תערוכת CES אומנם מתקיימת בלאס וגאס שבארצות הברית, אך מרחק רב זה לא מונע מחברות ומסטארטאפים ישראלים להציג את מה שיש למדינה הקטנה שלנו להציע – לכן אספנו לכם חמישה מהחברות הישראליות הבולטות ביותר שנראו השנה
כמו בכל שנה בתערוכת CES, נשלחת קבוצה של חברות ישראליות המעוניינות להראות לעולם את הפיתוחים האחרונים שנעשו בארץ בתחומים מגוונים ורחבים. השנה החברה הישראליות לא איכזבו, עם גאדג'טים מעניין כמו מדפסת הכיס של ZUta, שזכה בפרס ה-"Best Of Innovation" בתערוכה, בנוסף להתקן המאפשר למשתמש לשלוט על כמעט כל מזגן ביתי מרחוק, ועוד.
בואו נראה חמישה סטארטאפים וחברות ישראליות שבלטו בתערוכת CES 2015 ונתנו לנו תחושת גאווה להיות ישראלים.
ZUta – מדפסת אוטומטית בגודל כף יד
לאחר שכבר הסתכלנו גאדג'ט ה-Pocket Printer של ZUta ב-"חמשת הגאדג'טים המוזרים והמקוריים ביותר שראינו בתערוכה", לא יכלנו שלא לכלול את החברה הישראלית ברשימת חמשת החברות הישראליות הבולטות מתערוכת CES שהתקיימה החודש בלאס וגאס. אנחנו מציינים את חברת ZUta ראשונה גם מפני שהחברה זכתה בפרס ה-"Best Of Innovation" בתערוכה, מה שנותן לה הרבה כבוד וגאווה ישראלית להישגיה.
מדפסת הכיס של החברה החלה את דרכה בתור פרוייקט קיקסטארטר משנה שעברה שמומן בהצלחה עם תרומות של מעל 500,000 דולרים מ-3,000 תומכים ייחודיים מרחבי העולם. על פי ZUta המדפסת, המסוגלת למקם את עצמה על גבי דף נייר ו"להדפיס" מילים על ידי תזוזה אוטומטית על גבי המשטח, מספיקה לשימוש במאה דפים עד שמאגרי הדיו צריכים מילוי מחדש. בנוסף, סוללת המדפסת מגבילה אותה עוד יותר עם זמן פעולה רצוף של רק כשעה עד שתצטרכו להטעינה מחדש בעזרת כניסת ה-microUSB המובנה במכשיר.
החברה מציעה את מדפסת הכיס המהפכנית שלה לרכישה מוקדמת עם תג מחיר של 200 דולרים (כ-790 שקלים), המהווה (על פי ZUta) הנחה של 50 אחוז מהמחיר אותו היא מתכננת לבקש בהמשך הדרך.
Sensibo – שליטה מרחוק במזגן הביתי
האם אי פעם תהיתם למה המזגן שלכם לא יכול בצורה אוטומטית לחמם כשקר בחוץ, או לקרר כשחם? הכירו את Sensibo, הפתרון שהיפוך את המזגן ה"טיפש" שלכם לחכם. בתור התקן המודבק על גבי כל מזגן הנשלט על ידי שלט רחוק, Sensibo נותן למשתמש את הכח להפעיל, לכבות, לשנות טמפרטורה ולקבל מידע עדכני, מכל מקום עם חיבור אינטרנט.
התקן ה-Sensibo של חברת הסטארטאפ הישראלית התחיל גם הוא את דרכו כפרוייקט מימון מוצלח, עם מעל 165 אלף דולרים מ-1,260 תומכים מאתר Indigogo. על פי החברה, התקן ה-Sensibo מסוגל לחסוך עד 40 אחוז מצריכת האנרגיה הטיפוסית הנצרכת על ידי המזגן שלא עושה שימוש בהתקן. ל-Sensibo אפליקציה תואמת עם עיצוב ייחודי למכשירי iOS ואנדרואיד, שבו נעשה השימוש מרחוק לשליטה על המזגן מכל מקום.
יכולות נוספות של התקן ה-Sensibo כוללות כיבוי אוטומטי של המזגן בזמן שהחדר ריק (בעזרת טכנולוגיית ה-iBeacon), מעקב אחר פעילות המשתמש (בעזרת האפליקציה) לקביעת הטמפרטורה האידיאלית של הבית לאחריה, מדידת הלחות והטמפרטורה בכדי לשמור על איזון הנוחות של המשתמש, קבלת מידע על מזג האוויר וכיבוי\הדלקה על פי מידע זה, התראה מפני מסננים סתומים שבמזגן ועוד.
החברה צופה שהתקני Sensibo יתחילו להגיע אל לקוחות כבר החודש, עם האפשרות להמשיך ולקבוע הזמנה מוקדמת לערכות עם מחיר התחלתי של 160 דולרים (כ-630 שקלים) לתצורה הבסיסית של התקן + רכז המתחבר ישירות לראוטר הביתי (המספק להתקן את החיבור לאינטרנט), עם ערכות נוספות הכוללות מספר גבוה יותר של התקני Sensibo למספר רב יותר של מזגנים.
https://www.youtube.com/watch?v=VxtHHaMuVMg
Lexifone – תרגום מיידי של שיחות רגילות
החברה הישראלית הבאה שבלטה בתערוכת CES היא Lexifone. החברה מציעה שירותי תרגום מידיים בשיחות בין מכשיר סלולרי לבין מכשיר סלולרי אחר או לבין קו טלפון נייח. ישנן 16 שפות הנתמכות בגרסה הנוכחית של שירות ה-Lexifone, והן: אנגלית (ארה"ב), אנגלית (בריטניה), אנגלית (אוסטרליה), צרפתית (קנדה), צרפתית, גרמנית, עברית (כמובן), איטלקית, מנדרינית (סין), מנדרינית (טיוואן), פולנית, פורטוקזית (ברזיל), פורטוקזית (אירופה), רוסית, ספרדית (מקסיקו) וספרדית (ספרד).
שירות ה-Lexifone פועל כך שמשתמש יכול להתקשר אל קו השירות של החברה, לבחור את השפה הרצויה לתרגום, ומשם ניתן להתקשר למספר נוסף בכדי להתחיל את השיחה. ניתן גם להשתמש באפליקציה הייעודית של החברה לאנדרואיד המפשטת את התהליך. המערכת מזהה עצירות בין לבין מקטעי דיבור באורך של ארבע שניות, שלאחריה התרגום מופעל ומושמע בשיחה. הדיוק של התירגום בשירות נחשב גבוה יחסית, עם אחוז דיוק לספרדית העומד על 95 אחוז, כאשר אחוז הדיוק למדרינית, אחת מהשפות הקשות ביותר לתרגום, עומד על כ-70 אחוז.
"המוצר הזה הוא כלי חשוב לכל עסק – גדול או קטן – השואף לגדול ברחבי העולם ושמוגבל על ידי מחסום השפות" אמר סטיב דובניק, מנכ"ל חברת Lexifone.
Silentium – חרוט השקט
החברה הישראלית הבאה שבלטה בתערוכת CES הינה Silentium. החברה הציגה את ה-"Comfort Shell", המשתמש בטכנולוגיית ה-Quiet Bubble של החברה לביטול רעשי חוץ ולשמירה על סביבה פנימית שקטה ונעימה. הטכנולוגיה, שדומה לזו המשומשת באוזניות לביטול רעשי רקע ולבידוד המשתמש מהסביבה, מוטמעת במעין חרוט המדמה מייבש שיער ענקי, שבתוכו המשתמש יכול להימנע מרעשים מפריעים בזמן שיחת טלפון, שמיעת מוסיקה או כל פעילות אחרת (המתאפשרת בישיבה וללא הרבה תזוזה כמובן).
חרוט ה-Comfort Shell מנתח את הרעשים בסביבה, משווה את האמפליטודה שלהם ומשמיע אותו בחזרה בפאזה ההופכי, המנטרל את הרעש לגמרי והגורם לסביבה שקטה במיוחד למשתמש. על פי החברה, שימוש בחרוטים אלו יכולים להיעשות הן במקומות ציבוריים והן במקומות פרטיים, עם דוגמאות בולטות הכוללות שינה עם החרוט בחדר שינה רועש, קיום שיחת טלפון במקום ציבורי ורועש, במסעדות, ברים ועוד.
בגלל שחרוט ה-Comfort Shell לא עוטף את ראשו של המשתמש בצורה מוחלטת, חסימת רעשים בצורה מוחלטת אינה אפשרית, אך הרעיון עדיין עלול להיות יעיל במיוחד במשרדים ובמקומות נייחים בהם שקט הוא מצרך נדיר ויאפשר לעובדים להתרכז בעבודתם.
StoreDot – סוללות הנטענות בחצי דקה בלבד
החברה הישראלית האחרונה שאנחנו מסתכלים עליה היא StoreDot. על פי הכותרת אתם יכולים להבין כי השכלול שלה מתעסק עם סוללות הנטענות במהירות רבה יותר ממה שאנחנו מכירים היום, אך החברה לא החלה את דרכה שם.
החברה פיתחה טכנולוגיה בשם "Nanodot", שמטרתה לבנות מוליכים למחצה ממולקולות פפטידיות ביו-אורגניות. את הטכנולוגיה הזאת יישמה החברה בכדי לשפר מסכי טלוויזיה ואף שילוב בתעשיית הנאנו-תרופות, כאשר משלל הניסויים שהיא קיימה, StoreDot מצאה כי ניתן להשתמש בטכנולוגיה גם להמהרה של תהליך הטעינה של סוללות, כמו הסוללות שנמצאות בסמארטפונים.
החברה הציגה בעבר את הטכנולוגיה שלה בכנס ה-"Think Next" של מיקרוסופט שהתקיים בשנה שעברה בתל אביב, בו החברה הציגה טעינה של מכשיר גלקסי S4 בשלושים שניות בלבד, כאשר מאז החברה מצהירה כי ליטשה ושיפרה את הטכנולוגיה. למרות השיפורים שנעשו, StoreDot לא מצפה שהטכנולוגיה תיהיה מוכנה לשימוש המוני עד שנת 2017 לפחות, עם הבעיה המרכזית הפשוטה שהמטען המיוחד של החברה ישרוף כל מכשיר סלולרי טיפוסי אם ננסה להטעינו (הספק 40 אמפר של חשמל).
מכירים עוד חברות ישראליות שבלטו בתערוכת CES 2015? ספרו לנו!