החברה האמריקאית חושפת בימים אלו בתערוכת CES 2025 את ג'ני – גור לברדור רובוטי המיועד לתמיכה רגשית בקשישים ומתמודדים עם דמנציה. הרובוט, שעוצב בשיתוף עם אולפני ג'ים הנסון, הוא חיית המחמד הרובוטית הראשונה שקיבלה אישור רגולטורי כמכשיר רפואי
טכנולוגיה מתקדמת נפגשת עם צורך אנושי בסיסי: חברת טומבוט מקליפורניה מציגה בימים אלו בלאס וגאס את הדור הבא של חיות המחמד הרובוטיות. ג'ני, גור לברדור רובוטי אוטונומי לחלוטין ומאושר FDA, פותחה במטרה להעניק תמיכה רגשית לאוכלוסיות שאינן יכולות להחזיק חיית מחמד אמיתית, עם דגש מיוחד על קשישים המתמודדים עם דמנציה.
מעבר לצעצוע רובוטי רגיל
ג'ני אינה עוד צעצוע רובוטי פשוט. החברה שיתפה פעולה עם אולפני ג'ים הנסון (Jim Henson's Creature Shop) המפורסמים כדי ליצור רובוט שנראה, מרגיש ומתנהג כמו גור אמיתי. הרובוט מצויד במערך חיישנים מתקדם המאפשר לו להגיב למגע ולסביבה בצורה טבעית – למשל, כאשר מלטפים את לחיו, הוא "מתכרבל" לתוך כף היד, בדיוק כמו כלב אמיתי.
"מחקרים מראים כי כאשר קשיש עם דמנציה מצליח ליצור קשר רגשי משמעותי עם חפץ, חלה ירידה משמעותית בתסמינים ההתנהגותיים והפסיכולוגיים של המחלה, ובהתאם – ירידה בצורך בתרופות פסיכוטרופיות", מסביר טום סטיבנס, מנכ"ל טומבוט.
טכנולוגיה בשירות הבריאות
הטכנולוגיה בג'ני מתוחכמת להפליא. בדומה לסמארטפון, היא מצוידת במעבד, זיכרון וסוללה המאפשרת שימוש של יום שלם בטעינה אחת. היא מגיבה לפקודות קוליות, משמיעה קולות המבוססים על הקלטות אמיתיות של גורי לברדור, ומגיעה עם אפליקציה המאפשרת התאמה אישית כולל שינוי שמה.
החברה שמה דגש מיוחד גם על היגיינה – ניתן לנקות את ג'ני במגוון שיטות, החל מניגוב פשוט במטלית לחה ועד לחיטוי ברמה בית-חולים העומד בתקני Spaulding. תכונה זו חיונית במיוחד למוסדות רפואיים וטיפוליים, שם ג'ני כבר משמשת כמכשיר רפואי מאושר.
ביקוש גבוה והשפעה על התעשייה
עם למעלה מ-7,000 הזמנות מוקדמות, נראה כי השוק מגיב בהתלהבות למוצר, שיחל להימסר ללקוחות במהלך 2025. המבקרים בתערוכת CES 2025 יכולים להתרשם מג'ני באופן בלתי אמצעי בביתן החברה בוונשיאן הול G, אזור יוריקה פארק (ביתן #62034). בנוסף, החברה הציגה את הרובוט בתערוכת CES Unveiled שהתקיימה אמש במלון מנדליי ביי.
כמכשיר רפואי מאושר FDA, ג'ני מסמנת נקודת מפנה בטיפול בחולי דמנציה ובתמיכה רגשית באוכלוסיות מיוחדות. היא משמשת כיום לא רק בבתים פרטיים אלא גם במוסדות רפואיים, בתי אבות ומרכזי טיפול, ובכך מנגישה את היתרונות הטיפוליים של חיית מחמד למי שעד כה לא יכול היה ליהנות מהם.