היצרנית הטאיוואנית לא מצליחה למצוא פתרון הולם להפסדים הכספיים שלה ובוחנת אפשרות למציאת רוכש לעצמה – או לחטיבת המציאות המדומה המוצלחת שלה
מוקדם יותר החודש דיווח HTC למשקיעיה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2017 – ובהן עוד הפסד נקי של כ-64 מיליון דולר, ברבעון התשיעי ברציפות. כשמאגרי המשאבים שעוד נותרו לה מדולדלים במיוחד וכל הנסיונות לצמצום העיסוקים למספר קטגוריות ספציפיות ורווחיות יותר לא הצליחו למנוע את המצב הזה, נראה כי היצרנית הוותיקה שוב ניצבת לה בצומת דרכים.
לפי דיווח של בלומברג, בחברה בוחנים אפשרות למצוא משקיע או רוכש לכל החברה במלואה, שיעניק לה 'גב כלכלי' חזק להמשך הדרך ואולי משאבים לחשוף עצמה לתחומי פעילות חדשים שירעננו את המותג – ואפשרויות נוספות להתבסס על חטיבת המציאות המדומה הצומחת והמדוברת שלה בתור מנוע ליציאה מהבוץ.
רכישת החברה כולה לא נראית כמו אפשרות ריאלית במיוחד, בשל העובדה שאין לה קניין רוחני מבוקש משמעותי וגם בשל עיסוק במספר תחומים שונים שלא בהכרח רלוונטיים עבור רוכשות פוטנציאליות באותה מידה (פיתוח מכשירים חכמים, שירותי ייצור מכשירים כדוגמת אלו שהעניקו לגוגל ולדגמי ה-Pixel שלה מאחורי הקלעים, ו-VR). מנגד, הפיכתו של תחום המציאות המדומה לבסיס עבור חברה חדשה שתהיה בבעלות HTC, או מכירת הידע שלה בתחום לכל המרבה במחיר, הן אפשרויות שמסתמנות כמתבקשות יותר – כאשר תאגיד אלפבית, שנולד מתוך גוגל, מוזכר בתור גוף שעשוי לקפוץ על הזדמנות שכזו.
אין ספק שטכנולוגיה כמו זו של משקפי ה-HTC Vive המתקדמים, יחד עם שיתוף הפעולה הצמוד הנלווה עם חברת וואלב ופלטפורמת ה-Steam, יוכל להוות כלי עוצמתי בידי חברת ענק כדוגמת גוגל (במירוץ מול חברת ענק כמו פייסבוק אשר מחזיקה ב-Oculus המתחרה), אך נראה שהדרך לעסקה שכזו עדיין נמצאת במרחק מסויים מאיתנו – ועל כן אנחנו נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם במידה ויהיו סימנים להבשלה עבור מהלך שכזה. עד אז, כנראה שנמשיך לראות עסקים כרגיל מ-HTC, עם עוד מספר (מצומצם מאוד) של סמארטפונים חדשים לשוק הבינוני-גבוה ועוד מיזמים מעניין בתחום ה-VR.