באתר Reddit החליטו להגביל גישה למנועי חיפוש שונים כדי להגן על תוכן המשתמשים שלו משימוש לא חוקי לצורכי אימון AI
בשבועות האחרונים, Reddit עדכן את קובץ robots.txt שלו כך שהוא מונע מכל מנועי החיפוש (מלבד גוגל) לגשת לתוכן האתר. קובץ זה מורה למנועי החיפוש שלא לאנדקס את האתר.
"Reddit מאמינה באינטרנט פתוח, אך לא בשימוש לא הוגן בתוכן ציבורי"
האתר 404 Media היה הראשון לדווח על כך, והסביר כי מנועי חיפוש אחרים הפסיקו להחזיר תוצאות מאתר Reddit החל מהשבוע האחרון. אם אתם משתמשים במנועי חיפוש כמו Bing, DuckDuckGo, Mojeek, Qwant או כל מנוע אחר שאינו מסתמך על תוצאות גוגל, אתם לא תמצאו תוצאות חדשות מ-Reddit. מנוע החיפוש DuckDuckGo לדוגמה מציג שבעה קישורים בלבד כאשר מחפשים את Reddit, מבלי לספק מידע על הסיבה לכך.
מדוע רק גוגל רשאים לאנדקס את עמודי האתר הפופולרי? האם יכול להיות שזה קשור לכך שבחודש פברואר השנה, נחשף כי גוגל משלמת ל-Reddit יותר מ-60 מיליון דולר בשנה עבור גישה לפוסטים של המשתמשים, במטרה לאמן את המודלים של ה-AI שלה?
Reddit מצהירה כי ההחלטה לא קשורה להסכם עם גוגל
נציג מטעם Reddit, טים ראטשמידט, הצהיר כי ההחלטה אינה קשורה להסכם האחרון עם גוגל. "זה לא קשור לשיתוף הפעולה שלנו עם גוגל. לא נכון לומר שתוצאות אחרונות לא מופיעות במנועי חיפוש שאינם גוגל בגלל ההסכם הזה", הוא ציין, והוסיף כי Reddit חוסמת כל מנוע חיפוש שלא מתחייב לא להשתמש בנתוני הזחילה לצורכי אימון AI.
למרות ההצהרות הללו, קשה להבין מדוע גוגל היא החריגה היחידה, במיוחד כאשר מדובר בהסכם של עשרות מיליוני דולרים לשנה. נראה כי Reddit אומרת למנועי החיפוש שעליהם לשלם עבור הזכות לאנדקס את התוכן שלה לצורכי AI.
מיקרוסופט ו-Reddit במבוי סתום
אתר Engadget דיווח כי מיקרוסופט נמצאת בדיונים עם Reddit בנוגע לגישה עבור Bing, אך הצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה. מקור הבקי בנושאי Reddit הסביר כי הבעיה נובעת מסירוב מיקרוסופט להתחייב לתנאי Reddit בנוגע לאימון AI. במקום זאת, מיקרוסופט טענה כי הבקרות הסטנדרטיות שלה מספיקות, מה שגרם למבוי סתום ולתוצאות חיפוש ריקות.
מגמות עולמיות: האם Reddit לבד במאבק הזה?
התופעה של חסימת גישה לתוכן מצד פלטפורמות גדולות אינה מוגבלת ל-Reddit בלבד. גם טוויטר, כיום תחת ניהולו של אילון מאסק, יישמה מגבלות על גישה לתוכן שלה למניעת זחילת נתונים על ידי חברות AI. מגמה זו משקפת את המאבק הרחב יותר על השליטה וההכנסות מתוכן הנוצר על ידי המשתמשים.