בצעד בלתי צפוי ומפתיע בהחלט – אנו מקבלים מעבדי Excavator חדשים-ישנים שמיועדים לשמש מחשבים ניידים בסיסיים וזולים במיוחד עם מערכת ההפעלה מבית גוגל
ספק גדול אם יש מישהו ב-AMD שמתגעגע לעידן ארכיטקטורת ה-Bulldozer ונגזרותיה, שפגעה קשות בתחרותיות של מפתחת השבבים בכל רמות שוק המעבדים והביאה אותה אל סף קריסה – אך זה לא מונע מהחברה לגייס את הארכיטקטורה הוותיקה לקרב ישיר מול מעבדי האטום של אינטל, וגם מול מעבדי ARM, במסגרת הסתערות מעניינת על קטגוריית מחשבי ה-Chrome OS.
משפחת Stoney Ridge, האחרונה של AMD בארכיטקטורות ממשפחת ה-Bulldozer לשוק הנייד, החלה את דרכה אי שם באמצע שנת 2016 וקיבלה את דגמיה האחרונים באמצע השנה שעברה – אך כעת ב-2019 היא תנסה להמשיך ולהיות רלוונטים עבור המחשבים הניידים הבסיסיים ביותר באמצעות צמד דגמים חדשים, המצויידים במודול Excavator V2 בודד בעל זוג ליבות עיבוד וליבת GCN 1.2 גראפית מובנית עם 192 יחידות ביצוע.
שמות הדגמים הם A4-9120C ו-A6-9220C, כאשר האות C מסמנת את ייעודם למערכת ההפעלה מבוססת הענן של גוגל ואמורה למנוע אפשרות בלבול בינם לבין דגמים וותיקים יותר, וההבדלים בינם אינם חומרתיים אלא מסתכמים בתדרי הפעולה האפשריים – כאשר ב-AMD מצהירים על יתרון של עשרות אחוזים בביצוע פעולות בסיסיות כמו גלישה או עריכת תמונות ביחס למעבדי Pentium ו-Celeron ניידים של אינטל. לא רע בכלל, בהתחשב בכך שאלו מהמחנה האדום מבוססים על תהליך ייצור ב-28 ננומטר ואלו מבית אינטל נהנים מתהליך ייצור מודרני הרבה יותר של 14 ננומטר.
אייסר ו-HP הן זוג יצרניות שלא בזבזו זמן ובחרו לאמץ את מעבדי ה-A4 וה-A6 הטריים לקווי הכרומבוקים שלהם – כאשר ה-Chromebook 315 של אייסר הוא זה שבולט לחיוב כאן עם מסך IPS בגודל 15.6 אינץ' בעל רזולוציית 1080p, זכרון DDR4 של 4GB, נפח אחסון פנימי של 32GB, קישוריות Wi-Fi 802.11ac ומשקל של 1.7 קילוגרם בתג מחיר רשמי של 280 דולר בלבד (כ-1,025 שקלים בהמרה ישירה), שעדיף משמעותית ממחירי חומרה דומה המבוססת על מעבדי x86 מבית המתחרה. האם הקאמבק של החברה בשוק הניידים יתחיל דווקא מלמטה, מהדגמים העממיים ביותר שניתן לתאר בשנת 2019? בואו לספר מה דעתכם בתגובות.