הרכבות הסופר-מהירות של סין קובעות שיאי מהירות חדשים בעוד ארצות הברית מנסה להדביק את הפער
בחודש דצמבר האחרון, שבר אב-טיפוס של רכבת נוסעים, שנע בין שנגחאי ובייג'ינג, את שיא המהירות לרכבות מהירות לשימוש מסחרי שלא עברו שדרוגים מיוחדים – כאשר הוא הגיע למהירות של-486 קמ"ש. ההישג, נקודת השיא של שש שנות פיתוח על ידי חברת CSR Sifang Locomotive & Rolling Stock, היה דוגמה למהפיכה השקטה שמשנה את עולם הרכבות. בחמישים השנים האחרונות, 26 מדינות פתחו או עסקו בפיתוח מסילות לרכבות מהירות גבוהה, בהן ה-TGV של צרפת והרכבת הנעה בקו סיאול-פוסן בדרום קוריאה. אפילו ארצות הברית, המפגרת בנושא אחרי מדינות אחרות, הכירה בעובדה שיש צורך במסילות לרכבות מהירות-גבוהה כדי לשפר את התשתיות של המדינה, לחזק את הכלכלה ולהגביר את התחרותיות הבינלאומית.
הרכבות המהירות מתחלקות בדרך כלל לשתי קטגוריות: קונבנציונלית, אשר משלבת רכבות מונעות-חשמל הנעות על גלגלים ומסילות פלדה, שבדרך כלל מסוגלות להגיע למהירויות של 320 קמ"ש, ורכבות מגלב, אשר פועלות על עקרון הדחייה המגנטית שבין מגנט מובנה ומגנט נוסף המוטמע במסילה, ומסוגלות להגיע למהירויות של עד 435 קמ"ש. רובו המכריע של הפיתוח הושקע במערכות קונבנציונליות. בניסיון להקל על הצפיפות העולה שהיא תוצר של אוכלוסיה צומחת בקצב מהיר, מתכוונת רשות הרכבות של סין להוסיף 15,998 ק"מ של מסילות עד שנת 2020, ובכך היא תשלש את גודל הרשת העכשווית שלה ויותר.
בארצות הברית, ההתקדמות היא איטית. גורמים גאוגרפיים (מרחק גדול מדי בין ערים), מגבלות כלכליות (יקר לבנות בתוך ערים) ופוליטיקות, היוו מכשולים. אבל התוכניות מתחילות להתקדם. בחודש פברואר, הכריז ג'וזף ביידן, סגן הנשיא, שבשש השנים הבאות תשקיע ארצות הברית 53 מיליארד דולר במסילות למהירות גבוהה.
חלק מהמחקר המלהיב ביותר במהלך כל ההתפתחויות ברכבות המהירות הקונבנציונליות, נעשה דווקא על מערכות מגלב. ב-2004, עקב חששות מעלויות גבוהות, הקפיאו פקידים סיניים תוכניות לבנות קו מגלב בין שנגחאי לבייג'ינג, לכן בשלב זה, מכסות רכבות מגלב רק מרחקים קצרים. רכבת המגלב המהירה ביותר שפועלת נכון להיום מגיעה למהירות 431 קמ"ש במסלול שלוקח שבע דקות וחצי שאורכו 30.5 ק"מ בין נמל התעופה פודונג של שנגחאי ומרכז העיר. אבל מהנדסים באוניברסיטת דרום מערב ג'יאאוטונג בסין עובדים על הדור הבא: מגלבים הנעים במנהרות ואקום שיוכלו לנפץ את כל שיאי המהירות הקודמים, ולהגיע למהירויות של כ-999.5 קמ"ש.
עוד על חידושים בגליון יוני של מדע פופולרי – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
המנההמנההמנההמנה
ורק בישראל עוד תקועים עם רכבות שאפשר לעקוף בהליכה מהירה
999.5 … אהמ
נצטרך רישיון טייס? נשמע לי לא סביר בעליל לקחת את כל המשפחה בדבר הזה, בטח לא אחרי שסיימנו ארוחה טובה 🙂
ברצינות? לא יכלו להוסיף עוד 500 מטר לשעה?
חח נתקעים על 999.5 בלי לעגל??
מהירות מוגבלת ביחס לפוטנציאל
התוכנית המקורית למנהרת וואקום בארה"ב קיימת עשרות שנים על הנייר, ושם דובר על מהירות של 20,0000 קמ"ש.
הטכנולוגיה היא
יפניתגרמניתצרפתית, הסינים פשוט הזמינו ציוד מכולם ואז יצאו עם העתקה מ"שלהם".
תחשבו איזה נחמד אם רכבת מאילת לקריית שמונה
הייתה נוסעת במהירות הזו. זה רק היה תורם למדינה ולכלכלה.
אפילו רכבת של 290 קמ"ש תספיק.
אחלה מהירות מה עם הבלמים
נראה לי שלהגיע למהירות 999.5 זו לא תהיה כזאת בעיה הבעיה תהיה לבלום את הרכבת בזמן
"ג'וזף ביידן" – אהבתי!
מה רע בג'ו ביידן המוכר, הישן והטוב?
ל-6
הבעיה היא שבשביל לממן את הרכבת הזו נצטרך למשכן את המדינה, אז זה לא יוצא כלכלי כל כך במיוחד בגלל שאין כל כך הרבה אנשים בארץ והיא לא כל כך גדולה…
ל 6 , רכבת לאילת …
גם רכבת של 150 תעשה טוב , העיקר שתהיה !!!
אצלנו עדיין
רוכבים על פרדים וחמורים אחח איזה הרגשה
העיקר שהדוסים יקבלו מימון
ישראל שלי
למה לכם רכבות, תחשבו על רכב פרטי שתקוע בפקק ויכול להגיע למהירות מדהימה של 200 קמש, ונוסע כמו במדינת ישראל ב15 קמש מהירות ממוצעת, במקרה הטוב בנסיעות ארוכות.
אה אנחנו בישראל וכאן הכל נכון גם מה שכתבתי.
ל-12
במיוחד אם אסור לך לנסוע מעל 110 פלוס מחיר הדלק פלוס כל מני פקקים מחורבנים בכבישים מהירים.
יותר מהיר מקליע ? שטויות
מהירות קליע אקדח איטי הוא מעל 200 מטרים בשניה, שהם 720 קמ"ש. מהירות קליע ממוצע היא קרובה למהירות הקול (330 מ"ש) כך שמהירות הרכבת לא מתקרבת למהירויות הללו כלל !
מה קורה אם יש חור ברכבת..
כל הנוסעים נשאבים החוצה ונחנקים :",2011-06-19 11:47:04"