דיווח חדש טוען כי הטכנולוגיה החדשה של אינטל תפסיק להיות בלעדית עבור אפל בדיוק לקראת השקת מעבדי ה-Ivy Bridge
עשרה חודשים אחרי שהושקה טכנולוגיית ה-Thunderbolt מבית אינטל בקול תרועה רמה, עדיין אפשר למנות על את מספר המוצרים שעושים שימוש בחיבור המהיר בעזרת זוג ידיים – מוצרי ה-Mac הם היחידים שזכו להנות ממנה עד כה, בעוד שמוצרי ה-PC נותרו מאחור, עצובים ומיותרים.
כבר לפני כמה זמן צץ דיווח שסיפר כי אולטרבוקים המצויידים בחיבורי Thunderbolt עתידים להגיע במהלך שנת 2012.
כעת, דיווח עדכני מ-digitimes מגלה כי באינטל כבר הודיעו ליצרניות השונות כי חיבורי ה-Thunderbolt יהפכו לזמינים באופן מלא בחודש אפריל 2012, כאשר כמה שחקניות מרכזיות עומלות כבר בימים אלו מחשבים נייחים, מחשבים ניידים ולוחות אם שיתמכו בחיבור החדש, אשר מסוגל להעביר וידאו ומידע יחד בקצב של עד ל-10Gbps.
בין החברות שהוזכרו במקור ניתן למצוא את אסוס, Gigabyte וסוני, שכבר עשתה שימוש בטכנולוגיה המדוברת (אם כי לא בחיבור ה-Thunderbolt עצמו) של אינטל לצורך יצירת תחנת עגינה לנייד ה-Vaio Z היוקרתי שלה.
בקרוב גם בלי לוגו של תפוח ליד |
אימוצה של טכנולוגיית ה-Thunderbolt בידי יותר ויותר יצרניות עתידה להביא לירידת מחירי הרכיבים עליהם היא מתבססת – מה שיאפשר לחיבור לצבור פופולריות ואולי אף להתחרות בעתיד ראש בראש אל מול ה-USB 3.0 וחיבורי הוידאו הנפוצים כיום על הבכורה בעולם המחשבים והטכנולוגיה (לפחות עד שיגיע ה-SATA Express).
אפריל 2012 הוא גם החודש בו מיועדים להגיע לשוק מעבדי ה-Ivy Bridge הראשונים. אינטל כבר הודתה כי דור ה-Ivy Bridge לא יתמוך רשמית בחיבורי ה-Thunderbolt, מה שללא ספק יקשה על חדירתם אל המיינסטרים (בייחוד בשל העובדה שמעבדי ה-Ivy Bridge כן תומכים רשמית בחיבורי ה-USB 3.0, בדומה למעבדיה של AMD), אם כי תמיד אפשר להחזיק אצבעות ולקוות שדור ה-Haswell של שנת 2013 יביא עימו אותה תמיכה מיוחלת – אחרי הכל, הגיוני שאינטל תהיה מעוניינת לקדם כמה שיותר את הטכנולוגיה שלה עצמה.
חדשות משמחות בהחלט לכל המכורים למקסימום ביצועים.
חדשות ישנות
כבר מזמן ידוע שערכת השבבים של HASWELL, שתיקרא SHARK BAY, תתמוך בתקן הזה.
אלו לא חדשות.
אגב, THUNDERBOLT זה פיתוח ישראלי.