הטכנולוגיה החדשה שמאפשרת לסוללה להיטען במהרה ולשרוד זמן ארוך הרבה יותר מבוססת על טכנולוגיה קיימת, בנוסף לקצת "קרם הגנה"
צוות חוקרים מסינגפור פיתחו דור חדש של סוללות מסוג ליתיום-יון, המסוגלות להיטען לעד 70 אחוז ברק שתי דקות, שלפי המפתחים אומר שנוכל להטעין סוללה שלמה של מכוניות חשמליות ב-15 דקות, זמן חסר תקדים לכל סוג סוללה כלשהו. סך הכל המפתחים אומרים כי הדור החדש של הסוללות שפיתחו טוען ושורד פי 20 יותר מהדור הקודם, הרבה יותר מסתם שדרוג.
מקור השיפור הענקי בזמן הטעינה ובאמינות הסוללה היא במבנים זעירים הנקראים "Nanostructures". צוות המפתחים החליף את הגרפיט שהרכיב את האנודה (קוטב חיובי) של סוללת הליתיום-יון עם ג'ל טיטניום דו חמצני, האותו חומר שמצוי בקרם הגנה. את הג'ל הזה המדענים הצליחו להפוך למבנים זעירים המסוגלים להאיץ את תהליך ההטענה, שיפור שהתגלה בסוף כפורץ דרך בתחום הסוללות.
"עם הנאנו-טכנולוגיה שלנו, מכוניות חשמליות יוכלו להעצים את טווח הנסיעה שלהם בצורה דרמטית עם רק חמש דקות של טעינה, המשתווה לכמות זמן שלוקח לתדלק מכונית כיום" אמר צ'ן זיאודונג, פרופסור החבר באוניברסיטה הטכנולוגית נאניאנג.
לוח זמנים לכניסת הטכנולוגיה לשוק עוד אין לפתחים, אבל זו היא באמת הזדמנות לשנות את פני שוק הטכנולוגיה, ואנחנו לא יכולים לחכות לכך. מאיזה תוצר של תגלית מהפכנית זו אתם הכי מתרגשים?
דבר אחד זה לקרוא על תגליות מהפכניות ודבר אחר לגמרי להנות מיישומן בחיי יום יום.
פח האשפה של ההיסטוריה מלא בהמצאות / פריצות דרך מהפכניות שלא הגיעו לשום
מקום.
לא רק ההיסטוריה מלאה בהם, גם האתר הזה. כל שבועיים בערך אנחנו קוראים פה על איזה חידוש מהפכני של סוללות, כאילו התחום כבר הספיק לעבור איזה מיליון חידושים בתוך שנה, אבל איכשהו בינתיים אנחנו עדיין תקועים עם אותן Li-ion…
מבחינת הסמארטפונים המשמעות עצומה לא פחות!
ב 1970 רק פיתחו את הקונספט הזה של סוללת ליתיום יון. לקח להם 9 שנים לייצר תא בודד עם מתח של 4V, ורק ב 1991 יצאה סוללת הליתיום יון המסחרית הראשונה.
תגובות 1 ו 2 מראות על דרך חשיבה או מאוד לא מדעית או פשוט מאוד צעירה. לוקח הרבה מאוד זמן עד שקונספט מדעי שעובד בנוסחאות על הנייר הופך למשהו מסחרי.
אף אחד מהפיתוחים המדעיים לא הולך ל"פח האשפה של ההסטוריה" KAKADU, הכל נשמר ויצא בזמן שלו. גם אם טכנולוגיה מסויימת קיימת, זה לא אומר שאתה תזכה לראות אותה, כי יכול להיות שהיא פשוט קשה ויקרה מדי לייצור כרגע בטכנולוגיה של היום, ולכן לא משתלמת. המדע מתקדם, התעשייה עושה רק מה שיכניס לה כסף אבל.
אם אני לא טועה, במאמר המלא הם טוענים שהסוללות האלו יהיו זמינות לצרכן או ליצרנים כבר ב- 2016.
מעניין כמה זמן יעבור עד שמישהו יקנה את הדבר הזה ויקבור את זה במגירה שלו….
EGarchmorph אתה צודק בקטע של "לוקח המון זמן לקונספט מסויים להבשלי לכדי מוצר מסחרי" אבל יש גם כל כך הרבה המצאות שאנחנו לא נראה יותר בחיים כי שילמו מליון דולר למפתח שלו כדי להשתיק את זה….
ראינו המצאות של פיתוח דלק מסוכר, דלק משמן, דלק ממים אפילו היתה אחת שהמציאה שיטה להפיק אנרגיה מזבל!! אבל כנראה שבחיים לא נשמע עליה יותר.
רק להוסיף ג'ל ולהוציא מהתנור.
בקרוב בטריות של GILLETTE מתנה בקניית סט סכיני גילוח.
אז מה שתי דקות ועדיין הבטרייה לא מלאה יש חברה ישראלית שפיתחה בטריות רגילות אם תאים אורגניים שתטעין לך את הבטרייה ב 30 שניות מ %0 ל%100 רק 30 שניות יש כבר יזם ישראלי שהשקיע בחברה 10 מליון דולר מקווה שהייה לזה עתיד ולא יקבר בתחתית כמו הרבה הבטחות של מוצרים כבר 4 שנים ועדיין אין כלום
jackhammer, אתה צודק, זה לא סוד שחברות הנפט עובדות קשה מאוד כדי לקבור במרתפים שלהם טכנולוגיות של אנרגיה חלופית כדי שנמשיך להיות תלויים בנפט. וכשהנפט יגמר מי מחזיק בכל הטכנולוגיות העתידיות? חברות הנפט, שכבר עכשיו קוראות לעצמן "חברות אנרגיה" כהכנה לעתיד.
אבל אני לא מאשים אותן, זה צעד כלכלי קפיטליסטי גאוני. אני מאשים את מערכת החוקים והפטנטים העולמית שמאפשרת להם לעשות את הצעד הזה. לדעתי פיתוחים מדעיים צריכים להיות חופשיים לכולם. ברגע שמערכת המשפט מאפשרת לך לקבל בלעדיות על טכנולוגיה שעלולה לפתור את בעיית האנרגיה בעולם מישהו צריך לחטוף בעיטה אינטנסיבית באיברי הרביה.
אגב, דלק משמן זה מסחרי, יש ביו דיזל זמין למכירה, ואתה אפילו יכול לייצר בבית לבד אם תרצה, הוא פשוט לא נפוץ כמו נפט. חשמל מזבל קיים, חברה ישראלית מקדמת את זה, ולמעשה לאחרונה מדינה זרה הגיעה לסיור פה בארץ לראות את המתקנים האלה (שפרוסים בפזורה הבדואית כרגע בנגב) כדי לבחון אפשרות של רכישה אינטנסיבית שלהם או בנייה של מתקנים מאסיביים יותר לכפרים שלמים.
לא הכל רקוב בתעשייה הזו 🙂
בישראל שלנו כל מוצר עם סוללה כזו יעלה.. ובכן.. כמו 20 שנות משכנתא:)