עם מימדים פיזיים מוקטנים בעשרות אחוזים לליבות והבטחה פומבית להשקה גם של דגמי גיימינג – ניתן להכריז כי עידן חדש של ליטוגרפיה החל רשמית
לצד הפצצה שהטילה בשוק ה-CPU, דאגה AMD לספק לנו הצצה עסיסית גם לתוכניותיה עבור רכיבי ה-GPU בתערוכת Computex 2018 – והן סובבות סביב ליטוגרפיית ייצור חדשנית ופורצת דרך של שותפת הייצור שלה GlobalFoundries, ב-7 ננומטר בלבד.
במפתחת השבבים כבר הצהירו כי יבצעו שדרוג של ארכיטקטורת ה-Vega הקיימת לליטוגרפיית 7 ננומטר בתור שלב ראשון (באופן שעשוי להזכיר את הבסיס של אסטרטגיית ה-Tick-Tock בה נקטה אינטל עד לפני כשנתיים), וכעת זכינו לראות הדגמה אמיתית ראשונה של כרטיס Radeon Instinct שמבוסס על היצירה המשוכללת, בשילוב עם 32 ג'יגה-בייט של זכרון HBM2, המקסימום האפשרי בתקן הנוכחי.
את ההדגמה ליוותה הצגה פומבית של הליבה עצמה, אשר אפשרה לגולשים חדי עין לנסות לבצע השוואת גודל לאותה ליבה בארכיטקטורת Vega בהתבסס על תהליך ייצור של 14 ננומטר – ולהגיע להערכה כי מדובר כאן בהקטנה של כ-30 או אפילו 40 אחוזים בשטח הפנים לאותה כמות יחידות עיבוד ולביצועים שעשויים להיות גבוהים אף יותר.
ב-AMD לא הסתפקו בעולם המחקר והבינה המלאכותית בלבד, ואישרו לראשונה כי ליבות Vega ב-7 ננומטר ישמשו גם מוצרי Radeon לעולם הגיימינג – אי שם בסוף השנה הנוכחית או אפילו בתחילת השנה הבאה.
בחברה מרוצים מאוד מההצלחה של הארכיטקטורה המודרנית ואף הצהירו כי הן עלו פי 10 (!) בהשוואה לאלו של ארכיטקטורת השוק הגבוה הקודמת של החברה, Fiji, ומתכננים למתוח את ההצלחה הזו באופן מיטבי, כאשר מעבר בין תהליכי ייצור אמור לספק פוטנציאל ביצועים משופר תודות ליעילות גבוהה יותר וטמפרטורות פעולה נמוכות יותר, ואולי אף מחירים נמוכים יותר עם התבססות קווי הייצור והגדלת תפוקתם המסחרית.
בשורה התחתונה, ניתן להכריז בבטחה כי Vega אינה הולכת לשום מקום, וכנראה תהיה חלק בלתי נפרד מנוף כל קטגוריות העיבוד הגראפי והמקבילי גם ברוב שלבי השנה הבאה – כך שסימן השאלה הגדול ביותר ממשיך להיות זה שנוגע לדור המסתורי הבא אותו אמורה המתחרה NVIDIA לחשוף במהלך החודשיים הקרובים.