"The future is Fusion" הכריזה AMD בשנת 2008, וכעת היא משיקה את מעבדיה המבוססים על טכנולוגיה זו
מעבדי ה-Fusion APU (ר"ת Fusion Accelerated Processing Units) עברו דרך ארוכה ולא פשוטה עד להיום, כרעיון שנולד עם רכישתה של ATI על ידי AMD בשנת 2006, דרך מוצרים ששונו ולא הגיעו לשוק (כמו ליבות ה-Falcon וה-Swift), עיכובים ודחיות, אך כעת הגיע סוף כל סוף הזמן, ו-AMD משיקה בגאווה את ארכיטקטורת ה-Fusion שלה, מחליפתה של ה-K10.
מעבדי ה-Fusion, בדומה למעבדי ה-Sandy Bridge של אינטל, משכללים את המבנה הבסיסי של מעבדים כפי שהיה מוכר לנו, ומציגים ליבות עיבוד (CPU) וליבה גרפית ייעודית ונפרדת (GPU) אל אותה פיסת סיליקון, כאשר הליבה הגרפית תומכת ב-DirectX 11, וידאו ברזולוציה של 1080p, יציאת HDMI וממשק זכרון מהיר לתקשורת בינה לבין ליבות העיבוד.
AMD משיקה היום שתי סדרות של מעבדי Fusion (אשר היו ידועות בשם הקוד "Brazos" קודם לכן) מבוססי ליבת Bobcat (חדשה גם היא) , המציגות מעבדים שבהם ישנו שילוב של צריכת אנרגיה נמוכה וחיי סוללה ארוכים, יחד עם מחיר שווה לכל נפש ויחס מחיר/ביצועים מרשים.
הסדרה הראשונה עונה לשם E-Series (לפני כן הייתה ידועה בשם הקוד Zacate) ומציעה מעבד E-240 בעל ליבת Bobcat אחת (וליבה גרפית גם כן, מן הסתם) במהירות 1.5GHz ומעבד E-350 בעל שתי ליבות Bobcat במהירות 1.6GHz. שני המעבדים מגיעים במעטפת תרמית נמוכה של 18 וואט, ומיועדים לשימוש במחשבים ניידים, מחשבים נייחים קטנים ומחשבי All-in-One.
הסדרה השניה היא סדרת C-Series (לפני כן שם הקוד שלה היה Ontario) ובה מעבד C-30 בעל ליבת Bobcat אחת ולה מהירות של 1.2GHz, ומעבד C-50 בעל שתי ליבות (Bobcat, למקרה שתהיתם) במהירות 1GHz, כאשר לשני מעבדים אלו מעטפת תרמית מזערית של 9 וואט בלבד, והם מיועדים לשוק הנטבוקים ומכשירים ניידים נוספים.
הסדרה השלישית בליין-אפ של AMD היא ה-A-Series ובה ישתלבו מעבדי ה"Llano" אינה מושקת יחד עם אחיותיה, אך אמורה להגיע אל החנויות עד לאמצע השנה הנוכחית.
קצת קשה להאמין, אבל ה-Fusion באמת כבר כאן | גם הוא עוד כאן, ומהיר מאי פעם |
פרט לנתונים הטכניים ה"יבשים" של מעבדי ה-Fusion, מציגה AMD גם כמה תכונות ייחודיות שלהם, כאשר המרשימה מביניהן היא ה-AMD AllDay Power, המבטיחה חיי סוללה של עשר שעות או יותר למחשבים מבוססי Fusion, תוך כדי פונקציונליות מלאה וצפייה בתכני HD.
AMD מספרת גם על מנוע ה-VISION הנמצא במעבדי ה-Fusion, אשר בשילוב ליבות העיבוד והליבה הגרפית מציע תמיכה ב-DirectX 11, רכיב UVD3 להאצת וידאו, ביצועים משופרים בעיבוד מקביל, הבטחה לעדכוני תוכנה (דרייברים) מדי חודש ועוד.
בנוסף, AMD מדווחת כי היא יצרה מעין קואליציה של חברות תוכנה וחומרה (אותה היא מכנה Software and Hardware Ecosystem ) אשר יעבדו בשיתוף פעולה ליצירת אופטימיזציה מקסימלית של מוצרים לטובת טכנולוגיית ה-Fusion וניצול יתרונותיה, כאשר שיתופיי פעולה אלו יוצגו לראווה בכנס ה-CES. בין החברות המוזכרות ניתן למצוא שמות גדולים ומרשימים כגון Adobe ,Microsoft ,EA ,DivX ורבים אחרים.
נראה ש-AMD בוחרת להתמקד, לפחות לעת עתה, בשוק הנמוך שבו זכתה להצלחה ופופולריות עד כה, ומציגה דור חדש של מעבדים מתקדמים ומשתלמים, כאשר מעבדי ה-E-Series צפויים להתחיל לצוץ בקצב מוגבר במחשבים ניידים, כמו ה-Lenovo X120e וה-HP Pavilion dm1 שהוכרזו לא מזמן.
בד בבד עם השקה זו של מעבדים לפלטפורמות קטנות וניידות, דואגת AMD להזכיר לבעלי ה-PC כי היא ממש לא שוכחת אותם, ומציגה שני מעבדי Phenom II חדשים:
מעבד ה-Phenom II X6 1065T המצויד בשש ליבות במהירות של 2.9GHz, זכרון L3 בגודל של 6MB, ליטוגרפיה של 45 ננומטר, טכנולוגיית Turbo Core ומעטפת תרמית שעומדת על 95 וואט.
המעבד השני בהחלט מעניין יותר,שכן מדובר במעבד Phenom II X4 975 Black Edition וזהו מעבד ארבע הליבות המהיר ביותר (מבחינת מהירות הבסיס, כמובן), עם מהירות של 3.6GHz ומכפלות פתוחות כמיטב המסורת, זכרון L3 בגודל 6MB וזכרון L2 בגודל 2MB, ליטוגרפיה של 45 ננומטר ומעטפת תרמית של 125 וואט, כאשר בניגוד למהירות (ולמעטפת התרמית), המחיר דווקא אינו בשמיים, ועומד על 195 דולר.
AMD לא מאחרת אחרי השקת מעבדי ה-Sandy Bridge של אתמול, ויורה בכל התותחים ובכל החזיתות, ולנו נשאר רק לגרד את הראש ולבחור את הפייבוריט בעינינו.
HTPC
נשמע כמו אחלה מעבדים לשילוב ב-HTPC. רק לקנות הארדיסק גדול, להתקין BOXEE ולהתחיל לחגוג!
AMD לא מאחרת אחרי השקת מעבדי ה-Sandy Bridge ?
Sandy Bridge יצאו לשוק ה PC הנייח אים ביצוים מצויינים, ומה קיבלנו מ AMD ? מעבד בעל ליבה אחת ותדר של 1.2GHZ ? נו באמת…