עולם ההדפסה התלת מימדית הופך לרלוונטי יותר מאי פעם תודות לרכיבים שקיבלו את האישור הרשמי של רשות התעופה האמריקאית
אם נעלי ריצה שהסוליה שלהם הודפסה תלת מימדית בהתאם לגופו של הצרכן לא ממש הפילה אתכם מהכיסא, אולי הידיעה הזו כן תעשה את העבודה: מטוסי העתיד של חברת הענק האמריקאית בואינג, מדגם ה-787 Dreamliner העצום שמיועד להעביר עד 340 נוסעים ממדינה למדינה בנוחות וביעילות מירבית, יהפכו בקרוב מאוד לזולים יותר בכ-3 מיליון דולר לכל יחידה – וזה יהיה תודות לחברת Norsk Titanium, ורכיבים שאותם היא הדפיסה באופן תלת מימדי בטכנולוגיה חדשנית עבורם.
החברה הנורווגית הצעירה פיתחה טכנולוגיה העונה לשם RPD (ר"ת Rapid Plasma Deposition), שבמסגרתה היא מתיכה באופן כימי חוטי טיטניום ליצירת חומר נוזלי למחצה אותו ניתן להניח בשכבות בדיוק רב ליצירת התוצר הסופי המתקדם, ונראה שהטכנולוגיה הזו עושה עבודה טובה – משום שהרכיבים אשר נוצרו באמצעותה קיבלו את האישור הרשמי של ה-FAA, מנהל התעופה הפדרלי של ארצות הברית, להוות חלק מכלי תעופה מסחריים אמיתיים, לראשונה אי פעם.
השימוש הרב שעשתה בואינג בטיטניום הקל והקשיח להפליא במסגרת מטוסי ה-Dreamliner איפשר להם להפוך לחסכוניים יותר ממטוסי נוסעים אחרים, אך במקביל גם האמיר את מחיריהם לרמות כמעט חסרות תקדים, שכעת יוכל להצטמצם בעשרות אחוזים תודות למעבר לרכיבים בעלי מבנה מורכב אשר נוצרו כמקשה אחת ובמסגרת תהליך אחוד שבו דגש על בזבוז מינימלי של משאבים לשווא – המחשה מובהקת לכל היתרונות של הדפסה תלת מימדית במסגרת תהליכי ייצור מסחריים שעליה סיפרנו לנו כבר לפני קרוב לעשור, בעצם.
ב-Norsk Titanium מתבססים נכון לעכשיו על רכיבים שעבור אישור פרטני וספציפי על ידי נציגי ה-FAA, אך מקווים לעתיד מבטיח עוד יותר, כשתהליך הייצור כולו בהדפסה ממוחשבת יקבל אישור רשמי, ובכך יוכל לספק הזדמנות לייצור בהיקפים גדולים הרבה יותר שיהיה גם זול יותר, וגם יעניק אופציות עבור חברות נוספות בשוק לשימוש בטכנולוגיות הדפסה עם טיטניות וגם עם מתכתות אחרות – הן בתחום התעופה והן בתחומים נוספים, כגון תחום הרכבים, תחום הרובוטיקה והציוד המכאני וכדומה.
כלל לא בטוח שההוזלה ממנה תהנה חברת בואינג תודות לשימוש ברכיבים מודפסים יבוא לידי ביטוי עבורנו, הנוסעים, בייחוד בהתחשב בכך שלחברה עדיין יש בור תקציבי של עשרות מיליארדי דולרים אותו היא צריכה להשלים במסגרת הליך הפיתוח הארוך מאוד של ה-Dreamliner, אך עם זאת אין לנו ספק שבטווח הארוך התפתחויות כמו זו ייזכרו כנקודות מפתח בתעשייה שסייעו להפוך את עולם מוצרי הצריכה כולו לעממי ומגוון הרבה יותר, ועל כן אנחנו מברכים ושמחים על כך באופן מלא.
זה בשורה טובה מאוד. הטיטניום היא מתכת חזכה מפלדה וגם קלה ממנה. היא קיימת בסך הכל בכמויות סבירות בטבע יחסית. אבל השימוש בה יקר מאוד רק בגלל תהליך יצור יקר. מסובך מאוד לצקת טיטניום ובכלל לעבד אותו. אם באמת מצאו דרך זולה להדפיס אותו זה אדיר.
מגניב 🙂
זה מצחיק כי בדיוק לפני כמה ימים התחלתי להניע מהלך בעבודה, כדי לשכנע את הבעלים שלנו שאנחנו צריכים מדפסת תלת ממד.
השלב הראשון היה להסביר לו מה זה חחח, השלב השני והמורכב יותר היה להסביר לו למה כדאי לו להוציא כסף בשביל זה 😀
נראה לי שיש תקווה.