חברת Tactus הציגה גרסה משופרת של טכנולוגיית הלחצנים המופיעים על פי דרישה על גבי מסך המגע שלכם ומקרבת אותנו ליום שבו לא נאלץ להתפשר בין מסך מגע לאמצעי שליטה פיזי
מסכי המגע הקפסיטיביים, אותם מסכים שיש לכולנו במכשירים החכמים, היוו מהפכה של ממש בעולם הטכנולוגיה. השימוש במסך כאמצעי פלט וקלט בו זמנית שיחרר אותנו מהצורך באמצעי קלט נוסף ואיפשר את ייצורם של מכשירים עם מסך גדול מאי פעם, אך ללא הסירבול שהגיע עם הוספת מקלדת. כל זאת טוב ויפה, אך החיסרון בהיעדר אמצעי קלט מובנה הוא הנוחות שמגיעה איתו. אני בטוח שאני לא צריך להגיד לאף אחד מכם שהרבה יותר נוח להשתמש במקלדת מחשב פיזית מאשר מקלדת וירטואלית ע"ג מסך המגע של מכשיר הטלפון או הטאבלט שלכם. אך בעתיד הלא רחוק בהחלט ייתכן שלא תצטרכו להתפשר על כך יותר.
חברת Tactus, אשר פירסמה את הדור הראשון של הטכנולוגיה הזו לפני חצי שנה ב-Computex, הציגה ב-CES דור חדש ומשופר של הטכנולוגיה המהפכנית שלה. ע"י הזרמת נוזל לתוך הטיקסלים (Tactile Pixels) של הצג, ניתן ליצור מקשים פיזיים לחיצים ע"פ דרישה. בין השיפורים בדור החדש ניתן למצוא ציפוי עם השתקפות אור נמוכה יותר ובקר שליטה קטן הרבה יותר (אשר מוטמע בגוף המכשיר) שמאפשר את יצירת המקשים במהירות גבוהה פי 2 מהדור הקודם.
חשוב לציין שכרגע הטכנולוגיה מוגבלת לסט קבוע של מקשים, כלומר שאם למכשיר יש מקשים פיזיים שישמשו למקלדת, אי אפשר יהיה ליצור אותם במקום אחר או גודל אחר. לכל מכשיר תבנית משלו. תדמיינו שבעתיד תהיה את האפשרות ליצור משוב פיזי לכל אפליקציה בנפרד, בגדלים שונים ובמיקומים שונים. בעיניי זה אחד הפיתוחים הכי מעניינים לחכות להם בעולם המכשירים החכמים ואין לי ספק שמוצר כזה יהיה להיט אדיר בעולם הטכנולוגיה.