מעל 600,000 משתמשי טורנטים מדווחים על קבצים חסרים ומחשבים מושבתים
בשבועות האחרונים, חברת הטלקום הגדולה בדרום קוריאה, KT Corporation, השיקה מתקפת malware רחבת היקף שפגעה ביותר מ-600,000 משתמשים שהורידו תכנים באמצעות רשתות טורנט.
הסיפור התחיל במאי 2020 כאשר חברת Webhard, ספקית שירותי ענן קוריאנית, קיבלה תלונות רבות ממשתמשים על שגיאות בלתי מוסברות. החברה גילתה שתוכנת ה-Grid שלה, המשתמשת בשיתוף קבצים מסוג BitTorrent, נפגעה באופן חמור. נציג של Webhard אמר: "יש חשד למתקפת האקרים על שירות ה-Grid שלנו. זה מאוד זדוני ומפריע לשירות".
חקירה מעמיקה העלתה שכל המשתמשים שנפגעו היו לקוחות של ספק האינטרנט KT. הנציג הוסיף: "רק משתמשי KT חווים בעיות. הנוזקה יוצרת תיקיות מוזרות או הופכת קבצים לבלתי נראים. היא משביתה לחלוטין את תוכנת Webhard ובמקרים מסוימים משביתה גם את המחשב".

המשטרה פעלה בעקבות המידע ומצאה שהנוזקה הגיעה ממרכז הנתונים של KT בדרום סיאול. הרשויות ציינו שהפעולה של KT עשויה להפר את חוקי דרום קוריאה, כולל חוק הגנת סודות התקשורת וחוק רשתות המידע והתקשורת. עד כה הואשמו 13 אנשים, כולל עובדים וקבלנים של KT, אך החקירה ממשיכה.
לפי הדיווח, KT הודתה שהיא התקינה את הנוזקה על מחשבי הלקוחות שהשתמשו בשירות Grid של Webhard, בטענה שהתוכנה הייתה זדונית וש-"לא הייתה להם ברירה אלא לשלוט בה". אולם, הבעיה העיקרית הייתה התקנת הנוזקה על מחשבי הלקוחות ללא הסכמה.
Webhard ו-KT התמודדו בעבר בבית המשפט בנוגע לשימוש בשירות Grid. חברת Webhard טענה שהיא חוסכת מיליארדים בזכות השימוש בשירותי שיתוף קבצים בפרוטוקול טורנט במקום לאחסן את הקבצים ישירות בשרתים שלה. מנגד, מספר המשתמשים הרב בשירות Grid הכביד על רשת KT, ושתי החברות הגיעו לבית המשפט.
בית המשפט פסק לטובת KT וקבע ש-Webhard לא שילמה עמלות שימוש ברשת ולא הסבירה למשתמשים כיצד השירות פועל. אך במקום לחסום את כתובות ה-IP או לפעול בכל פיתרון לגיטימי אחר, KT החליטה להתקין נוזקה על מחשבי המשתמשים. רובם היו אנשים פרטיים שלא ידעו מה קורה.

המטרה של KT הייתה לעצור את השימוש בשירותי שיתוף הקבצים של Webhard, אך המהלך גרם לאובדן קבצים ולנזק למחשבי הלקוחות. משתמשי KT נאלצו להתמודד עם בעיות מחשב חמורות כתוצאה מהפעולות של החברה.
המתקפה על ידי חברת הטלקום הדרום קוריאנית מעלה סוגיות רציניות על האתיקה בשימוש בטכנולוגיות סייבר. המהלך הקיצוני גרם לנזק רחב היקף ותגובות נזעמות מצד הציבור. אנחנו מקווים לראות צעדים מתקנים בהקדם ושמירה על כללי משחק הוגנים בשוק התקשורת.
קריאת השקמה להייטק בקוריאה.
זכור לי שבקטגוריית ה-eSports אצלם תובעים שחקנים שמשתמשים בצ'יטים.