היא אולי לא ממש מתחרה ביכולות ב-PlayStation או ב-Xbox, אך ה-Shield TV העדכנית הופכת כעת למשתלמת יותר מבעבר, בתקווה להתאים עצמה ל-Apple TV מהדור החדש
עברו יותר משנתיים מאז ש-NVIDIA הציגה לנו את מכשיר ה-Shield האחרון שלה, קונסולת אנדרואיד ביתית עבור הטלוויזיה שלכם, וניתבה את עיסוקיה לתחומים בעלי פוטנציאל רווח גדול יותר – אך למרות זאת היא ממשיכה לספק תמיכה ולמכור את המוצרים הביתיים שלה מקטגוריה זו, ומאמינה בכך שהם מספקים תחרות ראויה ליצירות עדכניות הרבה יותר תודות לשבב ה-Tegra X1 המתקדם שפועם בפנים.
ה-Shield TV מספקת שילוב ייחודי למדי בין יכולות גיימינג, שבאות לידי ביטוי בכל ספריית המשחקים האינסופית של ה-Play Store ובכמה וכמה כותרים ושירותים אשר בלעדיים ל-NVIDIA, ובין יכולות סטרימינג מתקדמות עם תמיכה ב-4K ובתצוגת HDR – מה שמסביר מדוע עד כה הוצעה הן עם שלט רחוק לשליטה סטנדרטית והן עם בקר משחק אלחוטי בכל תצורותיו.
עכשיו, בתקווה להוזיל עלויות ולקרוץ לקהל שמעוניין רק בפונקציות ניגון המדיה והסטרימינג של היחידה, ב-NVIDIA מתכננים להציע את ה-Shield TV במחיר מקוצץ של 180 דולר (במקום 200 דולר ומעלה), ללא בקר משחק אלא עם שלט בלבד – מחיר שזהה ליחידת ה-Apple TV מהדור החמישי, שהחלה להימכר בחנויות בסוף החודש שעבר עם תמיכה דומה ב-HDR וברזולוציות על. ה-Shield TV המוזלת עתידה להתחיל להימכר ברחבי הרשת ב-18 באוקטובר, כאשר ניתן לצפות זמינות שלה גם באמאזון – עם מחיר כללי שיעמוד כנראה על קצת יותר מ-900 שקלים חדשים כולל מסים ושילוח לישראל.
חושבים שזה דיל שווה? ודאי תשמחו לגלות שה-Shield TV תתמוך מעתה גם בפקודות קוליות בשפה טבעית, תודות לעוזרת החכמה של גוגל, ה-Google Assistant: שליטה בניגון המדיה ללא מגע, קבלת מידע נוסף על סרטים, סדרות ושחקנים, הפעלה של יישום ה-Google Calendar ועוד, במה שמהווה סנונית ראשונה לפני גל של מכשירים ביתיים שיתמכו בטכנולוגיה המסקרנת.
יש לי XIAOMI mi box שמריץ משחקים מצוין, סטרימר סבבי בבי, ומדיה פלייר לסרטים מעולה.
עלה פחות מ 250₪.
הבעיה זו התמיכה הלקויה במשחקים.
יש למה לקנות את הShield כשיש מכשירים זולים יותר משמעותית?
הבעיה היא שבגוגל פליי המשחקים הם זבל. החומרה של השילד כנראה הכי טובה מבין כל המיקרו קונסולות, אבל אין כל כך מה לעשות עם זה עם משחקי אנדרויד.
הקונסולה היא עם מערכת הפעלה אנדרויד.
הקונוסלה של אטארי יכולה להיות מעניינת כי היא מבוססת על מעבד x86 ממה שהבנתי, והיא מריצה לינוקס. כך שייתכן ותוכל להריץ אפילו משחקי STEAM עליה.
Nvidia רושמים כ-260 משחקי אנדרואיד שכביכול רצים הכי טוב על השילד (רובם או לפחות חלקם מציעים שיפורי גראפיקה יחודיים לשילד).
רשומים עוד 24 משחקים \ פורטים שרצים רק על השילד.
ועוד 125 משחקי PC בסטרימינג מהענן (Geforce Now).
באופן אישי, עבור גיימינג על השילד אני משתמש בעיקר ב-Gamestream (סטרימינג מה-PC הביתי שלי). לפעמים אמולטורים או משחק אנדרואיד אבל בקושי.
אבל שירות כמו Geforce Now יכול להיות מאוד מעניין למי שאין מחשב משחקים בבית.
steam link+tv box זול כלשהו סוגרים את את כל הפינות.
גם הזרמה וגם מדיה.
נדמה לי ש- steam link מוגבל לרזולוציה של 1080.
ה-shield לא יכול להיות פתרון עדיף של הזרמה דרך רשת קוית לטלויזיה 4k? (הכוונה למשחקים מה-pc)
ובכן, לא ציינת 4K
לי אין טלוויזיה כזאת ולכן לי זה היה סוגר את הפינה.
אם אתה מתכוון להזרים משחקים ב4K, בהצלחה עם זה O____O
באשר לסרטים וכו', כל TVbox זול יכול להתמודד עם מדיה ב4K.
אוקיי, אם אפשר להרחיב את הדיון..
במידה ויש לי טלויזיה חכמה מהדור האחרון שמחוברת לרשת הביתית בחיבור קוי, האם אוכל להזרים משחקים מהמחשב דרך הרשת בלי תיווך של סטרימר/שילד?
תלוי בטלווזיה. טלווזיה חכמה אומר שיש לך מחשב בתוך הטלווזיה. אי אפשר להזרים תוכן דרך האינטרנט אם אין מחשבים בשתיי הקצוות.
יש טלווזיות שתומכות כבר בהזרמות בילט אין. יש כל מיני סוגים של STREAMING, CHROME CAST ועוד אחרים.
כמו שנאמר, בטלוויזיות "smart" מבוססות אנדרואיד יש אפשרות להשתמש באפליקציות המאפשרות הזרמת משחקים מהמחשב, אך מהניסיון שלי הן לא מתפקדות ברמה של ההזרמה של steam (או shield לצורך העניין).
אני כן יכול לומר מניסיון, שtv box windows פשוט שעלה לי 300 שקל (wintel pro), מזרים משחקים מהמחשב דרך steam כשהעיבוד מתבצע בחדר אחר (עם מחשב נייח) וזה עובד מ ע ו ל ה! בFHD . הרשת עוברת דרך מתאם רשת חשמל (לא wifi).
כך שאם קונים קופסה כזאת (במיוחד אם קצת איכותית), זה בעצם 2 ציפורים במכה אחת. גם הזרמת משחקים וגם מדיה. כך שהlink או הshield הופכים בעצם מיותרים. ההזרמה דרך steam זהה לחלוטין לשימוש בlink.
אם כך זה ממקם את הshield פשוט כמזרים מדיה יקר מאוד עם נגישות טובה יותר לפונקציות מסוימות בלבד.
הנסיון שלי עם מחשב סלוני מבוסס חלונות (ara x5 plus) לא היה מאוד מוצלח, אניי יחסתי את זה לשילוב בין חומרה לא חזקה למערכת חלונות 10..
נדמה לי שגם הממיר של יס יכול לשמש כמזרים מדיה בחיבור קוי. אולי שווה לבדוק..
בממיר שלנו של יס (quatro או שקר כלשהו) יש אופציה להזרמה מדיה ממחשב (שעובדת בסדר), אבל השירות לא בחינם ולכן ויתרנו עליו.
לבעלי כרטיס Geforce (עם Geforce Experience מותקן) הייתי ממליץ לנסות את Moonlight, אפליקציית סטרימינג קוד פתוח שרוכבת על טכנולוגית gamestream של אנוידיה.
נראה שהייתרונות של Moonlight לעומת Steam הן:
– רץ על הכל (PC / Chrome, Android, iOS, Samsung Gear VR, Rasspberry Pi, PS Vita).
– שימוש בהאצת חומרה של הכרטיס מסך לקידוד הוידאו, במקום צריכת משאבי CPU עם Steam.
– תמיכה בעד 4K 60FPS (בהנחה שהקליינט מסוגל להריץ וידאו שכזה)
– הזרמה של שולחן העבודה.
בנוסף שמעתי ש-Steam עובד הכי טוב עם משחקים שתומכים ב- borderless full screen window mode.
לא סגור על משמעות הדבר אבל ל-gamestream / moonlight אין שום בעיה עם כל מצב שהוא (למשל Fullscreen).
סתם התעניינתי אז ניסיתי את Moonlight על הסלולארי שלי. שיחקתי קצת (על Wifi ב 720p / 60fps) והתרשמתי לטובה.
טוב אז כמה הערות קטנות
1. בsteam יש דווקא תמיכה בקידוד גם בכרטיסים ירוקים, גם אדומים וגם בכרטיסי המסך המובנים של אינטל (במקביל לnvidia/amd ולא במקום) שזה בכלל מגניב ומה שמוגדר אצלי בפועל.
2.נכון התמיכה מוגבלת עדיין "רק" לחלונות, לינוקס ומאק, אבל להערכתי זה רק עניין של זמן עד שהאפליקציה האנדרואידית של steam תאפשר הזרמה, ואז valve יחלשו על 98 אחוז מהשוק .
3.השימוש ברשת קווית היא מבחירה (הdefault אצלי בסלון), כן ניסיתי דרך wifi בלפטופ הדפוק שלי ועבד מצוין. אבל עצם העובדה שההזרמה עובדת בצורה כה פשוטה וחלקה במחשב חלוש כמו הwintel pro זה נהדר. אגב המחשב הנייח שלי בינוני מאוד, מורכב מi5 מזדקן ו7970
4. לא שמעתי/נתקלתי מעולם בבעיית תאימות עם משחק , בין אלה שניסיתי : dota 2, batman arkham knight, shadow of mordor, tombraider, ,mortal kombat X ועוד ועוד.
5.אני לא פאנבוי של valve! אין יום שעובר שאני לא מסנן קללה עסיסית על גייבן השמן. אני מאוד שמח לשמוע שעבד לך טוב בסלולאר! עוד אופציות תמיד יתקבלו בברכה
6. סליחה על החפירה.