צוות מחקר במכון MIT פיתח מערכת שמתמודדת ביעילות עם עומסים כבדים על רשתות אלחוטיות ומבטיחה מהירויות וטווחים מרשימים במיוחד
חווית השימוש בטלפון סלולרי או במחשב עם חיבור אלחוטי מול רשתות שסובלות מעומסים כבדים, למשל במקום ציבורי, לא מהנה במיוחד, ועל כך כמעט כולם יוכלו להעיד. חוקרים מהמחלקה למדעי המחשב ולבינה מלאכותית ב-MIT פיתחו מערכת שתתמודד עם בעיית העומס והמלחמה על ספקטרום התדרים הצר, מה שנקרא ״Spectrum Crunch״.
בהודעה לעיתונות שפרסם המכון, מסופר על מאמר שפרסם צוות מחקר שבראשו עומדת הפרופסור הסורית-אמריקאית דינא קטבי. המאמר מדגים את השימוש במערכת בשם MegaMIMO 2.0, שיכולה להעביר מידע באופן אלחוטי בצורה מהירה פי שלושה ולהכפיל את טווח האות.
האריהרן ראחול, שכתב מאמר על הפיתוח החדש, מספר כי ״הבעיה (ש-MegaMIMO מנסה לפתור) היא שמספר ראוטרים לא מסוגלים להעביר נתונים על אותו נתח מהספקטרום מבלי ליצור הפרעה באות״. הגרסה החדשה של MegaMIMO עובדת באמצעות תיאום מדויק ומסונכרן של מספר נקודות גישה, כך שהן עובדות על אותו התדר מבלי להפריע אחת לשנייה. לצורך כך, הצוות פיתח מספר אלגוריתמים לעיבוד אותות שמאפשרים למספר משדרים שעובדים בנפרד להעביר למקלטים נתונים על גבי אותו נתח מהספקטרום.
המערכת עתידה להפוך למסחרית בקרוב, וסביר להניח שתהיה יעילה במיוחד במקומות הומי אדם, כמו אצטדיוני כדורגל וכנסים. בדיקה שערך צוות החוקרים עם מספר לפטופים מצא שמהירות העברת הנתונים שלהם עלתה ב-330% לעומת שימוש ברשת WiFi סטנדרטית.
החומרה שתיישם את הפתרון הזה תהיה בגודל של ראוטר סטנדרטי ותכיל מעבד, מערכת עיבוד תקשורת בזמן אמת ומשדר-מקלט. לטענת ראחול, ניתן ליישם את הטכנולוגיה החדשה גם על רשתות סלולריות ולפתור בעיות עומס דומות.
נשמע כמו דור חדש לMIMO
חסרים קצת פרטים טכניים… אבל כנראה נדע בהמשך
מעניין מאוד