אחרי שנים שבהן הטכנולוגיה הייתה זמינה רק במכונות מאסיביות וליישומים תעשייתיים יקרים, היכולת לבצע הדפסת תלת מימד בעזרת חומרים מסוג חדש לגמרי מתחילה להגיע גם אל המשתמשים הפרטיים
עולם הדפסת תלת המימד כבר לא נמצא במרכז הבמה של שוק הצרכנים הביתיים כפי שהיה בעבר, אבל זה ממש לא אומר שאין בו התפתחויות מרשימות מאוד – אחת מהן הוצגה לנו בתערוכת CES 2017, על ידי חברה בשם Ability 3D שמאמינה כי תוכל לאפשר כמעט לכל אחד ליצור רכיבים מודפסים חזקים וקשיחים הרבה יותר, ובקלות.
החברה פיתחה מכונת הדפסה ייחודית בגודל סביר באופן יחסי, שיכולה למצוא לעצמה מקום על שולחן בחדר עבודה, ולהשתמש במגוון מתכות פופולריות לביצוע הדפסה תלת מימדית – זאת בעוד שהמדפסות הביתיות המוכרות לנו עושות שימוש בחומרים פלסטיים שתהליך הפיכתם לחומר נוזלי הוא פשוט הרבה יותר.
המכונה הייחודית עושה שימוש בריתוך מסוג MIGW (ר"ת Metal Inert Gas Welding) על מנת להתיך את החומר המתכתית ולהניחו בהתאם למודל התלת מימדי שהוזן, והקסם נוצר יחד עם ראש נוסף שמבצע שיוף וגימור של התוצר. זה תהליך לא פשוט ולא מושלם שארוך אפילו יותר מזמן ההדפסה המאפיין שימוש בחומרי ABS פלסטיים, אך בסופו מתקבלים רכיבים מתכתיים אמיתיים, שאותם לא היה ניתן ליצור אחרת אלא בשימוש במספר מכונות גדולות כגון מחרטות ומשייפות ומכונות גימור – כך שיש כאן בשורה משמעותית.
https://www.youtube.com/watch?v=6dRBfKQbxmA
ב-Ability 3D מעריכים כי יוכלו לבצע את התהליך המתוחכם עם מגוון רחב של מתכות שונות ומגוונות ('כמעט עם כל מתכת', לדבריהם), אך לעת עתה מתמקדים בשימוש בחוטי אלומיניום וחוטי פלדת אל-חלד, שהם מהפופולריים והנפוצים ביותר בתחום ואמורים לענות על הצרכים והדרישות של רוב היוצרים החובבים אשר יתעניינו בטכנולוגיה.
בחברה מקווים להוכיח מעל לכל ספק את יכולותיהם במהלך החודשיים הקרובים, עם הדפסה של צילינדר מתכתי ושילובו יחד עם בוכנה קיימת למנוע שפעולתו תיבדק באופן מעשי – כאשר הצלחה של תהליך זה תוכל למעשה לפתוח צוהר ליצירת מנועים ביתיים בהדפסה.
מעוניינים? ב-Ability 3D מתכוננים להשקת פרוייקט מימון המונים בפלטפורמת הקיקסטארטר בחודש מרץ 2017 (בתלות בהצלחת ההדפסה המדוברת לשרוול המנוע, כמובן), ומצהירים כי מחירה של יחידה יעמוד על כ-3,000 דולר "בלבד" – מה שבהחלט לא יתאים לכל אחד, אבל בכל זאת יוכל להוות שילוב מושלם למכונת הדפסת תלת מימד פלסטית עבור החובבים המכורים לתחום המדליק הזה. שיהיה בהצלחה!
פשוט גאוני!
פעם אחרונה שביקשנו הצעת מחיר למדפסת מתכת יצא 600K יורו!
בסוף הזמנו את ה-FORM2.
מדפסת מעולה.
בהחלט שווה מעקב.
כן, הפרש קטן של 596.5,000$, כנראה שמישהו אצלכם לא בדיוק עשה שיעורי בית שם וכיוון גבוה מדי מבלי להבין את הצורך שלכם. מתכת למול SLA.
סתם בתור עקיצה, אל תקח קשה.
אני קובע מה קונים 🙂
אל תדאג נביא גם אותה.
א אוקיי, בוס גדול אם כך 🙂 ובכן, אז אתה לא יודע איזה צרכים אתה צריך? PROTOTYPING? SURFACE QUALITY? JIGS AND FIXTURES? MOLDS? TOOLING? MANUFACTURING? זאת אומרת, דיוק הדפסה בעובי שכבה משתנה? מדפסת מולטי חומרים עם גמישויות דמוי גומי באסמבלי אחד? נדרש חוזק מכאני מסויים? עמידות בפני כימיקלים? חום? שיטות ניקוי לאחר מכן? פוסט פרוסס שייעשה לחלקים? רצית מתכת… בסוף הלכת על SLA, בדקת את השוק? סטארטאפ? מהנדס מכאניקה? פס ייצור? זה טוב ויפה שאתה קובע, אבל נראה שלא תזיק לך קצת הכוונה ועזרה, ככה טיפ מאיזה מומחה עלום שם בתחום 😉
מעניין מאד
ליאון זוארי
מדפסות ביתיות זה נחמד.
אבל מה שבאמת יעשה את המהפיכה בהמשך יהיו מדפסות תלת מימד יקרות וגדולות, שיכולות לשלב הדפסת חומרים שונים אל תוך המודל.
מדפסות כאלו לעולם לא יהיו מוצר אישי/ביתי.
אך הדרישה לשימוש בהם תהיה גבוהה מאוד, גם בסקטור המסחרי וגם בסקטור הציבורי.
המודל יצטרך להשתנות.
זאת כבר לא תהיה מציאות בה יש חברה שמייצרת ומוכרת מוצרים.
זאת מציאות בה יש מודלים, חלקם בבעלות פרטית, חלקם במרחב הציבורי, חלקם יצירות אישיות שאנשים יבנו לעצמם.
וכולם יגיעו וישלמו לבעלי המדפסת על השימוש בה ועל החומרים, ואולי גם למהנדס המודל במידה והם רכשו את זכויות השימוש בו, כדי להפוך מודל למוצר בו הם מעוניינים.
בהתחלה זה יהיה רק מוצרים פשוטים מחומר אחד.
אחר כך שילוב של כמה חומרים.
לאט לאט הרזולוציה תעלה, ובעקבות כך יוכלו לייצר גם רכיבי חשמל משולבים.
ובסוף זה יגיע לכדי הדפסת סמארטפון חדש או מכשיר חשמלי לבית.
בכל איזור יהיו כמה מדפסות ששייכות למדינה לשימוש רשויות ומשרדים.
המדינה תסבסד את השימוש במדפסת למעוטי יכולת, ותאפשר לכל אזרח להשתמש בה זמן מסויים כל חודש לצורך הדפסת מוצרי בסיס כמו ביגוד/ריהוט ומוצרים נחוצים למטבח/רחצה/חימום/בריאות.
והנה כמעט הגענו לפרויקט ונוס, רק בלי היעילות, בלי להחליף את הכלכלה, ובלי לבטל את העבדות.
או ואוו… חמוד אבל אתה טועה והאמת שפספסת קצת ב 20 שנים.
מדפסות גדולות תלת מימדיות מסחריות גדולות ויקרות קיימות מזה כ 20 שנים, במספר חברות גדולות בתחום.
המדפסות האלו מעניקות איכויות ופני שטח מעולים ויכולות לשלב חומרים גמישים דמויים גומי בקשיחויות שונות (SHORE) וגם בצבע מלא, לאחרונה.
דרישה גבוהה? חבר יקר השוק קורס חחח… אתה לא באמת קורא חדשות או כלכליסט או גלובס וכו' או מעודכן בתחום אלה סתם כותב מהראש, נכון?
בעולם ישנן מספר חברות ענק, אחת מהן זה בעקבות איחוד שנעשה.
כל אחת מהן סובלות מקשיים כרגע, צמצומים, אין טכנולוגיה חדשה לשנים הקרובות ויש עם זה בעיה.
אני לא יודע איפה היית ב 20 השנים האחרונות, אבל יש בארץ מספר מקומות שמעניקים שירות והדפסה עבור לקוחות, מכל מגוון המדפסות שזה בעצם "סרביס ביורו", בשלל הטכנולוגיות הקיימות ומובילים אותך מהשלב שבו אתה חושב על רעיון ועד למוצר המוגמר.
אני מדבר איתך על מדפסות של החל מ 30,000$ ועד 350,000$ ונגמר במכונות ענק של 1,000,000$ שיודעות להדפיס מודלים של מטר על מטר ואף יותר, בעיקר לתחום הרכב.
במדפסות תלת מימד, אין כזה דבר "רזולוציה" אלה יש עובי שכבה. עובי השכבה נכון למדפסות המדפיסות עם חומר נוזלי או בטכנולוגיית ה FDM.
לא באמת אפשר למדוד רזולוציה בתלת מימד כי אנחנו עוסקים גם בציר ה Z לגובה ולכן, עוד איכשהו, אפשר לחרטט מספר כלשהו של DPI, אם בכלל.
לאחרונה, ישנן מדפסות SLA אשר "מוציאות" מודל מתוך נוזל, גם שם יש עובי שכבה למעשה וגימור פני שטח, אך האחידות והטיפול במוצר לאחר מכן, טובה למטרות מסויימות.
בכל מקרה, לא אמשיך לספר עוד המון פרטים מרתקים ומעניינים אבל אוכל להגיד וזה עם כל הצער שבדבר, שאתה כתבת בולשיט אחד גדול, אבל ממש, חירטוט מהסרטים.
כי את המהפיכה המכונות הגדולות עשו לפניי 10 שנים, כיום המצב בשוק מתדרדר מהר מאוד.
אלו לא המדפסות שאני מדבר עליהם.
דיברתי על העתיד.
על מדפסות שמדפיסות מוצרים מוגמרים אוטומטית על פי מודל מורכב.
ולא על חלקים ליצרן שצריך ללטש אותו ולארוז אותו ולשווק אות.
על מוצר מוגמר שאתה יכול להדפיס ולקחת הביתה לשימוש פרטי.
בעולם בו מדפסות תלת מימד פרטיות קיימות כמעט בכל בית של מעמד ביניים+.
שחייהם של אנשים הפכו להיות משולבים בהדפסת מוצרים רב חודשית, לפעמים אפילו יום יומית.
אני מדבר על עולם אחר.
עולם שנמצא בעתיד.
העולם הזה לא היה ונעלם.
הוא עוד לא נוצר.
המדפסות שאתה מדבר עליהם תעשיתיות מגושמות ויקרות.
הנגישות של עסקים קטנים ואנשים פרטיים אליה כמעט ולא קיימת.
המוצרים שאפשר להדפיס איתה מוגבלים מאוד במגוון, וחסרים אלמנטים נוספים שדרושים לסיומם.
מודלים שמאפשרים הדפסה בקלות אינם זמינים לציבור.
כלי תכנון גם הם אינם נגישים לכל אחד, ולא מקלים על התכנון.
דפדף 100 שנה קדימה ואז תראה על מה אני מדבר.
אנחנו לא נחיה לראות את זה, אבל אולי נגיע לחצי הדרך.
גם בחצי הדרך יש על מה להתרגש.
בדרך יהיו הרבה מדרגות קטנות וכמה גדולות.
זה מתקדם לאט יותר ממה שהיינו רוצים, אבל זה מתקדם.
את חוסר היעילות, המגושמות, והיקרנות, הקידמה תסנן בדרך.
מה שאתה מתאר זה את שלב הניפוי באחד השלבים המוקדמים של התחום.
חבלי לידה ותו לא.