פיתוח שבבים קטנטנים בעלי תפקידים שונים יאפשר שיבוצם בתוך כל חפץ או פריט, ויהפוך את העולם שלנו לדיגיטלי לחלוטין
דמיינו עולם שבו כוח המחשוב נובע מנאנו ומיקרו-שבבים המרוססים על פני כל משטח, ונותנים לו בין רגע יכולות מחשוב!
השבבונים החדשים יכולים למלא כל תפקיד, ממעבדים, דרך זכרונות, ואף חיישנים, או כל רכיב אחר הנדרש לקיום מערכת מחשוב ברת קיום.
הפיתוח שנעשה במעבדות זירוקס בפאלו-אלטו אשר בקליפורניה, עושה שימוש בהמצאה נוספת מבית זירוקס שנוצרה ב-1970 – מדפסת הלייזר.
חלקיקי השבבים (Chiplets) צפים בנוזל |
השילוב בין שבבונים להדפסת לייזר עשויה להוביל למפעלי ייצור ביתיים המסוגלים להדפיס את המעגלים עבור טווח רחב של מכשירים, החל מטלפונים חכמים וגמישים שלא יישברו גם אם תשבו עליהם, עור גמיש לידיים רובוטיות, או תחבושות חכמות המסוגלות לחוש ולעבד מידע בריאותי ולהזרק לפח לאחר השימוש.
הפרוייקט נערך במימון של זירוקס ודארפה (השייכת לפנטגון) תוך שיתוף פעולה עם הקרן הלאומית למדע, מה שמראה את העניין הגדול שהממשלה והצבא האמריקאיים מגלים בפוטנציאל של הפרוייקט.
כך הרכיבים המודפסים מיוצרים לקראת הדפסתם על פני המשטח המבוקש |
הדרך שבה תעבוד הדפסת המעגלים או המכשירים האלקטרוניים עדיין אינה ברורה. האם ה"דיו" בה ייעשה שימוש תהיה ערבוביה של רכיבים שונים, או שאולי ייעשה שימוש במספר סוגי "דיו" כאשר כל אחד מהווה רכיב מסוים (דיודה,נגד,מעבד,רכיב זיכרון, וכדומה) בדומה למחסניות דיו בצבעים שונים?
כל אחד מהשבבים החדשים יהיה בגודל של גרגר חול, וימוקם בדיוק מיקרוסקופי ובכמויות של מאות ואף אלפים על פני כמעט כל משטח – במיקום והכיוון המדויקים כנדרש.
טווח המוצרים והאפשרויות הטמונות בטכנולוגיה הזו הוא עצום. הכיוון הוא להביא את מפעלי השבבים אליך הבייתה, ולאפשר לך לייצר כמעט כל חפץ כאשר אתה מוסיף לו יכולות מחשוב ותקשורת לפי הצורך כבר בזמן הדפסתו.
בעבר חשבנו שכוח המחשוב יעלה באופן מעריכי והמוצרים שיהיו זמינים לרכישה יגיעו עם היכולות הללו טמונות בתוכם. אך היכולת להנדס את החפץ, או להוריד את הקובץ המתאים מהרשת ולהדפיס אותו בביתך תוך התאמת צבעים, צורה ויכולת לטעמך האישי עולה על כל אפשרות כזו.
התאמה אישית בייצור המוני היא מאוד בעייתית, הן עקב עלויות גדולות יותר הקשורות בהתאמת מכשור כך שיוכל להתמודד עם אפשרויות ייצור רבות, והן עקב טעמו המשתנה והמגוון של קהל היעד.
אך אם קהל היעד מייצר את המוצר בביתו, ושולט על המוצר הסופי (וזאת כל עוד לחברה יש זכויות על המוצר הבסיסי) – הדבר פותח פתח לעידן חדש ומסעיר ביותר. כי מעבר למוצרים מוכנים, ניתן יהיה לתת לדמיון דרור וליצור בביתך, או במוסכך מוצרים חדשים שחברות לא דימיינו, או לפחות לא ראו ככלכליים.
האם אתם מעדיפים לייצר בבית, או לקנות מוכן בחנות תוך התפשרות על צורה, צבע או ביצועים? ספרו לנו בתגובות!
"טלפונים שלא נשברים אפילו אם יושבים עליהם"!
המצאה מדהימה!
(לא יודע מה איתכם, הסמארטפון שלי לא נשבר כשישבתי עליו…)