אינטל הציגה את הלוח החדש שלה המסוגל לתמוך בשני מעבדים ועד ארבעה כרטיסי מסך, בכנס שנערך בסן פרנסיסקו. הלוח מיועד לתחנות עבודה אך סביר להניח שגם גיימרים קיצוניים בעלי ממון יחשקו בלוח הזה.
בכנס מפתחי משחקים בסאן פרנסיקו הציגה אמש אינטל את הלוח החדש שלה שנועד במקורו לתחנות עבודה, הלוח הידוע בשם Skulltrail מכונה באופן רשמי D5400XS. הלוח מיועד לאלה שארבע ליבות וכרטיס מסך אחד או שניים אינם מספקים אותם, קרי, תחנות עבודה חזקות לקידודי וידאו ועריכה גראפית או גיימרים כבדים במיוחד. ערכת השבבים מסוגלת לתמוך במערך SLI של NVIDIA וגם במערך CrossFire של ATI.
בכנס מפתחי משחקים בסאן פרנסיקו הציגה אמש אינטל את הלוח החדש שלה שנועד במקורו לתחנות עבודה, הלוח הידוע בשם Skulltrail מכונה באופן רשמי D5400XS. הלוח מיועד לאלה שארבע ליבות וכרטיס מסך אחד או שניים אינם מספקים אותם, קרי, תחנות עבודה חזקות לקידודי וידאו ועריכה גראפית או גיימרים כבדים במיוחד. ערכת השבבים מסוגלת לתמוך במערך SLI של NVIDIA וגם במערך CrossFire של ATI.
קיומו של לוח זה ידוע מזה זמן וכבר דווח עליו בעבר, אולם רק כעת משיקה אותו אינטל באופן רישמי. לוח האם תומך בזכרונות מסוג DDR2 FBDIMM שהם זיכרונות המיועדים לשרתים ותחנות עבודה ויקרים מהזכרונות הרגילים של מחשבים ביתיים. המעבדים שמתאימים ללוח זה הם ה-QX9775 ומעבדים אחרים בעלי סוקט 771 המתאים למעבדי זיאון, בניגוד לסוקט 775 המיועד למעבדים במחשבים ביתיים. סביר להניח כי הלוח לא יתמוך במעבדי ה-Nehalem אשר אמורים לצאת בעתיד, היות ואלה מכילים בקר זיכרון פנימי שיחייב סוקט בעל מספר פינים גדול יותר.
הלוח מבוסס על ערכת שבבים מסוג Workstation 5000 ובנוסף שולבו בלוח זוג שבבים מסוג NVIDIA nForce 100 כדי לאפשר תמיכה במערךSLI של שני כרטיסי מסך. זוהי תכונה יחודית ללוח זה בלבד נכון לכתיבת שורות אלה, וכל לוח אחר יכול לתמוך רק במערך SLI של NVIDIA או רק במערך CrossFire של ATI, אך לא בשניהם. הלוח מכיל ארבעה חריצי הרחבה מסוג PCI Express 2.0 וכל חריץ מקבל 16 נתיבים מלאים.
![]() |
הלוח החדש |
ללוח זה אין כרגע תחרות והוא אמור לספק את הביצועים האולטימטיביים כאשר הוא מצוייד בזוג מעבדי QX9775 בעלי 12 מגה-בייט זיכרון מטמון ובתדר של 3.2 ג'יגה-הרץ. מערך כזה מקבל ציוןCPU של 6481 בבדיקת של 3DMark06. בנוסף, ובניגוד למסורת של אינטל, הלוח הזה אמור לתת למשתמש אפשרויות אוברקלוק נרחבות.
ועכשיו לגבי המחיר, ובכן, מי שממש מעוניין לקנות מערכת כזאת צריך להתכונן להוצאה גדולה במיוחד. הלוח צפוי לעלות כ-650 דולרים, מעבד QX9775 עולה כ-1500 דולרים וצריך שניים כאלה כמובן. תוסיפו לזה שני כרטיסי מסך (לפחות) במחיר של כ-400 דולרים לכרטיס. כמו כן, הזכרונות מסוג FBDIMM יקרים למדי. לכל זה יש להוסיף ספק בעל הספק נדיב במיוחד. כמובן שלא הגיוני לקנות מערכת כזאת ולחבר אותה לדיסק בודד שיהווה צואר בקבוק, ולכן יש לשקול דיסקים מהירים במערך RAID וזה כבר אמור לתת לכם כיוון ברור לגבי המחיר הסופי.
שטויות
תגידו לי אתם, מי הולך אשכרה לקנות כזה מפלצת? בזבוז של תהליכי יצור כי הם הולכים ליפול עם כזה שטות.
ואם הכתב המהולל היה טורח לקרוא כאן…אז.
אם היה לך קצת שכל לקרוא ביקורות מעמיקות מאוד על המוצר היית נמנע להציג אותו באור חיובי או מלהיב..
tomshardware עשו כתבה בת 3 חלקים מאוד מאוד מעמיקה וגילו שהמוצר נופל בביצועיו למול לוחות עם מעבד אחד מרובע ליבות.. היות ושום דבר לא עושה שימוש במעבד השני וישנה בעיה של כמויות זיכרון.. וכו.. בקיצור לכו לאתר של טום ותקראו.. זה מופיע בשער.
מה צריך דבר כזה
אין צורך וממש מיותר לשוק הבתי לא ניתמך כי המחשב בנוי בטכנולגיה של תחנות עבודה ושרתים וגם המחיר מוגזם וקשה למצוא מבחר גדול של חלקים רק עם המחיר הייה שווה וזול אז מי שזקוק למחשב לצורכי עבודה יוכל להשתמש בוא עם לא אז לא תודה
תשובה למוטי (תגובה 2)
שלום מוטי, ותודה על המחמאה.
אתה כתבת:
" אם היה לך קצת שכל לקרוא ביקורות מעמיקות מאוד על המוצר היית נמנע להציג אותו באור חיובי או מלהיב.."
יש כאן פשוט דיווח יבש למדי של עובדות. אם יש עובדה לא נכונה אתה מוזמן לתקן. זהו דיווח חדשותי על השקת מוצר ולא סקירה.
לגבי הסקירות באתר של טום, אם אתה היית טורח לקרוא את הבדיקות היית רואה שאכן הלוח מציג שיפור משמעותי בישומי תחנות עבודה חזקות לקידודי וידאו ועריכה גראפית. לגבי ישומים אחרים אכן לפעמים היתרון שלו לא בא לידי ביטוי.
שלמה
זה יהיה המחשב הבא שלי 🙂
יש 25 מיליון בטוטו גבירותי ורבותי
לשלמה (תגובה 4)
היי שלמה
תודה לך על תגובתך. תקרא בסופו של דבר את סיכום הדברים של טום ותראה שהוא עצמו אומר שהמוצר ממ לא שווה את הכסף ואת הפיתוח ואולי וייתכן שבעתיד זה יהיה מוצר בוגר ששווה חשוב עליו.
שאלה
אם יש לי כמה מחשבים יש דרך לנצל את כוח העיבוד שלהם דרך רשת הLAN כך שהמחשב שלי ינצל את כוח העיבוד שלהם?
לשאלת 8
גם אם היתה דרך לנצל יכול מחשוב של כמה מחשבים רשת ה- LAN לא הגיונית בגלל רוחב הפס המוגבל יחסית לרוחב הפס הקיים בתוך הלוח אם. רכל יתרון שלכאורה יושג מחיבור שכזה יתבטל.
ל -8
בימינו קוראים לזה cluster ובד"כ עושים אותו עם מחשבים בעלי חומרה זהה לחלוטין, מע' הפעלה ייעודית (לרוב unix) וכנ"ל התוכנות שמורצות עליה.
עדיף לתרום לנזקקים
מאשר לבזבז כסף על זה למי שלא ממש צריך את זה.
זה בטוח מריץ ויסטה
או שלא ??!?!??!
ל 2 שחזר על השטויות שלו ב 7
מוטי,
מה הקטע שלך? מי בכלל טוען בכתבה שזה אחלה לוח?!? יש פה הצגה של מוצר ותו לא. כולם פה קוראים את tomshardware, תרגיע, אתה לא היחידי שיודע אנגלית. ואם אתה כזה "קורא" מהולל, אז לך תכתוב כתבות בעצמך.
אופיר
ל 8, 9 ו 10
יש כזה דבר:
חפש חברת voltaire, פיתוח ישראלי שנאסא היא אחת מלקוחותיו. הרעיון הוא לקחת כמה מחשבים ולחבר אותם ביחד ב LAN או FIBER ליצירת כוח עיבוד עדיף. הפתרון הוא זול משמעותית ממחשב-על יחיד והביצועים די קרובים.
הפתרון נוסה בהצלחה על ידי אחד מטכנאי החברה גם עם מספר מחשבים מסוג P3 ליצירת כוח עיבוד יחידי.
וואו
זה גם אופה עוגות ומנקה את הבית אני מקווה?
לכל אלה שחושבים לעצמם "מה צריך כזה מפלצת של מחשב"
כאלה דברים נאמרו עד היום על כל מחשב חדיש שנחשב ל"צעקה האחרונה".
אין מה לעשות , אבל מה שכן… תזכרו טוב טוב את מה שרשמתם בפוסט הזה בגלל שאני מוכן להתערב איתכם שבעוד 5 שנים מהיום אתם תגלו שמחשב כזה מפלצתי עולה בדיוק כמו דואל קור פשוט.
ושהמחשב הזה יהיה לא יותר מאשר מחשב ממוצע שנמצא בכל בית , בזמנו כשלי היה כרטיס תלת מימד VOODOO 3 אני זוכר איך אנשים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח , לא האמינו שבכלל קיים דבר כזה "מאיץ תלת מימד", ותראו היום לאיפה הגענו , עכשיו לא רק שיש מאיץ תלת מימד , עוד יש לנו את האפשרות לחבר אותו לעוד מאיץ ולשלב כוחות , מי היה חושב בכלל שנגיע לרמה כזאת? יצא לכם לראות עד איזה רמה מגיעים משחקי המחשב? ועוד עם עידן ה-HD? אני יכול להגיד לכם בשקט שבעוד מס' שנים כולם יראו שמחשב כזה ייחשב למערכת ממוצעת מרוב שרמת הגרפיקה במשחקים רק הולכת ונהיית ריאליסטית עוד יותר ועוד יותר