גם החברה הישראלית שמפתחת טכנולוגיה אשר תאפשר לרכבים לזהות עצמים גם בחושך מוחלט ובתנאי מזג אוויר קשים הפגינה נוכחות מעניינת בתערוכת CES 2018
מובילאיי היא נערת הפוסטר של עולם מערכות הסיוע המתקדמות לנהגים (ADAS) הישראלי, ללא צל של ספק, אך היא ממש לא לבד בשוק הזה – חברה נוספת שעוסקת בתחום כבר קרוב לעשרים שנים היא Foresight, אשר צברה התעניינות בלתי מבוטלת במסגרת הדוכן שהציבה בתערוכת CES 2018. אולי זה היה בזכות רכב היוקרה הספורטיבי שהוצב שם – ואולי משום שאנשיה מצהירים כי יש להם יכולת להמשיך ולפעול כרגיל במצבים בהם מקבילתם תתקשה עד מאוד.
הטכנולוגיה של Foresight מתבססת על שילוב מצלמות מולטי ספקטראליות – גם באורכי הגל הנראים (כמו אצל מובילאיי) וגם באורכי גל שמאפשרים לקלות עצמים בתנאי חשיכה מוחלטת, בערפל, בגשם כבד וכדומה. צמד מצלמות בטכנולוגיות שונות משולבות יחד גם בכדי לתת מידע מרחבי מדוייק אודות העצמים המזוהים בסביבה, וגם בכדי לפעול באופן מיטבי בכל סביבה, כאשר המידע המתקבל מאפשר להתריע לנהג על כל דבר בנמצא בנתיב הנסיעה שלו ובקרבתו, במרחקים של עד 150 מטרים מהרכב ובזמני שהות מזעריים.
הפיתוח העדכני של החברה נקרא Quadsight ומהווה שילוב בין שני צמדים של מצלמות אינפרא-אדומות ומצלמות אור נראה, לקבלת שדה צפייה רחב במיוחד ואמינות משופרת שתתקרב לאפס התראות שווא – ולנו נותר רק לאחל להם הרבה בהצלחה, ולקוות שכמו מובילאיי גם הם יוכלו לשים את ישראל על המפה העולמית של טכנולוגיות הרכבים החכמים בהקדם.
נשמע מאוד לראות תחרות ישירה של הטכנולוגיה המסקרנת הזו באלו מבית מובילאיי או NVIDIA שכבר קיימות בשוק כיום
שמישהו יעביר ניגוב על האוטו