מדענים אמריקאים מנסים להתגבר על פער נוסף שמפריד בינינו לבין עידן של רובוטים שיהיה קשה מאוד להבדיל אותם מבני האנוש
בשנת 2016 יש לנו רובוטים שיודעים לבצע מגוון של פעולות בצורה טובה יותר מבני האדם, לדבר כמעט כמו בני האדם – ואפילו להיראות כמעט כמו בן אדם. חתיכה אחת שהיית חסרה בפאזל החדשות הזה נגעה ליכולת לנוע ולהתהלך כמונו, אך נראה שגם בתחום הזה יש פריצת דרך, שמקרבת אותנו ליצירתם של סייבורגים ממשיים, כפי שחזו אינספור סרטי מדע בדיוני בעבר.
DURUS, רובוט שפותח בשיתוף פעולה בין חברת SRI (ר"ת Stanford Research Institute), אוניברסיטת טקסס ואניברסיטת ג'ורג'יה-טק, הציג יכולות הליכה מתקדמות ונאות מאוד בתחרות הרובוטיקה השנתית המפורסמת של סוכנות DARPA בשנת 2015 – וכעת הוא מבצע קאמבק, עם גירסה מתקדמת יותר שמציגה את יכול ההליכה הרובוטית הקרובה ביותר לזו של בני אדם שבה נתקלנו. מבלי להכביר במילים, מוטב שפשוט תצפו בסרטון להלן.
ולשם ההמחשה, הנה תיעוד של צמד רובוטים מהלכים מבית חברת Boston Dynamics, שאנשיה נחשבים למומחים עולמיים בפיתוח רובוטים דמויי אדם, אך לא ממש הצליחו עד כה למנוע מהיצירות שלהם להיראות כאחוזות דיבוק במהלך הליכתן.
DURUS נעזר בקפיצים ייעודיים בין מפרקי הרגל הרובוטיים שלו, שמבצעים פעולה דומה לזו של הגידים בגוף האנושי ואוגרים אנרגיה בכל לחיצה בקרקע, שמשוחררת עם ביצוע הצעד הבא והופכת אותו לאפקטיבי יותר.
היכולת להלך בצורה שמדמה את בני האדם (ואפילו עם נעלי סניקרס סטנדרטיות) היא לא רק מרשימה טכנולוגית – אלא מאפשרת לתהליך להיות גם יעיל במיוחד, לכאורה, עם רמת 'מחיר תעבורה' (כמות האנרגיה שנדרש להשקיע בכדי להעביר מסה כלשהי למרחק מוגדר מראש) של 1.4 – טוב פי 2 מרובוטים מתחרים בקטגוריה וגדול "רק" פי 14 יותר מהרמה האנושית, שמוערכת ב-0.1.
הפיתוח של DURUS אמור לסייע לא רק לרובוטים העתידיים – אלא גם לתחומי השלדים החיצוניים (exoskeleton) והפרוטזות הרובוטיות החכמות
סביר להניח כי ייקח עוד לא מעט זמן עד שנוכל לראות את 'צאצאיו' של ה-DURUS הולכים לצידנו ברחוב או בבית, אך אין ספק שיצירות כמו זו מוכיחות שהעתיד הוא כבר כאן, ועידן בו רובוטים יהפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו עשוי להיות קרוב הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.
https://www.youtube.com/watch?v=xtfw6iP4Sw0