילי שניות במהירות הבסיסית) וביצועים של כ-47MFLOPS (ר"ת Million Floating Point Operations Per Second) בבנצ'מארק Linpack, לעומת כ-35MFLOPS במהירות 1GHz.
המשתמש צירף גם סרטון שממחיש את ההישג, יחד עם הוראות והצעות למשתמשים אמיצים אחרים שרוצים להתעלל ב-Xoom שלהם.
הזמן הקצר שעבר ממועד יציאת המכשיר עד אשר הושגו והוצגו תוצאות אלו מהווה הוכחה טובה למדי לכך שהאוברקלוקינג למכשירים הניידים הוא כאן כדי להישאר, וסביר להניח שפירסומים שכאלו יהפכו לסטנדרט עבור כל מכשיר עוצמתי שיגיע לשוק בעתיד. הציניקנים כמובן ינידו ראשם בביטול ויגידו שמדובר בהתגאות ילדותית ובהישג שלא יעמוד במבחן המציאות, הן מבחינת זמן הסוללה שלבטח יתקצר בצורה רצינית והן מבחינת ההתחממות של המכשיר (ככל הנראה), אבל צריך לזכור שגם האוברקלוקינג למחשבים (לפחות זה שנועד לשבור שיאים) גלש כבר מזמן לפסים סוריאליסטיים ולשימוש בטכניקות מיוחדות ויקרות, רק על מנת לגרום למחשב לפעול לכמה דקות שיספיקו להוכחת הביצועים שהושגו.
אולי זוהי בעצם הסיבה שבגללה אוברקלוקינג לסמארטפונים וטאבלטים צובר תאוצה. כאשר תחום האוברקלוקינג במחשבים נשלט על ידי קבוצות מאורגנות ו"מקצועיות" שמשקיעות בתחביב כסף ואמצעים רבים שאין למשתמש הממוצע, נראה שהמכשירים הניידים מהווים אלטרנטיבה נוחה לכל אותם חובבי ביצועים שרוצים לשבור שיא אוברקלוקינג מבלי להשתמש במיכלי חנקן נוזלי.
רק ששחכתם לציין ש…
שאר המכשירים ברשימה משתמשים במעבדי Cortex A8 לעומת השני ליבות הA9 בXoom ,וגם שיש המון קשר בין הרום שהמכשיר משתמש בו לבין הביצועים שתקבל ..
חח פעם לפני 10שנים היה לי P3 1GHZ