נכון, כונני SSD חיצוניים עם נפחים של עד 2 טרה-בייט הם קומפקטיים מאוד – אך מסתבר שניתן למצוא תצורות זעירות אפילו יותר להעברת אינפורמציה ממקום למקום, ובנפחים מרשימים במיוחד
כונני אחסון ניידים מבוססי מחבר USB אינם פופולריים כפי שהיו בעבר, כיום בעידן הסמארטפונים וזמינות האחסון המקוון בענן בכל פלטפורמה ובמרחק מספר נגיעות בלבד – אך בהיותם מבוססים על אותם שבבי הבזק שניתן למצוא גם בכונני ה-SSD הפנימיים נראה שהתחום מוסיף להתפתח לכיוונים מעניינים ויעילים מאוד, במצב בו נדרש לאחסן ולהעביר הרבה מאוד מידע בזריזות ממקום למקום.
Western Digital, שהפכה לבעלים של "ממציאת" התחום המקורית Sandisk, הציגה אב-טיפוס חדש אשר מתיימר לשבור את שיאי צפיפות המידע המוכרים לנו מעולם ה-NAND – עם נפח של 4 טרה-בייט במוצר צנוע מימדים שיכול להיכנס בקלות לכל כיס ואף ללכת לאיבוד בתוך התיק, כשנתיים אחרי שהמתחרה קינגסטון הציגה כונן USB נייד בנפח שיא של 2 טרה-בייט. מישהו אמר חוק מור ולא קיבל?
כונן ה-USB הטרי מבוסס על מחבר USB Type-C מודרני וגדול יותר מרוב כונני ה-USB ההמוניים הנמכרים כיום בחנויות, באופן טבעי, כאשר נראה כי המחבר הפיזי המוקטן והמשקל המוגדל של המוצר הכריחו את Sandisk לשנות גישה ולספק כבל קטן שמגולגל בגוף הדגם, בכדי להימנע מהפעלת לחץ ישיר על המחבר שבגוף המחשב הנייד או הנייח.
יש מי שיראו במוצר המעניין כונן SSD חיצוני בעיצוב מיוחד מעט יותר מהרגיל ולא כונן USB נייד "אמיתי", אך זה לא ממש משנה את ההישג הטכנולוגי שמתחת לפני השטח – לדחוס 4 טרה-בייט שלמים אל תוך תצורה קומפקטית שכזו זה בהחלט לא מובן מאליו, גם בעידן שבבי ה-QLC החדשניים שככל הנראה מהווים את הבסיס גם כאן.
ההערכה היא כי שבבי ה-BiCS מהדור החדש, עם מבנה 96 שכבות בתצורת QLC ונפח אפקטיבי של 1.33 טרה-ביט בכל שכבה, הם אלו ששימשו את Western Digital ואת Sandisk – כאשר גם במקרה זה נדרש ככל הנראה שילוב זוג מארזי שבב (אחד מכל צד של המעגל המודפס שבפנים?) בכדי להגיע לנתון הכולל בהצלחה.
לא ידוע לנו מתי כונן USB זה יוצע למכירה רשמית, מה יהיו ביצועיו ובעיקר מה יהיה מחירו של התענוג הטכנולוגי הזה – אבל נקווה שקיומו ידרבן יצירת יותר כונני SSD בנפח 4 טרה-בייט בשוק, הן בתצורה פנימית והן בתצורה חיצונית ניידת "קלאסית".