כולכם ודאי שמעתם על מאבקי הכוחות המתחוללים בין שתי החברות השולטות כרגע בשוק הטלפונים הניידים החכמים. Apple תבעה את Samsung בטענה כי זו העתיקה את עיצובו של מכשיר ה-Galaxy S מה-iPhone. חברת Samsung לא נשארה חייבת והגישה תביעה נגדית בטענה כי Apple הפרה פטנטים בתחום קישוריות הסלולר. אולי במקום להתנגח ולשלם למשרדי עורכי-דין פשוט תורידו את מחירי המכשירים?
הפעם, Samsung משתמשת בטענות של Apple כנגדה על מנת להחזיר לה באותה המטבע. Apple, כאמור, טוענת כי Samsung העתיקה את עיצובי המכשירים שלה ממנה. לכן, עורכי הדין של Samsung ביקשו (אתם יושבים?) לראות את עיצוב המכשירים העתידיים של Apple, ה-iPhone 5 וה-iPad 3, על מנת שלא יהיו אי-הבנות דומות בעתיד.
Samsung עושה כאן מהלך חכם מאוד. מהמוצרים שלה, עליהם כועסת Apple, כבר מזמן הוסר מעטה הסודיות. חלקם אף זמינים לרכישה כבר עכשיו. המוצרים של Apple לעומת זאת עדיין לא פורסמו ברבים, ו-Apple ידועה כחברה שאוהבת לשמור סודות.
עם זאת, הדרישה של Samsung תהיה מוגבלת. עיצובי הדגמים של המכשירים העתידיים של חברת Apple יגיעו לעורכי הדין של Samsung בלבד ולא לעובדי החברה עצמה. Samsung לא באמת תוכל לראות את המכשירים או לקלקל ל-Apple את ההפתעה. אולי היא בונה על הדלפה "אנונימית" לרשת האינטרנט.
בין כה וכה, נראה כי חילופי האש בין הענקיות לא עומדות להסתיים בקרוב. כל אחת מהחברות מנסה להפעיל לחץ על השנייה באמצעות גדוד של עורכי דין מצויידים במימון פיננסי חסר-גבולות. ככל הנראה, כל אלה הן רק ההכנות המקדימות לקרב האמיתי שיתנהל בין כותלי בתי-המשפט.
lets the best phone win
העו"ד של סאמסונג גאונים!!!
מזמן לא שמעתי על פס"ד יצירתי שכזה
אין על סמסונג בעולם
חבורה של גאונים (:
משעשע
חחח
שאלה פשוטה
מה יקרה אם אפל תחשוף את העיצוב בפני סמסונג, ובהשקה יהיה עיצוב שונה?
נאמר שהם שינו אותו ברגע האחרון, או נתנו להם לראות עיצוב אחר, אפל תקבל קנס על דבר כזה?
מה מבחינה משפטית סמסונג יכולה לעשות?
לN0mad:
בעקרון זה יהיה רשום בחוזה אבל לא צפוי קנס כלשהו.
מה שיקרה זה שאם העיצוב הסופי לא יועבר לידי סמסונג אפל לא תוכל לתבוע אותם על עיצוב דומה למצורים שיצאו במשך זמן מסוים לאחר חשיפת העיצוב.
לגבי הטענה שסמסונג רוצה הדלפה: זה מגוחך.
סמסונג רוצים למנוע טביעות מגוחכות מצד אפל , והדרך היחידה לעשות את זה היא לראות את המכשיר כשהוא הגיע לשלב ה Refinement. ככה סמסונג תקבל לידה מידע מוגמר על המוצר ותוכל לדעת להימנע מפיתוח מוצר דומה.
הטענה שלהם היא שמכיוון שאפל לא מגישה פטנט על עיצוב המוצר אם תמונות מדויקות אין להם שום דרך לדעת בזמן עיצוב המוצר שהם עוברים על פטנט, ולכן או שאפל תיתן להם מספיק זמן להתכונן מראש או שהם יפצו אותם על ההפסד בעיצוב מחדש של המוצר (ע"י אי הגשת טביעה).