OpenAI משחררת את הדור הבא של הטכנולוגיה החדשנית שלה למפתחים שרוצים לשלב אותה ביישומים שלהם – ולמשתמשים משלמים שמנויים לשירות החודשי הטרי שלה
ד לפני כמה חודשים, מעטים בלבד הכירו הלכה למעשה את השם GPT (ר"ת Generative Pre-trained Transformer), שמאחוריו ניצבת שורת טכנולוגיות בינה מלאכותיות מבית OpenAI שהחלו את דרכן הפומבית עוד בשנת 2018 ונועדו לספק תשובות טקסטואליות עם תחושה "אנושית" מתוך מאגר מידע לאימון שאת מימדיו ניתן להעשיר בסדרי גודל בקלות ובמהירות יחסית. היום, לאחר ששירות ה-ChatGPT סחף מיליוני משתמשים בסערה בתוך זמן קצר – כמעט ולא ניתן למצוא פינה ברשת בה לא תחוו התעניינות והתרגשות כללית מההשקה של מודל ה-GPT-4, שנועד להיות בסיס מתקדם יותר עבור גל נוסף של יישומי בינה מלאכותית שיתנו לכם לתקשר עם מכונות "יודעות-כל" בשפה יומיומית רגילה.
בכיריה של חברת ההזנק ששוויה מוערך כעת בכמעט 30 מיליארד דולר ניסו לבצע תיאום ציפיות מקדים כשהסבירו עוד לפני ההשקה כי חלק מהדיווחים אודות יכולותיו של מודל ה-GPT-4 אינם מדוייקים בלשון המעטה ועשויים להביא משתמשים להתאכזב מהתוצר – אך בפועל כעת כשהדור החדש הופך זמין רשמית עבור חלק מהגולשים הוא מגיע מלווה בשלל יומרות מרשימות כשבראשן תוצאות נהדרות במגוון רחב של מבחני ידע נפוצים כדוגמת מבחני הפסיכומטרי האמריקאיים ומבחני ההסמכה לעריכת דין בהם הוא ניצב בעשירון העליון של כלל סטטיסטיקת ההישגים של נבחנים בשר ודם.
נוסף על כך, המפתחים של המודל מבטיחים חוויית שימוש יצירתית טובה יותר בשיתוף פעולה כאשר קיימת יכולת משופרת להתאמת סגנון הכתיבה לזה של המשתמש, אפשרות להזין פלטים גדולים במיוחד של עד 25,000 מילים בכל פעם כאשר מתבקשת תגובה על יצירות ספרותיות או מאמרים גדולים ומקיפים – וגם יכולת חדשה לקבל תמונות בתור פלט אשר לא נתמכה בגלגול הקודם, GPT-3.5.
באופן די טבעי, התגובות ברשת מהמתנסים המוקדמים נוטות להיות מעורבות יחסית – כאשר מצד אחד ניתן למצוא את אלו שמצהירים כי אינם חשים שוב הבדל בין יכולות הגרסה הקודמת ליכולות הגרסה החדשה בעוד שאחרים מרעיפים שבחים רבים על היכולות והאפשרויות החדשות שמתגלות בפניהם.
רוצים לנסות את GPT-4 במו ידיכם? זה לא בהכרח יהיה פשוט כל כך בשלב הזה. הגרסה החינמית של ChatGPT שזמינה לכולם (כאשר השרתים אינם מועמסים יתר על המידה) ממשיכה להתבסס על GPT-3.5, בעוד שמשתמשי שירות ה-ChatGPT Plus בתשלום חודשי של 20 דולר זוכים לזכות לבחור האם לקבל את תשובותיהם מ-GPT-3.5 או מ-GPT-4. הבעיה היא שגם אם תרצו להירשם לשירות הפרימיום לא תוכלו לעשות זאת מיד בשל הביקוש המאסיבי – ותזדקקו להיכנס תחילה את רשימת המתנה גם לכך, זאת בנוסף לרשימת המתנה אחרת שקיימת עבור מפתחים שמעוניינים לקבל גישה אל ה-API של GPT-4 לשילובו ביצירותיהם.
נקווה כי בקרוב כולנו נוכל לקבל גישה חופשית אל GPT-4 – ואז נוכל לחזות באינספור השוואות מתוחכמות ומשעשעות נוספות בין גלגולו הקודם לזה החדיש והמחודש.